Вътрешна декорация на стени с гипсокартон на ръка

Гипсокартон - асистент за създаване на индивидуален интериор

Гипсовият картон е модерен строителен материал, състоящ се от два слоя картон и гипсов център със специален пълнеж, характеризиращ якостта, плътността и други качества на материала. Картонът, от своя страна, е идеална повърхност за нанасяне на гипс, шпакловка, боя, керемиди, така че почти всеки декоративен покрив може да се направи върху него. Гипсокартонните панели могат да се инсталират дори със собствените си ръце и това не отнема много време.

Схема на гипсокартон.

Преди това, с помощта на листа от гипсокартон само изгладени и приготвиха стени, а през последните 10 години, той се използва за създаване на прегради, тавани на няколко нива, различни рафтове, което дава възможност на конструкторите да придават на помещението архитектурен изразителност. Това важи за жилищни помещения, като дневни, спални, кухни и нежилищни. Може да се довърши и банята от гипсокартон, но за това трябва да използвате специална гипскартон (GKLV), устойчив на влага.По този начин, популярността на гипсокартон е трудно да се надценяват, тъй като в съвременното строителство концепция за "обновен", "модерни строителни материали" често се отъждествява с понятието "сухото строителство" и проектантите и строителите се чудите как те някога успя без този материал, защото това е истинска помощ в създаването на индивидуалността на интериора. На строителния пазар можете да намерите следните видове гипскартон. обикновени (GKL), устойчиви на влага (GKLV) и огнеустойчиви (GKLO). Влагоустойчивият гипсокартон съдържа вещества, които унищожават гъбичките. Вътрешна декорация на помещения с висока влажност се извършва с помощта на този материал. Пожароустойчива, използвана в строителството в близост до източниците на огън, при декорирането на камини.

Предимства на сухото строителство

Структура на гипсокартона: 1-мазилка, 2-картон.

Предимствата на гипсокартона включват преди всичко лекота на инсталация, ниска цена, добра звукоизолация и екологичност. Ето защо, интериора на помещенията е много бърз и евтин. В допълнение, гипсокартона има хигиенни и радиационни сертификати и е идеален за използване в жилищни райони. Важно качество на гипсокартона е, че той абсорбира излишната влага от въздуха, а когато въздухът е твърде сух, той изпуска влагата, така че микроклимата в стаята се регулира. Този имот е много ценен, когато завършвате спалнята, защото мечтата трябва да се осъществи при най-удобните условия.Понастоящем, интериора на помещенията, както груби, така и декоративни, често се прави с помощта на гипсокартонени плоскости. И всички тези работи могат да бъдат направени със собствени ръце, без да се прибягва до специалисти. Така че можете да спестите значителна сума пари. Освен това материалът е спечелил любовта на строителите поради факта, че помага да се избегне "мръсна работа" с излишък от строителни отпадъци, спестявайки време и увеличавайки производителността.

Етапи на монтаж на гипсокартон

Грубото завършване на помещенията предполага, на първо място, изравняването на стените. Това е най-лесно с помощта на гипсокартонени плоскости. Технологията на монтаж на гипсокартон е закрепване на листове върху метална или дървена рамка. Дървената рамка е по-малко предпочитана, тъй като дървото е по-взискателно за температура и влажност и не е подходящо за всички помещения. Затова закрепването към металната рамка е по-популярно и ефективно.

За да направите корекция профили и монтаж на гипсокартон с ръцете си, имате нужда от следните инструменти: бормашина, отвертка, шпакла, резачка за гипсокартон, ниво, ролетка, ножици за рязане на метал, молив.

Схемата на устройството на стена от гипсокартон.

Преди да инсталирате листовете от гипсокартон, трябва да определите каква вътрешна работа да бъде извършена в закрити помещения. Ако трябва да инсталирате подово покритие, първо трябва да инсталирате гипсокартон. тъй като конструкцията трябва да почива върху основата на пода. Това се отнася за тавана, той също е инсталиран след покриване на стените с гипсокартон.

Сега трябва да решите материалите за довършване на стените с гипсокартон. За да направите това, ви е необходим: направляващ профил, профил на стелажите, самонарезни винтове, прави окачване. Профилите са изработени от поцинкована стомана. Гипсокартонните плоскости трябва да бъдат монтирани в разредна позиция, така че ставите да не са на едно и също ниво.

Монтиране на рамката

Схемата на без рамката метод за стенни довършителни работи с гипсокартон.

Първоначалният етап на монтаж на гипсокартон е инсталирането на рамката. За да направите това, трябва да маркирате на тавана, където са закрепени водещите профили. След това спускат вертикалната линия. То помага да се определи мястото, където профилите ще бъдат разположени и фиксирани на пода. След това определяте местоположението за инсталиране на стелажите. Дължината на профила ще бъде равна на разстоянието от горния до долния профил. Всеки лист от гипсокартон трябва да има 3 профила: 2 - около краищата, 1 - в средата. При изчисляване на основата вземете ширината на самия лист. Струва си да се има предвид, че краищата на гипсокартонените плоскости трябва да попадат в средата на профила. Това се прави, за да може да се свържат два съседни листа в един профил.

Без рамки

В допълнение към този метод на монтаж има метод без рамки, който може да се направи и ръчно, като се използва специално лепило. Лепилото трябва да бъде избрано в зависимост от вида на повърхността, върху която са монтирани листовете от гипсокартон. Това означава, че ако е тухлена стена, а след това лепило трябва да бъде за зидария, ако бетонна равнина, а след това лепило за бетонни повърхности. При режим без рамки трябва да се има предвид и състоянието на равномерност на повърхността. Когато разликата на равномерност е 5-7 ml, лепилото се нанася върху листовете с тънък слой, ако разликата е по-голяма - лепилото се прилага под формата на плоски торти по периметъра на листа и в средата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на стенитеЗавършване на стените
Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направяТаванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя
Гипсокартон таван в банятаГипсокартон таван в банята
Подравняване на стените в апартамент във ВоронежПодравняване на стените в апартамент във Воронеж
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Многопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръцеМногопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръце
Тавани от гипс - екип за ремонтТавани от гипс - екип за ремонт
Какъв тип сухо строителство е по-добре?Какъв тип сухо строителство е по-добре?
» » Вътрешна декорация на стени с гипсокартон на ръка