Каталитичен нагревател газ, бензин и инфрачервени лъчи

Каталитичен нагревател

С появата на есенно-зимния период, въпросът за това как да се затоплят жилищните помещения се издига понякога доста рязко. Особено важно е да се намери компромисно решение за отопление на градски апартамент от момента на рязък спад на температурата на улицата и преди включването на централното отопление. Подобни проблеми понякога се сблъскали и собственици на собствените си домове - в случай на пребиваване в не напълно завършена къща, или ако не можете да включите системата за отопление по време на периода на строителство и ремонтни работи. По време на продължително пътуване по пешеходна пътека може да е необходимо да отоплявате палатката, да имате нужда от източник на топлина и други временни жилищни или технически помещения. Каталитичният нагревател може да се справи адекватно с ролята на алтернативен източник на топлинна енергия.

Принцип на действие

Термичната енергия при каталитично изгаряне се освобождава в резултат на процеса на безпламъчно окисляване на бензиновите пари или втечнения газ върху повърхността на катализатора. Работата на въздушния нагревател, толкова често наричан това устройство в ежедневието, се случва без появата на пламък, процесът се счита за екологичен и безопасен. Освен това има ясно предимство на каталитичната горелка над конвенционалния пламък по отношение на топлинната ефективност.

Диаграма на работата на каталитичния нагревател

Предимствата на каталитичните източници на топлина включват тяхната висока степен на пожарна и експлозивна безопасност, способността им да работят дълго време без човешка намеса.

газЗа работата на устройството, втечнен природен газ, може да се използва конвенционален пропан-бутан. Като нагряващ елемент се използва панел, изработен от фибростъкло, съдържащ прахообразен катализатор-платина.

Катализаторът, работещ с втечнен газ, се използва в ежедневието за отопление:

  • вили и селски къщи;
  • семинари, гаражи, складове;
  • строителни обекти.

Процесът на горене без горене има висока ефективност, въздухът в помещението не е замърсен от вредни примеси и сажди.Отбор апарат включва нагреватели на различни конфигурации, включително позволява използването на допълнителен нагревател и PETN, която има значително влияние върху увеличението на каталитично нагревател мощност до 4,9 кВт). Сред представените на днешния пазар газови нагреватели на нов принцип на действие, основани на дълбоко окисляване. Те не съдържат метални добавки от платиновата група.

бензин

Устройството работи съгласно следния принцип: бензинът се излива в резервоара за гориво, а неговите пари влизат в катализатора. При контакт с въздуха кислород, те се окисляват, което всъщност е процес на безпламъчно горене, настъпващо върху нагрятата повърхност на катализатора.

Оттеглянето на окислителни продукти се осъществява през отвори, предназначени за приемане на свеж въздух, съдържащ кислород. Според конструкцията бензиновия каталитичен нагревател е метална касета с мрежест фитил в мрежата от платина. Горивото за такъв нагревател може да се използва само за висока степен на пречистване.

Бензиновият нагревател в повечето случаи е катализатор за гореща вода, който лесно се използва от любителите на дълги пътувания и дейности на открито извън града.

инфрачервен

Газовият инфрачервен каталитичен нагревател е оборудван с термични керамични панели, чиято работа се основава на принципа на слънчевата радиация. Енергията е насочена към нагряване на околните обекти, раздаване на получената топлинна енергия, загряване на околното пространство.

Използван инфрачервен нагревател като допълнителен източник на отопление, по-рядко - основният. Устройството е класифицирано като безопасно, но се препоръчва да го използвате в стаи с 20 или повече квадрата. м.

Каталитичните нагреватели имат различен дизайн, те също се различават по външен вид. Приятното за очите дизайн на тези устройства прави възможно използването им в добре обмислен интериор на жилище. По-простият модел ще служи адекватно за отопление на помещения за различни цели, гаражи, вили.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Портал жкхПортал жкх
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Обратна връзка относно инфрачервените нагреватели, принципа на работата на отоплителните тела,…Обратна връзка относно инфрачервените нагреватели, принципа на работата на отоплителните тела,…
Възможно ли е да се откаже централното отоплениеВъзможно ли е да се откаже централното отопление
Как да направите отопление на балкона, лоджии със собствените си ръцеКак да направите отопление на балкона, лоджии със собствените си ръце
Кой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и домКой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и дом
Комбинирана отоплителна система на частна къщаКомбинирана отоплителна система на частна къща
Инфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минусиИнфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минуси
Кога ще се включи отоплението? Условия за началото на есенно-зимния периодКога ще се включи отоплението? Условия за началото на есенно-зимния период
Отопление, технически спецификации, видео, филмова системаОтопление, технически спецификации, видео, филмова система
» » Каталитичен нагревател газ, бензин и инфрачервени лъчи