Най-добрият материал за построяването на къща

Най-добрият материал за построяването на къща

Незабавно споменавайте, че в тази статия няма да разгледаме екзотични строителни материали, като тухли, тръстика или филц. Нека да говорим за материалите, които традиционно се използват в Русия и повечето други държави за изграждането на къщи. Много от тях (и винаги са нови), но всички от тях - тези или други вариации по темата за дърво, камък или бетон.

Традиционен спор за това, стената "топло" и кои не, по наше мнение, е загубил значение: от една страна, сега има много ефективна топлоизолация технология, която може да се направи на "топло" всеки stenu-, от друга страна, дори и най-много " топла "стена, направена" типична глупачка ", вместо топлина ще даде някои чернови. Ето защо ние считаме за едно от най-важните качества, че най-добрият материал за изграждане на къща трябва да има е нейното тегло. Колкото по-масивни са стените на къщата, толкова по-силни са и колкото по-голямо е това, което могат да издържат. Но основите на този проект, трябва да са с голяма товароподемност, което значително увеличава разходите за строителство (разходи на фондацията може да достигне до 30% от цялата къща!)

Къщи от дърво

Най;"леките" типове къщи - рамков панел и панел. Техните стени и прегради се състоят от дървена рамка, покрита с дървени панели, между които има слой от топлоизолационен материал. Разликата между тях е, че стените на къща рамка построени "на място", както и на панела - в завода под формата на панели. Предимствата на тези къщи са: скоростта на ерекция (професионални отбори харчат за монтажа на една къща рамка за около 3 седмици, панелът може да бъде сглобена в рамките на няколко дни), използването на лесен за устройство не-сплотена основа, и, следователно, сериозно намаляване на цената на строителството. Недостатъци: слаба сила и носимоспособност (позволено да се изгради до два етажа с таванско), чупливост (Гаранционният срок на такива къщи около 20-25 години, въпреки че в действителност качеството построен дом е на стойност без ремонт, и 50-60 години - има примери). Освен това, Русия да рамка панел технология все още са няколко предпазливи, въпреки че в Европа и Америка е - един от най-често срещаните къщата, така че дървената основа, той може да действа като най-добрият материал за изграждане на къща с допустимо отклонение на някои структурни ограничения.Следващите по теглото са дървените къщи от дървени трупи, или от кръгли трупи (ръчен или механичен цилиндър) или от правоъгълен бар. Техните предимства: лекота на строителството, средната цена, използването на основа на ниска цена, увеличена в сравнение с каркасни къщи, здравина и издръжливост (най-малко 40-50 години). Недостатъци са както следва: Къщи дървени подлежи на свиване, така да се построи дом за един nelzya- сезон в резултат на пукнатини се формират, така колиби изискват konopacheniya- повишена пожарна опасност материал, който изисква прилагането на допълнителни мерки zaschity- най-важното - пряка зависимост от качеството на материала на цената. Евтини лог-ръчно зареждане обикновено са изработени от дърво с ниско качество, с многобройни пропуски и трупи и дървен материал с добро качество, като правило на пътя.

Къщи от камък и бетонНапоследък се използват широко използвани къщи от различни видове бетон: пенобетон, полистирол и др. Тези материали са сравнително лесни (в сравнение с обикновения бетон), са незапалими, имат добра топло и шумо, лесен за инсталиране и също твърдят, че са най-добрият материал за жилищно строителство. От минусите може да се отбележи крехкостта на материала, която не позволява изграждането на два етажа. Има проблеми с интериорна декорация - "меки" материални сили, за да направят най-различни допълнителни "falshsteny". Освен това сградите от тези материали изискват незабавно монтиране на изолирани фасади, в противен случай незащитените стени започват бързо да се влошават.

Най-тромави са стените от камък, тухла или монолитен бетон. Такива сгради са много силни, позволяват изграждането на много етажи, те служат за дълго време (няколко стотин години). Въпреки това, тежките стени изискват мощни скъпи основи и не са евтини в строителството.

В заключение следва да се отбележи, че най-добрият материал за изграждането на къщата е невъзможно да се определи ясно и изберете своята стойност въз основа на специфични нужди, както и на необходимите структурни характеристики на дизайна.

03/20/2013 в 16:03 часа

Днес стандартите за спестяване на топлина достигат такива стойности, че изграждаме тухлена стена, чиято ширина би достигнала 2,5 метра. За да не се направи това, стените от бетон, тухли и други плътни материали са изолирани и това усложнява конструктивната технология.

Изграждането на къща е специален процес. Всеки детайл е важен в него. И въпросът какво да построим е наистина основният.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на фондация под цените на жилищатаИзграждане на фондация под цените на жилищата
Стенни блокове за изграждане на стени на къщи и бани. Сходства и разликиСтенни блокове за изграждане на стени на къщи и бани. Сходства и разлики
Как да украсите стена с снимки - 6 трикаКак да украсите стена с снимки - 6 трика
Как да лепи изкуствен камък на стената на видео урок, снимкаКак да лепи изкуствен камък на стената на видео урок, снимка
Фасадни термопанели - облицовъчни панели за камък, довършителни работи, изолация и облицовка на…Фасадни термопанели - облицовъчни панели за камък, довършителни работи, изолация и облицовка на…
Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.
Топлинна проводимост на материалите Таблица 2Топлинна проводимост на материалите Таблица 2
Изграждане на рамка къща - къде да започне и каква е предимството на рамката къщаИзграждане на рамка къща - къде да започне и каква е предимството на рамката къща
Колко правилно е да подовите на банята - всичко това за лятна резиденцияКолко правилно е да подовите на банята - всичко това за лятна резиденция
Изграждане на покрив на частна къщаИзграждане на покрив на частна къща
» » Най-добрият материал за построяването на къща