Инфрачервен нагревател за газ, преглед на цените, видео

Инфрачервен нагревател на газ за палатки, гараж, док, дом, индустрия - къде да купуваме по-евтино

Отоплението на къщата с мощен поток от топъл въздух отдавна не е от значение. Това не само е икономически неизгодно, но и не е ефективно. Предлагаме Ви да разгледате как домакинният инфрачервен нагревател, прегледите за него, както и инструкциите за употреба.

Описание и принцип на работа на устройството

Индустриалните инфрачервени нагревателни системи с инфрачервено лъчение с ниска интензивност могат да подражават на действителната ефективност на слънцето чрез създаване на лъчиста топлинна енергия. Те се състоят от три основни компонента: контролен блок, покрит със специално вещество, лампи и полиран рефлектор. Нагревателите обикновено се окачват от тавана посредством вериги и се контролират от термостат. Те могат да бъдат инсталирани във вентилирани или вентилирани помещения и други конфигурации (под или стена, багажник, кола и др.).

Домашен инфрачервен нагревател

На вътрешния пазар, те представят следните модели, произведени в Германия, Корея, Русия и Украйна: Учителю, Rem44cr, Крол, Прометей, Argo, Хелиос, 4200 Zs, Ranger 4, Деса, Elekon, Ендерс, енергетика, Kraft, Patriot, Мощност, Рем , Remcr, Remington, TGIIB, Bartolini, GIM.

Видове инфрачервени нагреватели

Има два вида нагреватели: с висока и ниска интензивност, с различно каталитично ниво. Високотемпературните нагреватели се използват от 50-те години на миналия век и изискват поставянето им на безопасна височина поради открития пламък и високата температура на горелката. Използват се в условия на невентирани помещения, някои производствени площи и др.

Промишлен газ инфрачервен нагревателНагревателите с нисък интензитет имат затворен тип изгаряне. Когато не се изисква топлина, контролерът на горелката запалва газ / сместа от въздух и горещи газове се запалва от искри, преминаващи през тръбата. Тъй като тези газове преминават през монтажа, тръбата се нагрява и излъчва енергия в инфрачервения диапазон, който след това се насочва към пода с полиран рефлектор. Тази енергия се абсорбира от предмети по пътя - от хора и мебели.

Видео за това как работи инфрачервеният газов нагревател BDN

Този метод на отопление ви позволява да поставите източник на топлина на нивото на пода и тавана. Това е най-ефективният и ефективен метод за отопление при различни условия, присъстващи в повечето търговски и промишлени помещения, оранжерии и домове.

Положителни аспекти на инфрачервеното отопление

Газовият керамичен инфрачервен нагревател има няколко предимства:

 • До 50% икономия на гориво, в сравнение с отоплителните котли.
 • Не повдигайте прах, както при работа на климатици или нагреватели на вентилатори.
 • Можете да инсталирате няколко устройства в една и съща стая.
 • Позволено е инсталирането на нагреватели на височина повече от 60 метра.
 • Лесно е да промените посоката на топлинния поток
 • Лесна инсталация
 • Можете да използвате външен въздух за отопление
 • Това преносимо устройство

Отрицателни аспектиГазовият инфрачервен уличен нагревател се нуждае от редовно почистване. Освен това веднъж годишно трябва да се извършват специални проверки и калибриране. Ремонтът на устройството е доста скъп, особено ако е пуловер, бартинини, неокулма или майсторство.

Нагреватели също не са евтини, средната цена на един нагревател е 5000 рубли.

Газов нагревател за гараж

Инфрачервени газови нагреватели трябва да бъдат инсталирани най-малко 7 см над пода, и най-малко трябва да се закача от 4santimetra на тавана (вж. Инструкциите на производителя, измерването зависи от размера на нагревателя). Много е важно да сте сигурни, че обектите не са твърде близки. Ако разположението е твърде близо, автомобилът може да прегрее.

Портален нагревател инфрачервен газов нагревател

Препоръчваме да използвате модели с термичен превключвател: Pyramida, elitech, adrian или aygaz. Това са таванни модели на инфрачервени нагреватели, които могат да се използват не само за помещения, но и за палатки, апартаменти, вили и др.

Газов нагревател за дома

Предлагаме Ви да обмислите как да монтирате самия тръбен нагревател.

Необходимите инструменти за този проект

 • Акумулаторна отвертка за отвертки
 • рулетка
 • 4-в-1 отвертка
 • Плъзгащ гаечен ключ
 • Ключ за тръби
 • Изолационна или санитарна лента

Необходими материали:

 • Нагревател или горелка
 • Вентилационна тръба
 • Газопровод
 • Газови конектори

За проекта най-разпространеният инфрачервен нагревател е на разположение, полски, най-евтиният, например, MASTER или Delongi. Вентилационната тръба трябва да е с диаметър най-малко 4 см, тя трябва да бъде свързана директно от радиатора на устройството. Както вече казахме, е необходимо да се създаде такава система, при която високото налягане би прехвърлило газ към мястото на искрообразуването. Ако всичко се прави правилно, панелът светва от получената мощност и огънят загрява керамичната повърхност, от която вече идва топлината.

Домашен инфрачервен нагревател

Можете да работите както с пропан, така и с аргон, ако е необходимо, можете да свържете дори природен газ, т.е. възможно е да се монтира независим мобилен нагревател. За да работи портативно или преносимо устройство, трябва да го свържете с балон. Такава машина за къмпинг ще бъде отличен начин да отидете, когато пътувате в планината или, да речем, когато отивате на риболовно пътуване.

Преглед на цените

Можете да закупите инфрачервен нагревател или камина в абсолютно всеки град, но за да ви улесни изборът на туристическа или стайна машина, ние сме съставили таблица с цени за населените места.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервен топъл етаж сaleo от калео трейд - москва - преглед и ревюта за строителни фирми и фирмиИнфрачервен топъл етаж сaleo от калео трейд - москва - преглед и ревюта за строителни фирми и фирми
Топъл таван - инсталиране на инфрачервено отопление филм в тавана, ефективен и икономичен начин за…Топъл таван - инсталиране на инфрачервено отопление филм в тавана, ефективен и икономичен начин за…
Инфрачервен топъл под - икономичен и полезенИнфрачервен топъл под - икономичен и полезен
Електрическа конструкция на подово отопление, нагревателни елементиЕлектрическа конструкция на подово отопление, нагревателни елементи
Керамични нагреватели за домаКерамични нагреватели за дома
Инфрачервена топла подови лентаИнфрачервена топла подови лента
Каталитичен нагревател газ, бензин и инфрачервени лъчиКаталитичен нагревател газ, бензин и инфрачервени лъчи
Инфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минусиИнфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минуси
Предимства на подвижния под под килима и неговите сортове - инфрачервени и резистивниПредимства на подвижния под под килима и неговите сортове - инфрачервени и резистивни
Инсталиране на отопление с ръце, изчисление и системаИнсталиране на отопление с ръце, изчисление и система
» » Инфрачервен нагревател за газ, преглед на цените, видео