Технология за инсталиране на гипсокартон

Технология за инсталиране на гипсокартон

Гипсовият картон е най-популярният материал за вътрешна декорация на стени и тавани. Това се дължи не само на относително ниската цена, но и защото технологията за монтиране на гипсокартон не е нищо сложно.

Най-простият популярен метод за инсталиране на листове от гипсокартон е технологията Knauf. По друг начин се нарича технология за монтаж на гипсокартон от професионалисти. Компанията Knauf е лидер в областта на всякакъв вид работа с гипскартон. Специалисти от тази фирма са разработили ефективен и надежден начин за сглобяване на гипсокартонени плоскости и са ангажирани в производството на материали за монтаж. Вече този момент е индикатор, че технологията за монтаж на гипсокартон е най-надеждната и ефективна.

Предимства на технологията за инсталация на гипсокартон Knauf

Тази технология е проектирана по такъв начин, че е възможно да се правят радиални повърхности в ъглите, да се правят специални ниши, да се инсталират многостепенни и обикновени окачени тавани, както и да се инсталират прегради в помещението.Всяка работа, която се извършва по тази технология, ще бъде трайна и издръжлива. Такива структури имат малка тежест и в допълнение към непосредствената им цел са изпълнени допълнителни функции за топло и звукоизолация.

Когато е нежелателно да се използва технологията на Кнауф

С някои характеристики на вашите помещения, технологията Knauf не се препоръчва. Това, например, са такива ограничения като ниския таван. Просто си представете, че технологията за монтиране на таван от гипсокартон предполага намаляване на височината на помещението с поне 15 см. Така вече ниският ви таван ще стане още по-нисък.

Не инсталирайте гипсокартон с помощта на инсталацията knauf на места, където постоянно достига вода (например в баните). Друго ограничение е изискването структурата да е твърда. Ако имате нужда от здрава твърда стена, тази технология не е за вас.

Монтаж на стени от гипсокартонТехнологията за монтаж на стени от гипсокартон осигурява монтаж на метален скелет. Рамки Knauf е възможно, подходящи за този вид работа. Строго погледнато, за това са създадени.

Първо поставете горните и долните водачи и ги фиксирайте с винтове за самозатягане. Между тях са закрепени закрепващи стелажи, разстоянието между които трябва да бъде приблизително 50-60 см.

Ако желаете, можете да поставите нагревател между стената и листа от гипсокартон, но самият материал има някои топлоизолационни свойства. След инсталирането на рамката отидете да работите директно с листове от гипсокартон. Те се закрепват към рамката, като се използва отвертка и самонарезни винтове. Разстоянието между скрепителните елементи трябва да бъде 15-20 см.

Разходи за монтаж на гипсокартон

Цените за монтаж на гипсокартона варират от около 1200 до 3000 рубли на 1 кв.м. Това е цената на произведенията "под ключ", т.е. тя включва самия материал и работата на специалистите. Ако вече сте закупили сухото строителство и сте решили да се обърнете към инсталацията за професионалисти, разходите за техните услуги започват от 300 рубли. Крайната цена зависи от сложността на работата и използвания материал.

Дата на публикуване: 09/06/2014

Рейтинг:

(Задайте статията за оценка)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Технологията на монтаж на таван от гипскартонТехнологията на монтаж на таван от гипскартон
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Работа с гипсокартонРабота с гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Окачен таван с технология на KnaufОкачен таван с технология на Knauf
Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепванеПодравняване на стените с гипсокартон чрез залепване
» » Технология за инсталиране на гипсокартон