Красиви огради и огради в близост до къщата

Красива ограда или ограда за дома

Каква ограда да поставиш в къщата си? Въпросът, който възниква почти всички собственици, независимо дали голяма къща или малки. Всеки иска да отдели територията си на собственост от другите, използвайки красива ограда. Както във всеки друг естетически въпрос, красивите огради са субективна концепция. Някои като прозрачен метал, други - глух камък, третата - проста дърво, броят на предпочитанията е равен на броя на собствените ограда на строителите.Ограждането на Вашия сайт може да бъде като обикновена мрежеста мрежа, фиксирана на полюси, и скъпа ограда, изработена от тухли или ковано желязо. И разбира се, дървени огради, които никога не губят своята релевантност.

Естетиката на оградите и оградите

В същото време има общи, обективни признаци на красиви огради. Важно е, ако има единство на стила на сградите и оградите, когато пропорциите на структурите са съгласувани помежду си. Не е случайно, че в древни времена е забелязана взаимовръзката между пропорциите на целия ансамбъл и неговите съставни елементи. Това беше изразено в законите на Златната секция.За да направи красивата ограда, нейните пропорции и най-вече височината трябва да бъдат координирани с височината на къщата, с разстояние от нея до оградата, с околните дървета и храсти.

Поставете върху снимката или снимката на къщата лентата, която затваря къщата и видите как видимата част от фасадите изглежда по-добре, нарисувайте линия на разделяне. Приблизително трябва да видите хората, които преминават къщата ви над оградата. Излезте навън, където са основните видове на оградата и къщата, проверете визуално или с помощта на по-горно ниво на оградата на някого, както е показано. Това ще бъде неговата приблизителна височина.

Схемата на устройството е проста дървена ограда. Този дизайн може да бъде изработен от метални и дървени рамки от кухини и колони.

Няма значение, ако се оказа много високо, опитайте се да намалите линията по чертежа, защото къщата е красива, би било хубаво да не я затворите напълно с ограда. Но днешните реалности ни принуждават да организираме огради на територията. Ето защо ние пропускаме въображаемата линия на оградата, така че да не се нарязва на части от прозореца и линията не е близо до основата на къщата. И отново отиваме на улицата, за да проверим новата височина. Ако сте на загуба, по-добре е да поканите архитект или дизайнер за това.

Единството на стила на оградата и къщата е важна част от красивия ансамбъл. С проста селска сграда, дървена ограда ще бъде добре комбинирана. Издълбани дървени къщи ще изискват дървена ограда с дърворезби. Модерна тухлена сграда и ограда с тухлена основа и тухли ще бъдат подходящи. Стръмен покрив и покрив, направени от велпапе, ще бъдат в хармония с елементите от профилирания лист на оградата.

Видове огради за индивидуално строителство

  1. Дървени: огради, изплетени или консервирани, огради, стълби или ферми, подложки, дървена решетка. Твърди (глухи) и свободни. Те изглеждат добре с дървени къщи и в провинцията.
  2. Метал: с използване на ламарина, обикновени огради, изработени от армировка, с ковани елементи. Най-често се използва в съвременни условия в градската среда.
  3. Мрежа: изработена от мрежеста мрежа, от специални мрежи за фехтовка, полимерна мрежа.
  4. Камък: от каменоломен камък, тухла, от камъче. Измазани с боядисване, облицовка или изкуствен камък, щамповани. Красивите огради на тези материали често се правят в града.
  5. Бетон: готови комплекти от отвори с основа, направени на място за последващо облицоване. По принцип такива огради се използват в промишлеността, но има и индивидуални употреби.
  6. В комбинация. Вариантите на комбинациите от материали са огромни.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Ковано огради и огради за домашна фотография и дизайнКовано огради и огради за домашна фотография и дизайн
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Дървени огради и огради за домашни снимки и опцииДървени огради и огради за домашни снимки и опции
Завинтване на огради в ИркутскЗавинтване на огради в Иркутск
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
Каква ограда да изберем?Каква ограда да изберем?
» » Красиви огради и огради в близост до къщата