Монолитен пенобетон и неговото приложение при строителството на къщи, рецензии на собственици

Монолитен пенобетон

Пяният бетон се нарича порест камък, изработен от изкуствени материали. Поради своите характеристики на якост, устойчивост на замръзване, устойчивост на деформация, не е по-нисък от други строителни материали. Когато се произвежда, въздушните мехурчета в бетона се разпределят равномерно. За разлика от газьола, който се произвежда химически, пенобетонът се получава чрез смесване на предварително обработената пяна с бетонна смес.

Монолитният пенобетон е материал, който може да се произвежда директно на строителната площадка. Този процес не е сложен и доста бърз. Висока квалификация на работниците в същото време - условието изобщо не е задължително. За тази цел се използва специална затворена инсталация (съд), в която двама работници могат да произвеждат под налягане за 1.5 минути? част от кубически метър пяна бетон, съответно, за един час, като една машина ще даде 4 m 3 пяна бетон. Теглото му е 30 кг, а ако е необходимо, се движи лесно върху колелата през строителната площадка.

Предимства на сградата от монолитен пенобетон:

  1. Едно от основните предимства е неговата енергоспестяваща характеристика. Дебелината на стената от 450 мм ще запази топлината в къщата през зимата и прохладата през лятото. Това намалява разходите за отопление и климатизация на помещението;
  2. Високо качество. Силата на конструкцията се осигурява от еднородността на материала. Отсъствието на студени мостове допринася за повишаване на термичната защита на къщата. Стената е сравнително плоска и в случай на използване на подвижен кофраж не е необходимо подравняване.
  3. Висока скорост на работа. Кутия за къща с шест метра е изгонена след две седмици.
  4. Ниска цена на строителството. Намаляването на разходите се дължи на използването на мобилно оборудване, минимален труд, а не на големи разходи за материали. Квадратурата на стената струва по-малко от един метър от блока от пяна.
  5. Монолитът е издръжлив, не изгаря, не тлее и не съдържа токсични вещества. Той запазва всички свойства на пенобетонните блокове.

В съвременното строителство използването на монолитна отливка е възможно не само за външните стени, но също така и за изолация на подове и тавани, мазе и таван, за да запълни стените в изграждането на нискоетажни сгради и монтаж на кадрите високи сгради, както и за топлоизолация инженерни комуникации.

Технологична монолитна конструкция и цениПопълване на пода и покрива на къщата с пяна бетон монолитна технология

Първият етап е изграждането на кофража. Материалът за конструкцията му може да бъде тухлена, дървена или метална рамка. Последният се състои от галванизирани светлинни профили с дебелина 1-3 мм, височина 100-300 мм. След това рамката е покрита с плочи, гипсокартон, тухли и порести блокове.

За конструкцията на подвижен кофраж се използват шперплат, дървена рамка, винилова или метална плоскост. Всичко зависи от сградата, която строите.

Следващият етап е изливането на пяна от бетон в кофража. В този случай, ако се използва неподвижна рамка, кабелите за електрическо свързване, комуникации, други комуникации се поставят в кухините й, осигуряват се отопление и вода. В резултат на използването на неразглобяем кофраж след изливането му с бетон ние получаваме многопластова завършена стена, която не изисква външно покритие.Изграждането на монолитни къщи от пенобетон е една от най-обещаващите технологии днес. Тя ви позволява да изграждате сгради с почти всяка форма и височина за доста кратко време. Изграждането на такава къща е от полза както за фирмите, така и за бъдещите наематели, тъй като е необходима много по-малко енергия за отопление на тази къща.

С всички предимства на пенобетона има и недостатъци:

  • Голяма абсорбция на влага, която е около 14%, което допринася за намаляване на характеристиките на спестяванията на топлина. За да не се намокрит стените, е необходимо да се осигури защита срещу влага и да се монтира хидроизолация между основата и стените.
  • Пяната от бетон има висока пропускливост на парите. Ето защо при изграждането на сграда е необходимо да се монтира външна бариера, за да се отхвърли висока влажност през дъждовния сезон.

Изграждането на къща от монолитен пенобетон струва приблизително от 13 000 рубли на квадратен метър 2. Окончателната оценка ще ви помогне да направите фирмите, заети в строителството. Трябва само да изпратите проекта си скица.

Всеки производител, който произвежда пенобетон, има свои собствени тайни за производство. Те се състоят в използването на различни добавки и пълнители, от които зависят характеристиките като устойчивост на замръзване, пропускливост на парите и други.

Ето защо, преди да поръчате монолит от пенобетон, препоръчително е да се запознаете с отзивите на потребителите:

Оксана, Ярославъл

Имам апартамент в двуетажна къща, изработена от пяна от бетон. В продължение на два месеца живот усетих голяма разлика в шумоизолацията. Преди това, живеейки в Хрушчов, чувах съседите да говорят, дори и да говорят тихо. Сега разделите между стаите ви позволяват да включите телевизора или да говорите по телефона с дете, което спи. Аз съм много щастлив, че имам пяна къща!

Юлиан Москва

Той построи къща от пенобетон. Ако беше познал всичките си "очарования" преди, може би щеше да промени мнението си. Трудно е да се натопи, нормален нокът може лесно да влезе и просто да си тръгне, тежките рафтове не могат да бъдат окачени. И тя диша добре навсякъде, където има големи прозорци и под тях дървета.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнителни характеристики на дърво или газобетонСравнителни характеристики на дърво или газобетон
Запълване на стени с пенобетон със собствени видеоклиповеЗапълване на стени с пенобетон със собствени видеоклипове
Как да направите монолитен колан под плочите?Как да направите монолитен колан под плочите?
Субстрат под ламинат npe 50 мм дебелина 5 ммСубстрат под ламинат npe 50 мм дебелина 5 мм
Пенообразуващ агент за пяна бетон състав, прилагане, подготовка от собствените си ръце, цениПенообразуващ агент за пяна бетон състав, прилагане, подготовка от собствените си ръце, цени
Разликата между блока от пяна и газовия блок е просто обяснениеРазликата между блока от пяна и газовия блок е просто обяснение
Колко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къщаКолко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къща
Обикновена машина за производство на пневматични блокове и чертежиОбикновена машина за производство на пневматични блокове и чертежи
Просто оборудване за производство на пяна блокове със собствените си ръцеПросто оборудване за производство на пяна блокове със собствените си ръце
Размери на блокове от пенобетонРазмери на блокове от пенобетон
» » Монолитен пенобетон и неговото приложение при строителството на къщи, рецензии на собственици