Запълване на стени с пенобетон със собствени видеоклипове

Как се излива пяната?

В съвременното строителство пенобетонът се използва широко. Пяната с пенобетонни стени се използва при индивидуалното строителство и при изграждането на нежилищни ниски сгради. За да се получи надеждна и трайна структура, е необходимо да се спазва технологията за изработване на хоросан и изливане на стени от пяна. Този процес може да има определени характеристики, свързани с вида на използвания кофраж. Можете да го направите сами.

Запълващите стени с разтвор от пенобетон се използват при индивидуалното строителство и при издигането на нискоетажни нежилищни сгради.

Фиксиран кофражАко пенобетонът се излива в неразглобяем кофраж, трябва да се обърне специално внимание на производството му. Първо, рамката се изгражда от греди или стоманени профили. Външната и вътрешната страна на тази рамка са облицовани с листов материал. Необходимо е резервоарът да се напълни с разтвор. След изливането, дизайнът остава известно време, така че разтворът да е замръзнал и да има необходимата здравина.

За леене на пенобетон се използва фиксиран кофраж.Рамката за кофража ще изпълнява носеща функция и материалът, използван за облицовка, ще служи като външна и вътрешна облицовка. Поради тези конструктивни особености е възможно да се осигурят плътности на топлоизолация. Преди да се налива в кухината на разтвора, трябва да се поставят тръби за отопление и окабеляване в кофража, ако е предвидено в проекта.

Най-добрият листов материал за външната обвивка е листа от стъкло-магнезит. За довършване на рамката отвътре е подходящ лист от гипсови влакна. трябва да се направи преди да се излее на разтвора в уплътняване на всички стави, като благодарение на своята течливост пяна създава още по-голям натиск върху кофража, отколкото обичайния тежък бетон. За да се гарантира, че корпусът не се огъва или не се деформира, подпорите на кланичния труп трябва да бъдат разположени на разстояние най-малко на 60 см. Можете да запълнете решението стъпка по стъпка със слоеве или едновременно с целия обем.

Свалящ се кофраж

Ако разтворът се излива в преносимия кофраж, то трябва да бъде подготвен, като се вземе предвид, че цялото товари ще се намира точно на стените.

За производството на кофраж може да се използва ламиниран шперплат с дебелина 18 мм.

За да се постигне необходимото ниво на топлопроводимост, ще е необходимо да се увеличи дебелината на стените. За самостоятелно изработената кофражна система е възможно да се използва ламиниран шперплат с дебелина 18 мм или да се наемат проекти за промишлено производство. По този начин повърхността на стената трябва да е достатъчно висококачествена.

Друга възможност за изливане е в ямата. В този случай, между двата реда на зидария, се излива слой от бетон, за да се подобрят топлоизолационните характеристики на конструкцията. Преди да се приложи този метод на конструкция, се изисква да се гарантира, че не се нарушават нормите за топлоустойчивост.

Попълнете материала

За да напълните хоросана имате нужда от специална инсталация за производство на пенобетон. Може да се наеме мобилна инсталация. Всички компоненти се поставят в капацитета на инструмента: пясък, цимент, вода и пяна. След смесване на разтвора се отваря вентил, за да покрие захранването с пяна. В кофража се поставя специален маркуч за монтаж. Максималната височина на разполагането му може да достигне 8 метра. Кофражът е изпълнен изцяло с хоросан или на слоеве. Тъй като разтворът се консумира, материалите се подават в съда, нова част от разтвора се омесва и се подава в кофража.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основатаФиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основата
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Кофраж за основа на експандиран полистиролКофраж за основа на експандиран полистирол
Неподвижен кофраж за основа на експандиран полистиролНеподвижен кофраж за основа на експандиран полистирол
Завийте пилотиЗавийте пилоти
Монолитна дебелина на стената 150 mmМонолитна дебелина на стената 150 mm
Фиксиран кофраж от експандиран полистиролФиксиран кофраж от експандиран полистирол
Добавяне на веранда към къщата от пяна блокове, бетон бетон характеристикиДобавяне на веранда към къщата от пяна блокове, бетон бетон характеристики
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Колко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къщаКолко блокове от пяна в 1 м3 отчитат оценката за изграждане на къща
» » Запълване на стени с пенобетон със собствени видеоклипове