Ограждане на тухлена ограда със собствени ръце

Ограждане на тухлена ограда със собствени ръце

Предимства и недостатъци на тухлената ограда

Тухлената ограда затваря вътрешното пространство на двора не само от любопитни очи, но и от вятър и прах. В същото време, тя може да бъде не само надеждна ограда, но и орнамент на сайта. Изглежда особено впечатляващо близо до тухлената къща. И ако оградата и къщата са построени от тухли от един и същи вид, тогава човек получава впечатлението за един архитектурен ансамбъл. Освен това, ако една тухлена ограда е построена правилно, тя ще продължи много години, надеждно защитавайки сайта.

Недостатъкът на тази ограда може да се счита за по-висока цена в сравнение с дървесината или бетона и необходимостта от изграждане на надеждна основа за нея.

По-долу в тази статия се разглеждат основните точки от изграждането на тухлена ограда със собствените ни ръце. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна при изграждането й.

Изградете основата и оградата с вашите ръце

Тухлените огради се изграждат най-често от тухли от различни видове:

  • червен (керамичен),
  • силикат,
  • тухли, имитиращи естествен камък ("разкъсан камък") с различни цветове.


Изграждането на огради от този вид, е необходимо да се започне от устройството на надеждна основа.

на фундаменти

Тухлената ограда има много тегло, така че задължително трябва да бъде изградена на здрава основа.

Изкопа под фундамента е копаят на дълбочина най-малко дълбочината на замразяване за даден район и прави кофража, обикновено направени от дърво.

Бетонът се излива в кофража, подготвен самостоятелно с помощта на бетонов смесител или готов (поръчан в строителни организации или върху бетонна конструкция). За да се укрепи основата, често се усилват бетонови пояси от стоманена армировка.В изкопа, преди изливането на бетон, на места на бъдещи тухлени колони, метал (свързан от армировката) или стоманобетонни решетки са залепени.

Когато се излива бетон и го "грабва", се осигурява допълнителна стабилност. В бъдеще тези подсилващи се израстъци се сблъскват с тухли и стават "невидими".

След като бетона се втвърди, кофражът се счупи и извади и земята се изравнява. По този начин, по цялата дължина на бъдещата ограда, се получава твърда и надеждна основа.

На основата лежеше хидроизолация, а върху нея - зидане.

Зидария от собствените си ръце

При изграждането на тухлена ограда зидарията се провежда, обикновено със завиване на шевовете, с внимателно управление на хоризонталните и вертикални редове на тухлата. Особено отговорен е поставянето на първия ред - той трябва да бъде строго хоризонтален.

На всеки 2-2,5 метра се подреждат тухлени стълбове. Обикновено техните размери са 1,5x1,5 тухли. Височината на стълбовете на тухлената ограда обикновено е 2-3 тухли повече от височината на участъците.

Пропорциите се поставят най-често 1 тухлена дебелина (25 см), но това се случва и в 1/2 тухли - ако оградата не е висока.

В горната част на колоните и коридорите често се прави корниз - уплътняване на зидарията за по-малко замърсяване на оградата, а също и за естетически причини.

За ограда тухлите в бъдеще не стават мокри и не унищожават стълбовете и тухлена ограда участъци, покрити от горе да се готви или направени собствената си покритие. Те могат да бъдат от различни материали: бетон, метал, пластмаса или други.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Блокове за огради и облицовки на сгради от 42 rubБлокове за огради и облицовки на сгради от 42 rub
Ограда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологиятаОграда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологията
Ремонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена оградаРемонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Тухлички за огради от тухлиТухлички за огради от тухли
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Каква ограда да изберем?Каква ограда да изберем?
Основата за тухлена ограда лента или колона, grillage? Характеристики на основата ограда от тухлиОсновата за тухлена ограда лента или колона, grillage? Характеристики на основата ограда от тухли
» » Ограждане на тухлена ограда със собствени ръце