Полимерна защита на бетонни подове

Полимерна защита на бетонни подове

Индустриалните бетонни подове се произвеждат предимно от бетонни и пясъчно-циментови разтвори. Напълно разпространено е, че разрушаването и запрашаването на такива полове се извършва само поради механични натоварвания. Всъщност основната причина е корозията на бетона с въглероден диоксид - образуването на прахообразен микрокалцит от свободната вар и въглеродния диоксид на въздуха.

Съществуват и други видове корозия - сулфат, хлорид и др. Резултатът от такива процеси е не само образуването на прах, но и значително намаляване на якостта и износоустойчивостта на лицевия слой от бетон. Ето защо, просто увеличаване на якостта на марката на бетона не води до производство на безпрашни трайни бетонни индустриални подове.

Когато полимерните материали се поставят върху бетон, се образува монолитна повърхност, която защитава бетонния под от външни фактори, като по този начин удължава неговия полезен живот, напълно запечатва и разпрашава повърхността. Бетонният под е устойчив на износване, удароустойчив, издържа на високи механични и химични натоварвания. Покритието не е хлъзгаво (дори влажно), осигурява добри декоративни свойства и лесно почистване.

За защита на бетон, различни видове полимерни покрития - от конвенционалните pentaphthalic и винилхлорид бои и емайли до висококачествени епокси и полиуретан. които се характеризират с дълъг експлоатационен живот и високи химични свойства. резистентност.

Специалните методи на оформяне, новите усилващи добавки и добавки, както и специалните горни слоеве, правят бетонните индустриални подове незаменими в строителството на сгради и помещения. В допълнение, новата технология на бетонни подове - декорация на бетон покритие, което прави бетонни подове по-естетически.Укрепване на импрегнирането на бетон (отстраняване)

В помещения, където не се очакват големи механични натоварвания на пода, може да се използва отстраняване на прах от пода. Този метод премахва образуването на прах. Ефектът се постига чрез нанасяне на тънък полимерен слой върху бетона.

Защитно и декоративно покритие

Защитното-декоративно покритие на бетонни подове се извършва с помощта на полиуретанови материали, след задължително защитно импрегниране и обезпрашаване на бетонната основа. Този тип покритие има декоративни свойства. Подът е устойчив на износване, удароустойчив, издържа на високи механични и химични натоварвания.Кварцово напълнено специално покритие, противоплъзгащо, антистатично

Предимствата на покритията, напълнени с кварц, са по-висока устойчивост на натоварване от удар и устойчивост на абразия. Високо напълнените покрития са близки в своето свойство до полимерните бетонни и полимерни разтвори.

Пълнещите и полимерните подове са синтетично покритие, устройството се полага върху основата (най-често бетон). Такива подови настилки са най-актуални при условия на повишени изисквания към якостта на пода, устойчивост на износване, водоустойчивост, устойчивост на температурни промени, както и специални хигиенни изисквания. Ето защо, обхватът на такива индустриални етажи, разнообразие от складове, търговски и промишлени зали, лаборатории, паркинги, офиси, хангари за самолети и много други. В допълнение към функционалността, те се отличават с широки декоративни възможности. Което ви позволява да създадете с тяхна помощ оригинални рисунки, които ще направят вашия етаж наистина уникален. Важно е да се отбележи, че тези подове са изключително лесни за почистване и с някаква механична повреда или износване не е необходимо да се подменят напълно с течение на времето.

Високо завършени подове

Високо напълнените етажи се наричат ​​камък - в крайна сметка те осигуряват повишена устойчивост на въздействието на почти всички химикали и физически процеси.

Полимерна защита на дървото

Обработка на дървени конструкции

Tree - материал, много по-малко устойчиви на неблагоприятни фактори на околната среда (утаяване, слънчева радиация, механични напрежения, биологични вредители и т.н.), в сравнение с метал, керамика, бетон, и т.н. и традиционните технологии, използвани за защита на дървени конструкции, са доста скъпи.

Използваните от нашата фирма полимерни композиции осигуряват както втвърдяване на структурата, така и противовъзпалителни свойства, предпазва от гъбични атаки. Импрегнирането с полимерни състави също увеличава експлоатационния живот на дървесните продукти.

Технологията на полимерни състави за заздравяване и защита на дървени изделия и конструкции на нови, така и стари - съвсем проста: с повърхността на дървото преди отстранява старата боя, прах, сажди и т.н.-и след това съставът се прилага към повърхността на продукта, дизайн. Консумацията на състава зависи от състоянието, което се лекува потреби импрегниране на малки дървени конструкции от пълно потапяне в импрегниране sostav- големи дървени продукти, структури - валяк или четка.

Полимерна защита на метала

Под въздействието на разрушителни атмосферни влияния (слънце, влага и т.н.) и корозионна среда металните структури са корозирали, т.е. постепенно губят първоначалния си вид и губят качествата си. В такива случаи проблемът за защитата на метала от корозия е много остър. Стоманени конструкции за нормална работа изискват надеждна защита срещу корозия. Най-ефективният начин на защита (в 90 случая от 100) е прилагането на полиуретанови покрития. прозрачни като цветни нюанси, цвят по RAL.

предимства:

  • увеличаване на износоустойчивостта на конструкциите;
  • висока адхезия към метал и галванизирана стомана;
  • Увеличаване на физическата и механичната защита от корозия;
  • висока устойчивост на атмосферни влияния, море и прясна вода, масла, мазнини и органични разтворители;
  • лекота на прилагане и висока скорост на сушене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Profi-52, емайл за подове 12 кг, жълто-кафявProfi-52, емайл за подове 12 кг, жълто-кафяв
Как да zazhelenit бетон етаж и за това, което е направено - инструкции за работаКак да zazhelenit бетон етаж и за това, което е направено - инструкции за работа
Ремонт на бетонни подове в гаражната последователност на работатаРемонт на бетонни подове в гаражната последователност на работата
Бетонен състав за пода Бетонни подови настилки и техните характеристикиБетонен състав за пода Бетонни подови настилки и техните характеристики
Без индустриални подове без прахБез индустриални подове без прах
Укрепване на втвърдяването на бетон, бетон, подовеУкрепване на втвърдяването на бетон, бетон, подове
Бетонни подове в град Новгород, изливащ бетонния етаж - фирма ck inorrosБетонни подове в град Новгород, изливащ бетонния етаж - фирма ck inorros
Бои за бетонни подовеБои за бетонни подове
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Укрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подовеУкрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подове
» » Полимерна защита на бетонни подове