Донбас камък

Каменна ограда от пясъчник

От незапомнени времена, пясъчник е бил използван за полагане върху следи, за изграждане на фундаменти, за декориране на фасадите на къщи и, разбира се, като ограда. Това е естествен камък, който се състои от кварц, силициев диоксид, карбонат и други минерали. Цветната скала на пясъка е разнообразна: може да бъде сива, синьо-зелена, червеникаво-кафява, жълта, червена, тъмно сива, черна. Тази цветова схема ви позволява да я прилагате за различни деликатеси в декорацията на сгради, помещения за комунални услуги, огради.

Има пясъчни плочи от естествен произход, т. Нар. "Разкъсан" пясъчник, който е плочи с произволна форма. Естествената повърхност в тях е неравна, със значителни дебелини и разкъсани ръбове. Обикновено разкъсаният пясъчник се полага хаотично върху циментовата мазилка, тъй като камъните се подреждат, те се приспособяват един към друг. Високи умения и богат опит за полагане пясъчник не се изисква, като работата е доста способен момче за всичко, но това, че капакът изглеждаше интересна, се опитват да използват камъни с различни размери, като се използват дори и малките камъчета, така че изображението може да се получи, тъй като по-малко вярно.

Твърде големи камъни рядко се използват, тъй като те са трудни за работа, неудобни за транспортиране.

Разполага с каменна ограда

Оградата от естествен камък е не само силна и красива, тя безпроблемно се вписва в околния пейзаж в страната. Камъкът е добре комбиниран с дърво, ковани части, тухли, велпапе. Пясъчната ограда, построена в съответствие с технологичния процес, може да издържи повече от 70 години, защото камъкът практически не е разрушен от валежи и температурни промени. Появата на оградата от пясъчници не се променя, тя остава красива в продължение на много десетилетия, варира в текстура, цвят и нюанси. Каменна ограда се сглобява върху предварително подготвена бетонна основа, обикновено от тип колан, ако се желае, може да се постави плинт и колони, които да укрепят здравината на конструкцията.

Често само естествен камък фурнир фондация цокъл, стълбове или поддържащи стени наемат "пясъчник агне", в които само една от страните запазва естествената структура на естествен материал, а другата се обработва. Но тук не е излишно да се отбележи, че на повърхността, която ще се сблъскат с пясъчник трябва да бъдат направени от бетон, тухли и други свързани с тях материали, ако повърхността е направен от дърво, то трябва да бъде покрита със специален лагер разтвор под изправени.

Необходими материали за изграждането на ограда от пясъчникНай-популярните материали за изграждането на огради са калдъръмените, гранит, доломит, пясъчник, варовик, макар че в момента изкуствен камък, симулиращ съединителя от естествени материали, е еднакво популярен.

Характеристиките на сградите на всички естествени камъни са различни. Например, калдъръмените за ерекция са по-добре да избират плоско, от една страна, защото камъните със закръглена форма ще създадат външния вид на грапавостта на оградата. За да се получи желаната форма на оградата при издигането по метода на геометричната зидария, доломитските камъни се обработват с шлайфмашина. Работа с пясъчник, не е трудно, но преди да започнете процеса на поставянето й се препоръчва, както и варовика да обработва груби абразиви, защото тя е мека седиментни скали и се настанява много меки елементи, като например варовик. Обикновено за изграждането на оградата се използва правоъгълен камък, малко полиран. От този материал зидарията е гладка и равна.

Технология на изграждане на вила от пясъчник

Изграждането на каменна ограда включва следните етапи:

  • маркирането на територията;
  • основна конструкция;
  • монтаж на кофраж, плинт, стълбове, отвори;
  • вземане на качулки на полюсите;
  • пясъчник между коридорите.


Плочата на пясъчник трябва да бъде права и оформлението на територията се извършва по същия начин, както при другите видове огради. За тази цел всички данни, получени чрез измерване на дължината на предполагаемата ограда, се прилагат в чертежа на сечението, определя се нивото на всички страни.

Основата за извличане на камъни е обикновено тип ремък с рамка, изработена от армировка за стълбове, без да се забравя хидроизолационния слой на основата.

