Какво е по-добре метал или велпапе? Предимства и недостатъци, съвети за избор

Кое е по-добре: метал или велпапе?

В момента има голямо разнообразие от материали за покриване на покрива, леки и тежки, гъвкави и здрави, отлични по отношение на цената и издръжливостта. Най-популярните и често срещани са метални покривни и покривни профили.

И двата материала имат добри резултати. Но има и различия. Нека ги сравним и да определим какво е по-добре: метал или велпапе.

Какво е велпапе

Това е стоманен профилиран лист, изработен от поцинкована ламарина от висококачествена стомана, покрит с полимерен защитен слой. Тя се отличава с устойчивостта и корозионната си устойчивост. Използва се не само за покриви, но и като облицовъчен материал за прегради, стени и огради. Лесно се монтира, без да се изисква инсталиране на специални умения. Тя е издръжлива и лесна за транспортиране.

Листът от метал, от който е изработен профилиран лист (метален профил), е много издържлив от самото начало и използваните технологии го правят издръжлив.

За да се предпази от корозия, листовете често се покриват с алуминиево цинково или цинково (горещо или студено) покритие. По-рядко - алуминиев силикон (по-малко стабилен). Най-стабилният е алуминиевият цинк.Прилагането на полимерни покрития, които осигуряват допълнителна защита на листовете, създава декоративен ефект, който често е решаващ фактор при избора за употреба. Гамата от цветове на покритията е много широка. В момента съществуват такива сложни композитни покрития, които могат да подобрят качеството и якостните характеристики на металния профил. Тяхната употреба ви позволява да създавате не само матови и монохромни, но и лъскави, релефни и цветни модели, както и да рисувате рисунки.

Покрив на велпапе - добър избор, не се съмнявайте

Едно от основните предимства на профила е пожарната безопасност и дълготрайността. Естетиката, ниското тегло и цената го правят най-популярен.

За металните покривиНе по-малко в търсенето в строителната практика сред покривни материали е метална, тя е не само надлъжното набръчкване, както и велпапе и напречна форма е много подобен на керамични плочки. Сложността на използването му се състои в едностранната ориентация на листовете и възможността за използване само на една работна част. Това създава необходимост от внимателни изчисления при покриване на покриви с няколко скосявания и нива.

За да се избегне преждевременна ръжда, ръбът на листа трябва да бъде боядисан с избран цвят. Полимерите, които са част от аерозолни бои, са близки до характеристиките на основното покритие. Ето защо ефектът на износване ще бъде еднакъв. Ако по време на монтажа има драскотини, те също трябва да бъдат "аерозолирани".

Това, че трае по-дълго, можете да го покриете със специално покритие. Със същата цел в 10-15 години работа е възможно да се извършват малки ремонти (по-често козметични).

Основните предимства са надеждността и дълготрайността, простотата на инсталиране и естетиката.

И какво да изберем?

Профилирани листове или метални плочки - зависи от вас най-добре за вас, тъй като и двата материала са добри

Характеристиките на изпълнение на металната керемида са практически същите като тези на гофрираната плоскост. Профилът му е вълна от правоъгълно или кръгло напречно сечение, позволява ви да създавате твърди конструкции. Профили на метални плочки имитираха положените плочки. Естетично изглежда по-привлекателно. Но дебелината му е малко по-малка от дебелината на профилирания лист, а оттам и специфичното тегло е също по-малко, понякога може да играе печеливша роля при избора между тях.

Технологично, инсталацията е почти идентична и поради това понякога е трудно да се избере кое е по-добро.

  • Недостатъците на двата материала са еднакви - по време на дъжд се създава шум. Премахването на тези неудобства ще спомогне за поставянето на изолационни материали.
  • В технологията на полагане на покрива каза, че металът е подходящ за полагане на покрива, ъгъл на наклона на които е повече от 14 градуса. Ако ъгълът е по-малък, гофрираната дъска е по-подходяща.
  • Заслужава да се отбележи, че когато полагането на метални плочки може да бъде причудливо. Поради това е необходимо да се доверите на професионалистите за инсталиране с най-квалифицирани, можете да зададете правилните сандък, осигурявайки точно перпендикулярно ъгъл, леко се простират на листа, за да не се създаде вълна.

Ето защо, ако опитът не позволява, е по-добре да вземете гофриран лист, който може да бъде завъртян на 180 градуса и в който можете да използвате краищата - от тази гледна точка той е по-икономичен от метала.

Ако искате да направите покрива си привлекателен и надежден, добре е да изберете метален покрив. При скрито закрепване, то ще симулира много точно естествените плочки. Ако надеждността е по-важна за вас, а естетиката е на второ място, добър избор ще бъде профилиран лист.

Профилираните листове и метални плочки, и двата материала са добри, имат приблизително идентични характеристики и експлоатационни качества, издръжливост и надеждност, цена и монтаж.

Във всеки случай, независимо от материала, който избирате, покривът ви ще бъде силен и привлекателен и ще служи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от гофрирани порти, довършителни работи, строителствоГараж от гофрирани порти, довършителни работи, строителство
Снежни стойки за цена от велпапе! Снежни държатели на покрива на велпапе да купуват!Снежни стойки за цена от велпапе! Снежни държатели на покрива на велпапе да купуват!
Облицовка на кофраж с профилирани преимущества и технологияОблицовка на кофраж с профилирани преимущества и технология
Профилираните листове галванизираниПрофилираните листове галванизирани
Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
Почувствайте покрива от велпапеПочувствайте покрива от велпапе
Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
Продажба на покривни метални изделияПродажба на покривни метални изделия
Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
» » Какво е по-добре метал или велпапе? Предимства и недостатъци, съвети за избор