Изграждане на каменна ограда

Каменна ограда

При изграждането на ограда от естествен развалинни камъни, първо е необходимо да се изгради фондация.

Така че, изграждането на фондацията.

Изкопайте дълбочина на изкопа 60cm-80cm (за замръзване на земята) и ширина 40cm-50cm (ширината зависи от ширината на колоната). Основата ограда камък не трябва да се прекъсват, тоест, на мястото, където се планира да направи порта, също е необходимо да се излее бетон. В допълнение, се препоръчва да се сифонират т.нар. "Очила" на четири или пет места. Благодарение на това каменната ограда няма да се сгъне по-късно. Изграждането на фондацията задължително трябва да бъде обвързано с подсилване. В противен случай оградата може да се счупи с течение на времето.

Разстоянието между стълбовете на камъка трябва да се измерва много внимателно. На местата, където трябва да се поставят баровете, е необходимо да се създаде армировката (това са 4 клонки, дебелината на които е от 12 мм до 14 мм). Ако искате да оборудвате оградата с тежка подправена врата, армировката трябва да е по-дебела. Ако е необходимо, кофражът е изложен на нивото на водата. Фондацията трябва да продължи две до три седмици. Периодично се напоява.

Обработка на бута за оградаПърво, камъкът е сортиран:

Най-добрият камък е избран на полюсите,

малко по-лошо - на предната страна на полетите,

Стоманобетонна колона от естествен камък

След като всичко е измерено и отбелязано, поставете първия камък върху разтвора.Вземете нивото и се завийте първо към едната страна на стълба, опитвайки се да изравнете камъка възможно най-вертикално.

Ако е необходимо, камъкът се отрязва отдолу. Също така идва с втората страна на колоната.

За да се направи камъкът най-точен, операцията се извършва няколко пъти.

Всичко, първият ъглов камък е изложен. По същия начин се определят и следните три ъгъла. Височината на бута може да бъде различна.

Сега трябва да попълните средата или интервалите. Направете го така: измерете ширината на пространството. Например, ако ширината е 10 см, извадете 3 см. Тогава те търсят издялан камък с ширина 7 см. Шевовете са оставени на един и половин сантиметър. Между другото, шевовете в зидарията трябва да са вече два сантиметра и по-широки от един и половина. Камъкът на височина трябва да съответства на един от ъглите камъни.

Ако не се намери подходящ камък, той може да бъде съставен от две части. По този начин всички четири интервала се запълват. Шевовете трябва да се пълнят напълно, отвътре също е необходимо да се покрие с разтвор. Тогава работата остана известно време, така че всичко "сграбчи". Вътре в разтвора се излива. Отново чакам бетонът да се зададе.

След това преминете към полагането на следващия ред пепелник. При полагане на втория ред е задължително обвивката на ставите. Качествената зидария се разглежда само когато предишният ред е напълно свързан със следващия ред, т.е. когато няма шев над шева. Процесът на полагане на развалините трябва постоянно да се контролира посредством ниво. Отклонението не трябва да надвишава един сантиметър на два метра от височината на стълба.

Полет от естествен камък

При завършването на строежа на стълбовете започва зидарията на участъка от каменната ограда. Ширината на диапазона е 30см, а ширината на полюса е 40см. В тази връзка е необходимо да се измести диапазонът от двете страни с пет сантиметра навътре спрямо каменния стълб. Изложете нивото на екстремния камък. След това изложете камъка от другата страна. Вземете конеца и го издърпайте между последните камъни. После, върху здрава резба, се поставят редиците от диапазона. Не забравяйте задължителното обвиване на зидарията. Че горната линия на ограда е изведена точно, е необходимо да изберете камъни за горния ред на размера.

Когато оградата стени на оградата са завършени, пристъпете към процеса на шев. На компетентния лайт, както и на съществуващите типове зидария, описваме подробно в друга статия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Блокове за огради и облицовки на сгради от 42 rubБлокове за огради и облицовки на сгради от 42 rub
Ремонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена оградаРемонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена ограда
Основата за оградата е в основата на всяка оградаОсновата за оградата е в основата на всяка ограда
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Метална ограда от гофриран камъкМетална ограда от гофриран камък
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
Основата за тухлена ограда лента или колона, grillage? Характеристики на основата ограда от тухлиОсновата за тухлена ограда лента или колона, grillage? Характеристики на основата ограда от тухли
Фондация за ограда с тухлени стълбове със собствените си ръцеФондация за ограда с тухлени стълбове със собствените си ръце
Ограда на бута камък видове и етапи на строителството снимкаОграда на бута камък видове и етапи на строителството снимка
Запълване на основата под оградата със собствените си ръцеЗапълване на основата под оградата със собствените си ръце
» » Изграждане на каменна ограда