Каква ограда да изберем?

Най-надеждните огради са огради от тухли, камък, бетон и стоманобетон. Разбира се, една тухлена ограда е доста скъпа, но такава ограда ще бъде трайна. Не изисква особени грижи. Да, и изглежда тухлени огради много впечатляващи и красиви, защото тухлите могат да бъдат подредени вертикално и хоризонтално, с определени интервали.

Оказва се, че има много надеждна и силна тухлена решетка. За производството на огради използвайте червена тухла от обикновен вид или лицеви тухли. Но обикновен тип тухла с пълна маса има неравности и изисква мазилка, за да я привлече.

Ограда от тухли

За полагането на каменни огради се използват естествени материали като калдъръмени скали, варовикови скали, варовици или пясъчник. Основното предимство на тази ограда е нейната недостъпност, издръжливост и надеждност. Такава ограда може да получи необходимата лекота с помощта на вградени арки и различни ниши за саксии за цветя, където са засадени цветя.Такъв декоративен външен вид елегантно се вписва в пейзажа на обекта със сгради. Този вид огради имат предимства, тъй като не се нуждаят от специални грижи. Не е нужно да се избърсват, намазват или боядисват.

Можете да поставите ограда от стандартни стоманобетонни плочи. Това е по-икономичен, прост и надежден начин. Такива огради струват по-малко от тухли. Те са надеждни, но тази опция за инсталиране не е много подходяща за частни елитни имоти, тъй като те не могат да украсяват тези елитни сгради със своите скромни възгледи.

За оградата са пригодени частни елитни къщи и е тяхната декорация, те строят бетонни огради от изкуствен камък от ново поколение. Вече е възможно да се създаде красива бетонна конструкция, използвайки най-новите технологии и дизайнерски трикове. Каменна ограда

От бетон започва да се подготвят такива плочи, които на фактурата и цвят е абсолютно невъзможно да се различи от дърво, естествен камък, тухла. Те не са обект на разваляне под влиянието на капризно време. От силата на тези конструкции от бетон не са по-ниски от структури, изработени от тухли. Плочите се сглобяват с помощта на високи технологии, а плочите се приготвят дори и с различни модели. Структурите им изглеждат достойни и твърди, особено с използването на тухли за подготовка на стълбовете.

При стоманобетонните огради елементите се произвеждат чрез вибрационен метод. Бетонната смес се приготвя в специален миксер, който се характеризира с висока якост, устойчивост на замръзване и водоустойчивост. От тази конкретна смес и подготвят плочи за структури на огради. Те идват с различни прости рисунки под формата на кръгове, квадрати, точки. Но дори и с такива декорации, оградата на тези плочи, въпреки че е монументална и издръжлива, не изглежда естетически приятна.

Ограда от стоманобетонни плочи

За да се придаде привлекателен вид, бетонните плочи могат да бъдат боядисани в желания цвят. И вие можете да направите интересен дизайн на оградата на бетонни колони, които трябва да бъдат с оригинална форма. Между тях може да има основа от дърво. Можете също така да поръчате полюси с имитации за всякакъв материал, а основата на оградата е направена от декоративни метални решетки.

За да украсите всяка ограда, можете да засадите покрай нея разнообразие от кърлинг бръшлян. Тази естествена декорация ще даде на оградата структура красота през цялото лято, а оттам и уникалност. Изградете ограда за вашето имение, така че да е надеждна защита и декорация!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Основата за оградата е в основата на всяка оградаОсновата за оградата е в основата на всяка ограда
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ковано огради и огради за домашна фотография и дизайнКовано огради и огради за домашна фотография и дизайн
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Дървени огради и огради за домашни снимки и опцииДървени огради и огради за домашни снимки и опции
Завинтване на огради в ИркутскЗавинтване на огради в Иркутск
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Фондация за ограда с тухлени стълбове със собствените си ръцеФондация за ограда с тухлени стълбове със собствените си ръце
» » Каква ограда да изберем?