Покрив гараж на препоръчителни препоръки за полагане

Гаражен покрив, направен от велпапе: гаранция за качество

Всеки, който започна да строи гараж със собствените си ръце. рано или късно се чудеха какво е възможно покривът на гаража да бъде покрит бързо и ефикасно. Тя може да бъде разнообразие от материали, всеки със свои собствени характеристики. Но има специален акцент върху профилирана стоманена ламарина, която има много предимства и която може да бъде направена сама, без да се прибягва до скъпата работа на специалисти и бригади.

Предимства на велпапе: евтин материал, лекота, трайност, лесна инсталация, възможност за полагане върху стария материал на покрива.

В тази статия ще разгледаме не само предимствата на велпапе като покривен материал, но и възможности за монтиране на покрива на гаража, видовете покриви, покривна конструкция технология на вълнообразен картон.

Видове покривни материали за гаражи

Така че, тя може да бъде не само профилирани листове, но също така и шисти, покритие филц, шев покрив. Нека разгледаме различните варианти на покритията и техните плюсове и минуси.

Шивашка или покрита с велпапе?

Структура на гофриран лист.

Шибърът е един от най-евтините варианти, с които можете да покриете покрива на гаража. Това е доста устойчив на износване строителни материали с експлоатационен живот до тридесет или четиридесет години. Той е с ниско тегло, е закрепен с галванизирани гвоздеи през пробитите отвори.

Според материала на производството - това е азбесто-циментова плоча, която, когато е инсталирана, изисква наличието на дървена щайга, листовете се припокриват. Ремонт на такова покритие - рядко явление, обикновено е необходимо само да затвори отвора и пукнатини, който използва смес от PVA лепило, пухкав и M300 азбест цимент. Сред недостатъците е необходимо да се отбележи крехкостта на този материал, неговата външна непривлекателност.Покритието от велпапе се отличава с по-висока цена, тъй като като база се използва метален лист с горещо поцинковане. За покриви се използва профилната маркировка на NS или N.

Полагането се припокрива от две вълни, фиксирането се извършва със специални винтове с гумени уплътнения, които се завинтват в дълбочината на вълната към щайгата.

Сред предимствата са силата и здравината на покрива, неговата устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия, ниско тегло.

Сгънати и меки покриви

Гаражният покрив е трудно изпълним. Обикновено се поставя в гаражи, ако се вписва в дизайна на покрива на къщата.

Шевият покрив е много лек и привлекателен, но процесът на инсталацията му може да бъде труден за човек, който няма подходящ опит. В допълнение, за покриване на покрива на гаража с помощта на този материал е необходимо да прекарате доста време. Мекият покрив на покривни материали и подобен материал се различават по своята привлекателност и отлични характеристики, но тяхната цена е доста висока и полагането изисква умения.

Това важи особено за гъвкавите херпети, които могат да бъдат изчислени само от специалист и са необходими много допълнителни материали за полагане. Често разходите за монтаж надхвърлят цената на самия покривен материал, което не винаги е от полза за изграждането на обикновен гараж.

Предимства на велпапетоПрофилирана - материал, който е направен от ламарина по метода на студено валцуване, листът е първо преминава през специална машина, която придава на метални профилирана повърхност вълни с различна големина и форма, и след това листът е горещо галванизирана с цел защита срещу корозия и повреди.

Някои видове велпапе могат да бъдат покрити с полимерни бои с много различни цветове. Този слой осигурява външна атракция, допълнителна защита срещу множество външни влияния.

Профилираните листове с такова полимерно покритие имат по-дълъг експлоатационен живот, изглежда по-добре като покривен материал.

Сред предимствата на велпапето като покритие за покрива, е необходимо да се отбележи, че:

Рамката на гаража. Металната рамка и листовете от велпапе не са абсолютно запалими.

Видове покриви за гараж

Покривите, покрити с профилиран лист, могат да бъдат два вида: единични и фронтови. В същото време за материалите, с които можете да покриете покрива на гаража, има някои ограничения:

  • За плочата, наклонът трябва да бъде от двадесет до тридесет градуса;
  • за метал - от тридесет градуса;
  • за покривен филц - от пет градуса;
  • за покривен покрив - от осемнадесет до тридесет градуса;
  • за велпапе - от осем градуса.

Открит покрив

Изграждането на такъв наклонен покрив изисква използването на греди от иглолистни дървета, които се третират с антисептици. В този случай ъгълът на наклон зависи от площта на покрива и от дължината му.

Изключително лесно е да се направи подобен покрив, първо да се изгради козирка с опори, клетката се прави перпендикулярно на останалите покривни елементи. От силата на рамката зависи надеждността на целия покрив в този случай.

Щори на покрива

Вдлъбнатият покрив от профилиран лист е монтиран в калъфа, когато е необходимо малко таванско пространство или площта на самия гараж е голяма. Рамката за такъв покрив е много проста: две греди са поставени в последователни серии, а след това ги свързват с коня на върха на точката, в долната са стените на гаража.

Сглобяването на трупа под бъдещия покрив също е проста, обикновено започвайки от закрепването на котвите Mauerlat към кофражната система. Често покривът на такива покриви изисква полагането на слой изолация и хидроизолация, което предотвратява големи загуби на топлина.

Гаражна покривна инсталация

Схема за еднопосочен покрив

За да покриете покрива на гаража с профилиран лист, трябва първо да монтирате правилно основата. За тази цел се използват дървени греди, които имат следните параметри:

Конструкцията започва да се сглобява от покривната система според избрания тип покрив, след което се изпълнява щайгата.

Хидроизолационни материали и изолация

За покриване на покрива с велпапе. е необходимо да се осигури хидроизолация. За тази цел се използва специална PVC мембрана, която се вписва под гредите. Такова фолио няма да позволи влагата да повреди вътрешните помещения и конструктивните елементи.

Както можете да видите, е много лесно да направите покрив за гаража себе си с помощта на велпапе борда, най-важното е да изберете типа на покрива правилно, за да се вземат предвид дизайнерските характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на еднопосочен покривИзчисляване на еднопосочен покрив
Профилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видеоПрофилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видео
Чертеж за изграждане на гараж, направен от велпапеЧертеж за изграждане на гараж, направен от велпапе
Как да изолирате гаража от велпапетоКак да изолирате гаража от велпапето
Покривът на гаража от велпапе - как да покриете покрива на гаража с профилиран листПокривът на гаража от велпапе - как да покриете покрива на гаража с профилиран лист
Как правилно да покриете покрива с велпапе?Как правилно да покриете покрива с велпапе?
Поставете велпапето върху покривния материал с покриваПоставете велпапето върху покривния материал с покрива
Ремонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонтРемонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонт
Покривът на гаража с вашите ръце плоско покривно устройство, материали, изолацияПокривът на гаража с вашите ръце плоско покривно устройство, материали, изолация
Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
» » Покрив гараж на препоръчителни препоръки за полагане