Как да изолирате гаража от велпапето

Как да изолираме гаража от велпапе?

Повечето собственици на автомобили използват гаража си през цялата година. Изключение са само гаражите, построени в крайградските зони, въпреки че сега много летни обитатели посещават домейна си през зимата.

Гаражът, в който се намира колата и в топло и студено време, трябва да бъде непременно изолиран. И това се прави не само за създаване на удобни условия за собственика, но и поради необходимостта да се спаси колата от неблагоприятния ефект от внезапни температурни промени.

Високотехнологична минерална изолация за гараж, направен от велпапе

Най-добре е температурата в гаража през зимата да е между 1 и 5 ° Frost. При температура на въздуха на улицата -25 ° C, не е необходимо да загрявате гаражната стая до +20 ° C. Такива разлики са много неблагоприятни за всички единици на машината. По-добре, ако е необходимо, постепенно да повишавате температурата в гаража до комфортно ниво, след като колата вече е в гаража.

Въпросът за изолацията на гаража е най-добре решен на етапа на неговото изграждане, въпреки че топлоизолацията и гаражът на старото строителство не е проблем.

Видове нагреватели за гараж от професионална настилка

Преди да изолирате гаража от велпапе, трябва да изберете най-подходящия материал за топлоизолация. Най-често се използват следните изолационни материали:

 • Нагреватели на базата на минерални влакна. Предлага се под формата на полутвърди плочи или ролки.
 • Разширени полистиренови пластини.
 • Течна полиуретанова пяна.


Всеки от тези материали има своите предимства и недостатъци.

Плочи от стиропор

Най-лесният начин е да се извърши изолацията на гаража от профилирания лист с помощта на полистиренови пластини. Те са закрепени директно към стената на гаража, с последващо изравняване на повърхността с помощта на строителни смеси. Недостатък на тези нагреватели е ниската устойчивост на механично въздействие и огън, и че те могат да се разлагат при нагряване до температура от слънчева светлина от 60 ° С с освобождаването на вредни вещества.

Затопляне на гаражния таван с полистиренови плочи

Плочи от базалтови влакна

Най-добрият начин е да изолирате гаража от гофрирана дъска с полутвърди плочи от базалтова влакна. Топлоизолационните характеристики на тези материали са много високи, например, слой от 5 см от изолация от базалтови влакна замества тухлена зидария с дебелина 80 см.

Този топлоизолационен материал е екологичен и абсолютно огнеупорен, което е важно за гаража. Съгласно класификацията, приета днес, материалите от базалтови влакна са класифицирани съгласно GOST 30244 като NG (незапалими материали) и тяхната температура на топене надвишава 1000 ° С.Затопляне на гаража от гофрирана дъска с полутвърди плочи от базалтова влакна

Единственият недостатък на тези топлоизолационни материали е хигроскопичността, т.е. способността за абсорбиране на влага. Въпреки това, когато гаражът е изолиран от профилирания лист, този дефект може лесно да бъде отстранен с помощта на устройство под обвивката на профилирани листове със специална вентилационна междина. Циркулиращият въздух в него ще премахне излишната влага от изолационния слой и ще предотврати образуването на кондензация от вътрешната страна на кожата от профилирания лист.

Изолацията е монтирана между специалните профили с формата на P или Z, закрепени към повърхността на стената. Ако изолацията се извършва по време на изграждането на гаража, за да се осигури топлоизолацията, рамката е по-добре да бъде направена от специални термопрофили. Това ще помогне да се избегне образуването на т. Нар. Студени мостове, които да му позволят да проникне вътре в сградата, заобикаляйки слоя изолация.

Течна полиуретанова пяна

Много удобна и ефективна технология за изолация на гаражи от гофрирана плоскост чрез пулверизиране на полиуретанова пяна. Полученият ефект е познат на всички, които са се наложили да използват кутии за пръскане с монтажна пяна. Полиуретановата пяна се нанася директно върху стената и не образува никакви шевове или пукнатини.

Затопляне на гаражни стени от профилирания лист с помощта на течна полиуретанова пяна

Този материал има не само високи топлоизолационни свойства, но същевременно е надеждна шумо-, хидро- и парна изолация, като същевременно осигурява отлична защита на металните конструкции от корозия. В допълнение, полиуретановата пяна е много издръжлива и запазва всичките си свойства за най-малко 40-50 години.

Изолация на покрива на гаража от велпапе

В допълнение към изолацията на стените на гаража от велпапето е необходимо да се извърши топлоизолация на покрива. Повечето гаражи построени през 80-90 години на миналия век, имат плоска или голямото покрив с битумни покривни покрития уеб материали подредени един върху бетонни плочи.

Затоплянето на такива покриви се прави по-добре отвън. За тази цел плочите на капака се почистват от стари покривни материали, а връзките между тях са внимателно запечатани със строителни съединения или със силна монтажна пяна. След това върху подготвената повърхност са поставени на две слоеве топлоизолационни плочи от твърд тип. Над тях е направена армирана циментова замазка с дебелина 40-50 мм. С една и съща дъска, ако е необходимо, се оформят наклони, за да се отцеди водата от дъжд или сняг, които се топят в специални улуци или улуци.

Препоръчителни статии

Как да направите гараж от велпапе със собствените си ръце? Какви са предимствата и недостатъците на тези гаражи? Как да попълните фондацията? Кликнете, за да научите.
 • Гаражен проект от велпапе

  В тази статия ще намерите прости и подробни чертежи на гаражите на велпапе с люлка и наклон нагоре портата и да научат как да се построи гараж, изработен от профилист към тях skhemam.Sborny гараж, изработен от профилист

  Какво е "сглобяем гараж" и защо е толкова популярен сред ентусиастите на автомобили? Какви са предимствата на рамковия гараж? Колко струват те? Как да инсталирам? Отговорите на всички тези въпроси са прочетени в статията.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Едноетажен къща с гараж План на снимкатаЕдноетажен къща с гараж План на снимката
  Как да изолирате метален гараж - походова технология!Как да изолирате метален гараж - походова технология!
  Банер гараж собственост - съвет от адвокати и адвокатиБанер гараж собственост - съвет от адвокати и адвокати
  Как да изолирате покрива на гаража отвътре, извън видео, инструкцияКак да изолирате покрива на гаража отвътре, извън видео, инструкция
  Вътрешен гаражВътрешен гараж
  Затопляне на гаража със собствена снимкаЗатопляне на гаража със собствена снимка
  Отопление на гаража със собствените си ръцеОтопление на гаража със собствените си ръце
  Затопляне на гаража с работни пластове от пянаЗатопляне на гаража с работни пластове от пяна
  Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
  Вода в сутерена на гаражаВода в сутерена на гаража
  » » Как да изолирате гаража от велпапето