Ограда на бута камък видове и етапи на строителството снимка

Ограда от развалини: изграждане за векове

Всеки собственик на крайградската зона поне веднъж се зачуди дали е възможно да се строят със собствените си ръце ограда, която може да издържи десетилетия в оригиналната си форма. Твърди и твърди огради, съчетаващи простотата и екологосъобразността на естествените материали със здравината на зидарията. Ограда, създадена от материала, на силата на превъзходен бетон. Идеалното решение на този проблем беше оградата от бута.

Каменните камъни са фрагменти от естествена скала с неправилна форма с различни размери от 150-500 мм и тегло 20-40 кг.

Какво представлява обувката?

Фондация и зидарияЗа изграждането на огради най-доброто легло е подходящо. Огради от него изглеждат впечатляващи и стилни.

Поради масивната ограда на ботушите, трябва да се обърне специално внимание на качеството на фондацията.

Оградата Takaya, изработена от естествен камък, ще издържи век и не трябва да бъде боядисана или ремонтирана.Дълбочина на копаене 600-800 мм (зависи от земята на замръзване), с ширина 400-500 мм. Основата трябва да е здрава по целия периметър, включително частта под портата. Препоръчва се на няколко места да попълните "очила" - бетонни структури, които приличат на скъсена пирамида във форма. Благодарение на тях оградата на бута няма да падне настрани.

Основата за оградата трябва да бъде подсилена с армировъчна лента. На места, където ще бъдат полюсите - приблизително на всеки 8 метра - е необходимо освобождаването на армировката (четири дванадесет до дванадесет до дванадесет). В полюсите, които ще бъдат монтирани тежки врати, армировката трябва да бъде по-дебела: 16-18 mm. След това кофражът се сглобява и основата се излива.

Решението за наливане се приготвя в съотношение: 1 кофа от цимент, 3 - пясък, 5 - чакъл. След изливането основата е покрита с полиетиленов филм и периодично полива. Периодът на замразяване на разтвора е 2-3 седмици.

Преди да поставите оградата със собствените си ръце, трябва да сортирате камъка - качествен двубой с две успоредни равнини и с ъгъл от 90 градуса ще отидете на полюсите. Камъни с по-неравномерни повърхности - на предната страна на оградата. Смачкан, без паралелни повърхности - отвътре. Извивките на предната страна трябва да бъдат отрязани. За настройка и настройка използвайте специален чук.

Сместа за зидария може да бъде направена от готов микс или да се готвите сами. Това се прави в следния процент: 1 кофа от цимент, 3 - пясък и 0.25 - лепило. Всичко е смесено сухо. След това се прибавя половината вода. Решението е готово.

Заграждението за зидария започва с полюси, първо ъглово, а след това междинно. Първият камък се намира на външния ъгъл на колоната, а вторият - във вътрешния ъгъл. След това очертайте останалите ъгли. Пропастта между ъгловите камъни е пълна с клин, т.е. с камък, който няма да позволи да ги заличи и да ги оправи.

Широките шевове между камъните трябва да бъдат изпробвани, за да се запълнят с парчета от развалини или развалини, за да се запази естественият вид на зидарията. Щандът, подобен на тухла, трябва да се разстила с превръзка: всеки камък се опира на два камъка от долния ред. Междинни стълбове от бута са разположени, ориентирани по линията, опънати между ъгловите линии. След изграждането на стълбовете се разпростират разстояния. Те са подравнени по линия, опъната между съседни стълбове.

Шиене между камъни

След 3-4 часа, когато зидарията е завършена и разтворът е леко сух, пристъпете към съединяването на шевовете на различни дълбочини. С дълбока бродерия зидарията е повече облекчение и изглежда по-ефективна. За да шиете шевовете със собствените си ръце, ще ви е необходима телена четка, четка и гума от пенопласт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Блокове за огради и облицовки на сгради от 42 rubБлокове за огради и облицовки на сгради от 42 rub
Изграждане на каменна оградаИзграждане на каменна ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Основата за оградата е в основата на всяка оградаОсновата за оградата е в основата на всяка ограда
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Завинтване на огради в ИркутскЗавинтване на огради в Иркутск
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
» » Ограда на бута камък видове и етапи на строителството снимка