За изграждането на стълбовете ще трябва да направите кофраж, т.е. рамка, изработена от дървени дъски. Кофражът започва да се издига в рамките на един ден или два след основаването, той трябва да бъде със същия размер като бъдещия стълб. Кофражът е закрепен към армировъчната клетка, грил. Типични зидария се извършва на ширината на период от приблизително 20-25 см зидария хоросан получено от цимент и пресяват пясък в съотношение 1 :. 3, понякога разтвор се прибавя багрило за 10 кофи разтвор на 4-5 супени лъжици пигмент.

Неравните ръбове на камъните се бият с чук. Хромираният слой се полага върху основата и върху нея се полагат камъни, така че да излиза плоската повърхност. Камъните се обединяват помежду си възможно най-плътно и празнините между тях са внимателно запълнени с хоросан, опитвайки се да не паднат от предната страна на камъните. В случай че разтворът все пак попадне на предната повърхност, той се почиства с метална четка. Не се препоръчва да се измива замърсяването с вода, тъй като разтворът може да промени цвета на камъните. След натрупването на всеки пълен ред камъни, решението се дава за ден за втвърдяване, след което се разстила следващия ред и т.н.

Докато цялата серия приключи, е невъзможно да се прекъсне работата, ако работата трябва да бъде спряна, тогава каменната ограда се напоява с каменна ограда. В края на работата, след като е поставена последната редица от зидария, шевовете са издълбани на дълбочина 1-1,5 см - оградата ще стане обемна, ще стане по-красива.

За да се увеличи здравината на стената, приблизително на всеки 50 см в участъците трябва да се поставят армировъчни пръти. Краищата на пръчките трябва да излизат на стълбовете от всяка страна с 15 см. Разстоянието над портата понякога се извършва под формата на арка.

Инсталиране на пясъчник с помощта на сух метод

Възможно е да се издигне ограда по метода на сухата зидария, но тази работа е по-трудна и ще отнеме много повече време. Оградата се получава под формата на хълм с широка основа и постепенно се стеснява нагоре. На външната страна на оградата лежаха най-големите камъни, които запълваха кухините с малки камъни или пръст. По-късно през тези интервали, изпълнени със земя, можете да засадите растения. За укрепване на оградата на интервали от 2-3 реда по ширината на зидарията се поставя превръзка. Горният ред е изложен с модел на заострени тухли или покрит със земя, а след това засадени цветя.

В края на конструкцията на оградата на облицовката, капачките са изрязани на полюси и участъците са покрити с отклонения, плочки или друг материал.

Каменна ограда за довършителни работи

За да предпазят качулките и полетите от унищожение, те са боядисани с два или три слоя "пинотекс". Каменната облицовка с боя или лак не се препоръчва, защото след няколко години тя може да промени естествения цвят. Специална грижа по време на експлоатация на каменна ограда от пясъчник не изисква, с изключение на това, че понякога извършват малки ремонти.

Повърхността на колоните, основите, подложките може да бъде облицована с естествен камък. За тази употреба използвайте изрязан, нарязан, непокрит естествен камък с дебелина около 3 см, който е залепен върху специална зидана мрежа. Мазилката на мрежата се изработва от разтвор с грубозърнест пълнеж, за да се създаде груба повърхност. Тя се оставя да изсъхне най-малко 24 часа и след това се облича, например, с фагон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Фасадна декорация с камъкФасадна декорация с камък
Облицовка с пясъчникОблицовка с пясъчник
Каква ограда да изберем?Каква ограда да изберем?
Как да поставите каменната основа с технологията на лигавицата снимкаКак да поставите каменната основа с технологията на лигавицата снимка
Естествен камъкЕстествен камък
Ние правим каменна ограда със собствените си ръце според инструкциите с фото и видеоНие правим каменна ограда със собствените си ръце според инструкциите с фото и видео
Декориране на къщата с естествен камъкДекориране на къщата с естествен камък
Плочки от естествен камъкПлочки от естествен камък
Декоративна ограда декорация с изкуствени каменни предимства на изкуствен камък оградаДекоративна ограда декорация с изкуствени каменни предимства на изкуствен камък ограда
» » Донбас камък