Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепване

Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепване.

Оценете тази статия: (гласове - 1. средно: 5.00 от 7)

Зарежда.

Монтажът на гипсокартон върху лепило е много лесен и бърз начин за изравняване на стените. За залепване на гипсокартон се използва специално лепило за гипс. който се използва специално за тези цели. Това лепило лесно се среща във всеки строителен магазин. Най-често срещано е лепилото на фирмата KNAUF, която се нарича гипсокартон Perlfix (Perlfix).

Обмислете началния етап на монтаж на гипсокартон върху лепило.

Преди да започнете да изравнявате стените, трябва да почистите стената от старите покрития. Колкото по-малко чуждо вещество има на стената, толкова по-добре ще бъде сцеплението и сухото стени ще задържат по-твърдо.

След подготвителната работа ние измерваме стената и научаваме естеството на кривината на стените. Ако кривината от порядъка на 4-7 мм, след това лепило сухото строителство може да бъде лист, покрит с лепило с назъбена шпакла с зъб 10х10 мм. Ако кривината е до 20 мм, тогава лепенем гипсокартон върху "плоските кейкове" на лепилото. Ако кривината е повече от 20 мм се залепва за стената грундирани ленти с ширина от гипсокартон от 100-120 мм, добре, тогава тези ленти се залепват гипсокартон. Ако кривината достигне до 40 мм или дори повече, препоръчително е да изхвърлите лепилото и да изравните стените с гипсокартон с помощта на профилна рамка.

Ще анализираме постепенно слепването на гипсокартон на стената с неравномерност до 20 мм.

На първо място, ние заземехме цялата стена с грунд от дълбоко проникване и няма да е излишно да грундираме гипсовите дъски от задната страна.Нека грундът да изсъхне няколко часа и да омесне лепилото, съгласно указанията на опаковката. Не бъркайте веднага по цялата стена, тъй като лепилото бързо се хваща, жизнеспособността е само 30 минути.

Поставете първия лист гипсокартон на пода с лицето надолу и нанесете лепилото "торта". Настилката от гипскартон е необходима. и най-добре е да не заставате и да купувате влагоустойчивост. Според технологията от KNAUF, лепилото се прилага около периметъра на листа и в средата. Аз, за ​​по-добро сцепление и допълнителна здравина, препоръчвам да нанесете лепило около периметъра и след като сте се отдръпнали от ръбовете на 40 см, нанесете още една лента по листа. Височината на "сладките" трябва да бъде по-голяма от неравностите на стената.Нанесете лепило, повдигнете листа и го прикрепете към стената. Под лист е необходимо да се постави облицовка от 10-20 мм, същата вдлъбнатината и да напусне тавана е гипсокартон ще позволи свободно разширяват и свиват в зависимост от промените в температурата, както и се оставя да се изпари излишната влага от лепилото лесно. Като облицовки, облицовка от лист от гипсокартон може лесно да се използва.

Подравнете листа вертикално. За да постигнем това, ние прилагаме нивото по-точно на равнината на листа и с леко потупване на гумената кинянка пренасяме листа в строго вертикална позиция. Също така е необходимо да наблюдавате равнината спрямо стената.

Ние лепим всички следващи листове от гипсокартон по същия метод. Просто не забравяйте да следвате, че са в една и съща равнина.

Когато изравнявате стените на съседната стена, не забравяйте, ако е необходимо, да наблюдавате ъглите на стаята.

Ако на стената има комуникационни клеми, отворите за тях трябва да бъдат нарязани в гипсокартона, преди да се монтират на стената.

И няколко думи за залепването на гипсокартон върху лепило. Лепилото за лепене на лепило няколко пъти намалява времето за подравняване на стените и е добре, когато времето се натиска и вие трябва бързо и ефективно да стените на стените. Проблемът с такива стени е, че те не могат да окачат нещо тежко, за разлика от измазаната стена. Така че, ако времето не се затегне, а след това по-добре да се изгладят стената по протежение на маяците. освен гипс на стената и залепване на гипсокартон на цената на материала на кв.м. метър е почти същата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Как да лепене тапет върху гипсокартон без шпакловка и с шпакловкаКак да лепене тапет върху гипсокартон без шпакловка и с шпакловка
Декоративна камина от гипсокартонДекоративна камина от гипсокартон
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
Стенни довършителни работи със суха мазилкаСтенни довършителни работи със суха мазилка
Лазерно ниво, време, пари и велосипедЛазерно ниво, време, пари и велосипед
» » Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепване