Подравняване на стените с гипсокартон без рамка

Подравняване на стените с гипсокартон без рамка

тест

Какво да направите, ако в стаята има извити стени? Можете да ги изтриете с гипсокартон. Опцията е добра, но в малка стая това не е добро, защото ако укрепите гипсофактора върху профила, той ще открадне една вече малка част от стаята. Тук е подходящо изравняването на стените с гипсокартон без рамка. С този метод полезната площ на стаята няма да пострада. Ще го прикачим към монтажната пяна. За тези цели се използва и специално лепило, което е предназначено специално за залепване на гипсокартон.

Инструменти и материали

- монтажна пяна;

- самонарезни винтове или винтове с различни дължини;

- лепило;- шайби с диаметър не по-малък от един сантиметър;

- перфоратор или тренировка;

- дебели парчета от гума от пяна.Работен процес

1. Нивелиране на стени със гипсокартон обикновено започва с подготвителна работа. Стените под профила са маркирани, а профилът е монтиран. Въпреки това, с нашия метод, нищо не се прави.

2. Вземете листа от гипсокартон и го прикрепете към стената. На 8 или 10 места пробийте листа на стената, точките на пробиване на листа трябва да се правят равномерно. Знаците служат като маркери на свредлото, която трябва предварително отстраняване лист пробиване на отвори в тях и вмъкнати в отворите chepken дървени или пластмасови вложки за винтовете.

3. На листа от гипсокартон, който е бил приложен към стената, лепило парчета пяна 10-12 см от дупките. Пяната ще служи като регулираща пружина за монтаж на листове. Отново нанесете лист върху стената и сега я завийте с винтове. На винтовете трябва предварително да поставите шайбата, което няма да им позволи да паднат през гипсовия картон. Сега регулирайте позицията на листа на нивото, като постигнете желаното му положение. Регулирайте настройката, като разхлабите или затегнете винтовете.

4. Направете горната операция с всички листове gipsokartonovymi. След това вземете сондата и пробийте отвори с диаметър от 5 до 7 мм близо до всеки винт на 2-3 сантиметра. В тези отвори ще помпате в монтажната пяна, която ще бъде фиксиращият елемент. Преди да се напълни с пяна, трябва да експериментирате с дозировката, като натискате кутията. Трябва да се уверите, че при натискане на пяна спрей се формира област с диаметър 10-15 см. След фиксиране на листа се провежда, тъй като сляпо, за гипсокартон лист не е по никакъв начин да изглежда отвътре.

5. Прикрепете, следователно, всички листове по стените, като постоянно ги наблюдавате по ниво. След като пяната изсъхне напълно, развийте всички винтове и шайби и направете дупки от тях. Сега стените ви са готови за по-нататъшно завършване.

6. Ако лепилото се залепва със специално лепило, не приготвяйте голямо количество лепило, тъй като той се изсушава много бързо. Смажете зоната на стената, подготвена от инструкциите за лепило, където ще прикрепите листа. След това поставете картона картон на пода с лицето надолу и се прилагат пити лепило върху него по целия периметър. За да направите връзката още по-надеждна, нанесете още два реда лепила във вертикално положение в областта на листата. След това вдигнете листа и го нанесете върху маслената стена. Остава само да се приведе в съответствие с равнините, като се използва ниво и дървен чук.

заключение

Този метод на изравняване с гипсокартон е идеален, когато времето е натискащо и работата трябва да бъде направена бързо и ефективно. Проблемът е, че не можете да окачите нещо тежко на такива стени, което не може да се каже за мазилката. Ако на стената има клеми за комуникация, преди да се монтирате на стената, трябва да изрежете дупки в гипсокартона за тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на гипсокартон с изолацияМонтаж на гипсокартон с изолация
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Как да направите кутия от гипсокартон за тръби в банята или тоалетната? Снимки и видеоклиповеКак да направите кутия от гипсокартон за тръби в банята или тоалетната? Снимки и видеоклипове
Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартонИзолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон
Оформяме таван на балкона от гипсокартонОформяме таван на балкона от гипсокартон
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
» » Подравняване на стените с гипсокартон без рамка