Размери, характеристики и класификация на металния лист

Метална плочка: размери на листа, характерни

Металната керемида е материал, който се използва за покриване на покриви и е изработен от ламарина. Стомана може да се използва като метал, мед или алуминий. Металните плочки на външен вид са идентични с класическите плочки.

Метален покрив за покриване на покривни покриви с ъгъл на наклон над 14 градуса в неагресивна или леко агресивна среда. Температура на приложение от минус до плюс петдесет градуса. Ако плочката се използва под въздействието на по-агресивна среда, се използва плочка с по-стабилно покритие и специална технология за нейната инсталация.

За първи път стоманеният лист, профилиран и стилизиран с керамични плочки, е произведен от финландската компания Rannila (Rannila). В началото на деветдесетте години металните покриви бързо станаха популярни сред местните архитекти и строители поради тяхната простота на монтаж, отличен външен вид, висока надеждност и ниска цена.

Марки и видове

През последните няколко години металният покрив се превърна в най-популярния покривен материал в покривните покрития на жилищни и промишлени сгради.

За да управлявате правилно разнообразието от видове метални керемиди от различни производители, трябва да научите как правилно да четете обозначенията за класификация.

Класификацията на металните плочки отразява следните показатели:

По видове и материали от валцувани метали:

 • Поцинковани (O)
 • Органични (CBC)
 • Алуминиев цинк (AC)
 • Алуминиево-силициеви (AK)
 • Електролитен цинк (EOTS)
 • От цинкова сплав (TC)

По вид защитно декоративно покритие:

 • Без защитно декоративно покритие
 • Боя и лак (Lk)
 • полимерен
 • Пластизол (PVC)
 • Полиестер (РЕ)
 • Поливилилиден флуорид (PVDF) и акрил (AK)


Схема за покриване на метални керемиди със защитни и декоративни слоеве

Чрез метода на покриване:

 • Еднопосочно (C)
 • Двупосочен (D)

По типове профили:

 • Макси (Mcs)
 • Монтерей (мента)
 • Супер Монтерей (SMT)
 • Елитът (Ел)
 • Трапецовиден (TRP)

В допълнение към тези характеристики, покритието се различава по цвят и вид - гланц или мат.Тези показатели в легендата в следния ред: буквено профил, тип профил, дължина и ширина на профила на листов метал с дебелина, вида на метал, вид на покритие, метод покритие, цвят. Използвайки знанието на символа, потребителят лесно може да бъде определен в цялото си разнообразие при избора си.

Стандартен размер метален лист

Размерът на лист метален покрив за покрив е с дължина от 0,5 до 6 метра и ширина от 1,16 до 1,19 метра.

Важната характеристика е височината на вълната. Най-често срещан е металният покрив на Руки с височина на вълната 50 милиметра. Размерът на стъпката по правило е стандартен и е 185 милиметра.

По-висока плочка, от 50 до 70 милиметра, принадлежи към групата "Елит" и нейната цена е много по-висока.

Най-важният показател, характеризиращ металните керемиди, е защитното декоративно покритие, от което зависят трайността на покрива и външния му вид.

Металните покриви са покрити със специално декоративно полимерно покритие, лагерни и защитни свойства. Дебелината на валцувания метал варира от 0.37 до 0.75 милиметра. За защитните свойства на листа е поцинкована от двете страни, покрита с почва и полимерно покритие.

Метална Страна от мед или алуминий има по-добри антикорозионни свойства, има по-дълъг експлоатационен живот, но цената му е много висока, така че употребата му не е обичайна.

Оптимална дебелина на метала от 0,5 милиметра. По-тънката плочка е много взискателна за инсталацията и качеството на работата, която трябва да се направи, което трябва да се направи с голямо внимание, за да се избегне разрушаването на херпес зостер.

Понастоящем се разработват нови видове покрития, различни добавки в съществуващите покрития, които с намалена дебелина на слоя могат да постигнат високи защитни свойства.

Защитените декоративни покрития също са разнообразни и се избират на базата на покривната керемида и по принцип не се прилагат в чиста форма. Производителят използва различни комбинации, без да разкрива състава.

Сред всички покривни материали металната плочка е едно от първите места в популярността му. И това не е случайно. Достатъчна якост, устойчивост на атмосферни влияния, богат избор на цветове, лесна инсталация, ниско тегло и дълъг експлоатационен живот - всичко това прави метални покриви е много привлекателен при избора на материал за покриви в отделна сграда.

Металната керемида е толкова популярен материал, че може да бъде закупен във всеки град в Русия. Директно от производители на метали в Екатеринбург, продавани от компании като LLC "Покривна изолация" Дружеството "Стомани" Дружеството "STROYGID Екатеринбург" и др.

На разумни цени метални керемиди също се продават в Перм. След като прочетете тази статия, ще научите за най-добрите компании, които оперират на пазара в Перм.

Видео: технически параметри на металните плочки Монтерей, Каскаде, Памир, Дюн

Препоръчваме Ви да гледате видеоклипа, който разказва за характеристиките на най-закупения метал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метална плочка във ВоронежМетална плочка във Воронеж
Какъв материал е по-добре да се направи на покриваКакъв материал е по-добре да се направи на покрива
Метална керемида в Минск, цена на производителяМетална керемида в Минск, цена на производителя
Красиви покриви от металКрасиви покриви от метал
Как да се покрие покривна метална керемида със собствени ръце без гора и с малко количество…Как да се покрие покривна метална керемида със собствени ръце без гора и с малко количество…
Разходи за работа по монтаж на металРазходи за работа по монтаж на метал
Метален каскаден монтаж, характеристики, инструкции за монтажМетален каскаден монтаж, характеристики, инструкции за монтаж
Метална керемида Монтерей, цена, ревюта, гостМетална керемида Монтерей, цена, ревюта, гост
Покрив на метални плочки - цената на металаПокрив на метални плочки - цената на метала
Метална керемида, купете метални керемиди на ниска цена на m2 - спк екатеринбургМетална керемида, купете метални керемиди на ниска цена на m2 - спк екатеринбург
» » Размери, характеристики и класификация на металния лист