Профилираните листове галванизирани

Профилирана ламарина с поцинкована материя

Преди няколко десетилетия имаше галванизирана велпапе, която бързо придоби популярност сред строителите и архитектите. Използването на този материал е направило възможно изоставянето на остарели покриви с рязане и значително намаляване на разходите за изграждане на покривна система за покриви.

Оперативните разходи също са намалели, тъй като експлоатационният срок на галванизираната гофрирана плоскост е 4-5 пъти по-дълъг от покривната покривна покривна покривна покривка. До този момент това е един от най-често използваните покривни материали.

Профилирани поцинковани боядисани - опции за покритие

Има погрешно схващане, че има два вида велпапе: галванизирана или боядисана. Това обаче не е толкова отдавна. Боядисаната велпапе в буквалния смисъл на тази дефиниция в строителството вече не се използва.

Видове гофриран галванизиран гофриран картонОще преди появата на галванизирана гофрирана плоскост, така нареченият "черен" гофриран лист беше защитен от корозия от различни лакови покрития. Днес под боядисаните профилирани листове е модерен профилиран лист със специално защитно и декоративно покритие.

В същото време няма избор на велпапе, поцинковани или боядисани - всеки профилиран лист е покрит първо с слой цинк и след това, ако технологичният цикъл го осигурява, допълнителни защитни слоеве.

По правило поцинкована профилна конструкция се използва за изграждането на частни къщи и където е необходим естетически компонент. Това може да бъде покривът на сградата, фасадната украса, оградите, портите и много други. Като правило се използват специални бои до покритието, устойчиви на външни влияния.

През последните години традиционният и модифициран полиестер се използва широко за защитно и декоративно покритие на велпапе. Основата за това покритие е полиестерният емайл. Нанесете дебелина на полиестерното покритие от 25-35 микрона. Той има красива лъскава повърхност и ярки, сочни цветове. В този случай покритието може да бъде текстурирано. Например модифицираният полиестерен Гранит CLOUDY има фактура и модел, подобен на покрив, изработен от керамични плочки.Профилирани листове от поцинковано дърво

Покритията от пластизол и pural се използват по-рядко. Най-надеждното и трайно покритие от пластизол. Прилага се със слой с дебелина 200 μm и лесно издържа на най-агресивните носители. По тази причина велпапето с покритие от пластизол често се използва при строителството на промишлени сгради.

Полимерните покрития могат да бъдат от почти всеки цвят. За удобство на производителите, архитектите, строителите и клиентите се използва цветовата гама RAL.

Срокът на експлоатация на профилирания лист със специално защитно покритие е много по-голям от този на обикновено поцинковане. Въпреки това цената е много по-висока. Например, цената на велпапета от поцинкована боядисана марка C-10 започва от 140 рубли на километър, а обикновеният галванизиран профилиран лист може да се намери за 60-70 рубли. Разликата е двойна, особено когато става дума за големи обеми.

Ето защо, когато се строят индустриални сгради, както и когато няма видима повърхност, по правило се използва галванизиран профилиран лист. Във всички останали случаи е по-добре да се използва велпапе с полимерно покритие, тъй като някои производители му дават писмени гаранции до 30 години.

Препоръчителни статии

Покриването под дървото е отлична опция за вашата ограда или довършване на фасадата на вашата къща. Повече подробности за характеристиките, примери за употреба и цветове - в статията.
 • Фигурирани гофрирани за ограда "вълна" и "връх"

  Формованата гофрирана дъска за оградата е отлично решение за вашия сайт. Отличен външен вид, надеждност и практичност са гарантирани. Прочетете повече за профилирания лист за огради в изделието. Поликарбонат полистирол

  Каква е употребата на поликарбонатна гофрирана плоскост? Какви са неговите технически характеристики? Как да се фиксира поликарбонатен лист и какви функции има той? Отговори на въпросите, които ще намерите в статията.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Снежни стойки за цена от велпапе! Снежни държатели на покрива на велпапе да купуват!Снежни стойки за цена от велпапе! Снежни държатели на покрива на велпапе да купуват!
  Профилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видеоПрофилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видео
  Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
  Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
  Технологията на покрива от гофрирана плоскост Устройството на еднопосочния покрив, коридора на…Технологията на покрива от гофрирана плоскост Устройството на еднопосочния покрив, коридора на…
  Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
  Профилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на ДонПрофилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на Дон
  Видове покриви и покриви на селска къщаВидове покриви и покриви на селска къща
  Купи велпапе цена в Нижни Новгород Продажба на велпапеКупи велпапе цена в Нижни Новгород Продажба на велпапе
  Как да поставите велпапе покривни материали, инструменти, полагане на покриваКак да поставите велпапе покривни материали, инструменти, полагане на покрива
  » » Профилираните листове галванизирани