Каменна ограда със собствени ръце Цена на каменната ограда

Каменна ограда със собствени ръце. Каменна ограда: цена

19 ноември 2014 г.

При планирането на изграждането на ограда е необходимо първо да се определи материалът, който ще бъде използван за тази цел. И ако основните критерии за качество са стабилност, здравина и издръжливост, тогава камъкът е най-добрият възможен вариант.

Каменните огради се използват от древни времена. Те бяха мощни стени, способни да устоят на настъпването на лошо време и да задържат врага. Те са били построени от години от силите на хиляди хора!

Какво ще стане, ако сте решили да изградите надеждна защита себе си? Възможно е да се изгради каменна ограда със собствените си ръце! Така че вие ​​получавате не само защита от нежелано нахлуване, но и красив пейзажен елемент.

Сортове и предимства на каменните огради

Така че защо си струва да избереш да спреш на този вид огради? Нека разгледаме нейните плюсове:

  • камъкът е естествен материал, което означава, че той е безопасен и екологичен за природата и другите;
  • експлоатационният живот не е ограничен, ще зависи само от качеството на строителния разтвор;
  • голям ценови диапазон;
  • каменна ограда може да се инсталира сама;
  • висока пожарна безопасност;
  • външният вид на оградата хармонично се вписва във всеки пейзаж, който го заобикаля.

Естествен камък

камъче

Най-често използваните материали са чакъл и камъчета. Тъй като те са малки по размер и изграждането на ограда на такъв материал изисква много време и усилия. Към такава каменна ограда е достатъчно силна, нейната основа и ъглите правят тухла. Но трябва да се отбележи, че тази комбинация от камък и тухла изглежда достатъчно интересна. Цената за 1 кг е средно 15 рубли.

Каменна кариераТози камък често има неправилна форма. Например, дължината на едно ребро може да достигне 50 см, а другата - 10 см. Тя се получава от варовик, пясъчник и доломит. Използва се за строителство и облицовки. В допълнение, сега има възможност да изберете какъв ще бъде този камък - див или преработен.

пясъчник

Пясъчник се използва от дълго време и е доста популярен. Такава каменна ограда е издръжлива, устойчива на влага, напълно понася слана. Повърхността може да бъде полирана и обработена. В допълнение, той може да бъде специално нарязан материал.

Ограда от изкуствен камък

Днес изкуственият камък придобива популярност, защото е много по-евтин от естествения камък и е обикновен бетон по своята същност, на който е даден вид естествен материал. Такава ограда "под камъка" ще продължи поне 50 години. Но трябва да се помни, че нивото на трайност на материала ще бъде малко по-ниско от обявеното, ако се използва за изграждане на ограда близо до пътя или в низина.

Ако не сте професионалист, едва ли ще разграничите такъв камък от естествения. На пазара можете да избирате изкуствен камък с всякаква текстура и цвят (нарязан, гладък, остър, груб и др.).

Френски камък

Напоследък френският камък е широко разпространен. Избирайки го, можете да спестите от материала и да построите красива ограда от изкуствен камък. Огромна популярност на този вид циментови блок беше получена директно в Крим, като направи сериозна конкуренция.

Профилирани листовеОградата от вълнообразен камък "под камъка" изглежда като каменна стена. Това е евтин материал, използван за довършване на различни повърхности. Външно, настилката не се различава от естествения камък поради офсетовия печат. На поцинкования лист, покрит с прозрачен защитен слой, се прилага модел. Оказва се, че оградата е доста колоритен!

Изграждане на каменна ограда със собствените си ръце

Ако планирате да построите каменна ограда, трябва да знаете, че този процес е доста дълъг, труден и отнема време.

Строителна технология:

  • ние изчертаваме маркировката на оградата;
  • положи основата;
  • изграждане на ограда.

Изглежда, че всичко е лесно, но нека разгледаме по-подробно горните етапи.

Първият етап от използвания материал е независим и се извършва еднакво за всеки вид ограда. Необходимо е да се направи предварителна рисунка, за да се избере дължината на оградата, за да се определи количеството на необходимите материали. Успоредно с това разкриваме нивото на височината от всяка страна на обекта.

Изграждането на оградата предполага изграждането на силна базова основа, с хидроизолация, с рамка от армировка. След това направете кофраж за изграждане на колони. По-добре е да го направите от дъските. След това инсталирайте кофража на основата, прикрепете я към решетката и направете зидария.

Ако построите от калдъръмени камъни, вземете камъни със същия диаметър. Хроматът за свързване се извършва по следния начин: пясъкът се смесва с цимент в съотношение 1: 3. За красота, можете да добавите боя на желания нюанс (за 10 кофи 4 супени лъжици). Готовата смес не трябва да се разпространява. Формата на камъка по време на работа може да се регулира с чук.

Поставяме решението на основата, след което инсталираме камъни върху него, като ги приспособяваме плътно един към друг. Изглеждащите празнини трябва да бъдат запечатани с разтвор. Но трябва да направите това изключително точно, така че решението да не удари предната част на камъка. Изчистете замразената смес е много трудно! И в този случай е по-добре да не се използва вода, тъй като рискът от проникване в камъка е възможен и това ще доведе до загуба на естествения му цвят.

След завършването на поставянето на първия ред трябва да изчакате поне един ден, преди да продължите към втория. Решението трябва да се втвърди добре. Докато завършите серията напълно, не можете да спрете работата. Но ако все пак сте спрели, тогава е необходимо водата да се напои постоянно, така че в никакъв случай няма да замръзне.

Завършването на изграждането на оградата е възможно да се направят шевовете. Това ще даде една ограда на привлекателността и обема. Това се прави с тесни шпатула за 1-1.5 см. За красотата на вградения, можете да направите арка.

Специалистът ще се нуждае от около четиридесет дни, за да издигне 100 м ограда. От пясъчник, доломит, варовик ще бъде по-бързо, защото те са по-добре обработени. Възможно е да се изгради ограда със собствените си ръце, но все пак да не бъдете мързеливи, за да си намерите няколко асистенти!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологиятаОграда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологията
Изграждане на каменна оградаИзграждане на каменна ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Основата за оградата е в основата на всяка оградаОсновата за оградата е в основата на всяка ограда
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Завинтване на огради в ИркутскЗавинтване на огради в Иркутск
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
» » Каменна ограда със собствени ръце Цена на каменната ограда