Стенни довършителни работи с гипсокартон

Стенни довършителни работи с гипсокартон

Гипсокартон лист - екологично чист материал, който през последните години придоби голяма популярност в строителството.

Такава популярност на гипсокартона се диктува от неговата евтиност, строителни качества и лекота на инсталиране. Завършването на стените от гипсокартон е най-ефективният начин за изглаждане на стените за кратко време.

Гипсокартонът е лист от гипс, залепен от двете страни с листове картон.

Използването на тези материали ви позволява да изберете желания фрагмент от голям лист без много усилия. С помощта на гипсокартон можете да изгладите всяка неравна стена за кратко време, като й придадете желаната форма. На гипсокартона е лесно да се приложи шпакловка или боя.

В процеса на работа от този материал остава минимално количество отломки и много по-малко прах, отколкото когато се използват други строителни материали. Простотата на използването му ви позволява да работите с него, дори и с неквалифициран човек.

Друг важен фактор при използването на гипсокартон е високата огнеустойчивост на този материал. Гипсните плоскости не поддържат изгарянето.

Завършването на стените от гипсокартон се извършва най-добре преди или на ранен етап от довършителните работи. при липса на влажност, през зимата, при температура не по-ниска от +10 градуса.

Къде да започнем с полагане на гипсокартон?Като носещ материал се използва гипсокартон, който също трябва да бъде прикрепен към главните носещи тавани: стени, тавани или под. Трябва да го стекате, преди да започне друга довършителна работа, например полагане на ламинат или паркет.

За полагане gipsokartonnogo лист ще трябва:

  • отвертка;
  • Prosekatel;
  • Ножици за метал;
  • Крап;
  • Окачване право;
  • Самонарезни винтове за дърво и метал и дюбели;
  • Метални профили;
  • рулетка;
  • молив;
  • Нивото.

След листа от гипсокартон профилът е основният елемент на конструкцията. Профилите са необходими в 3 типа: водач, шкаф и таван.

Релефният профил осигурява водещи жлебове за подравняване на винтовете и също така осигурява технологични отвори за кабелни канали и проводници. За полагане на гипсокартон над тавана, са необходими профили за водач и таван.

Инсталирайте профилиПреди да са завършени стените на гипсокартон, профилите са прикрепени към носещите конструкции, които ще образуват рамка за гипсовата плоскост. Те се полагат по стените, тавана и пода, на маркираните по-рано.

След това се измерват необходимите профили на дължината. По време на инсталирането на профили е необходимо да се контролира с помощта на ниво, така че те да бъдат инсталирани точно. Ако това не се наблюдава, тогава гипсовата плоскост може да бъде изкривена и грозна.

И най-напред профилът на тавана е фиксиран. След това профилът се поставя на пода. След това - профилите са прикрепени към стените. Свържете профилите с резачка.

След като рамката е готова за стените, тавана и пода, ние прикрепяме профила на шкафа. Необходимо е да се укрепи структурата. За постоянно фиксиране на рамката и добавяне към нейната надеждност допълнително прикрепете профила за монтаж на стелажи към стената със закачалки.

Освен това са монтирани напречни усилващи елементи, които са закрепени към останалата част от конструкцията, като се използва еднократен рак.

Ние инсталираме гипсокартон

След като скелетът на профилите е подготвен, полагането на листа от гипсокартон започва. Гипсните плоскости се измерват и нарязват.

Те са прикрепени към трупа с винтове за дърво, които са изработени от изключително здрава стомана. Самонарязващите винтове трябва да бъдат на най-малко 15 mm от края на крайния ръб на листа и на най-малко 10 mm от надлъжния ръб. След фиксирането на гипсовия картон дупките от винтовете и фугите на гипсовите плоскости трябва да бъдат измазани.

При работа с винтове е необходимо да се внимава да не се повреди листата от гипсокартон.

Метод без рамки за инсталиране

Има по-лесен начин за полагане на гипсокартон - без рамки. В този случай гипсокартонът е фиксиран към стената с лепило.

В този случай е необходимо да използвате лепилото, предназначено за повърхността, върху която се извършва инсталирането. Например, когато полагате гипсокартон върху дървена повърхност, трябва да използвате лепило върху дърво, тухла върху тухла и др.

Когато завършването на стените на гипсокартона се осъществява без метод на багажника, може да има значителен недостатък, необходимо е непрекъснато да се наблюдава, че повърхността, върху която се извършва инсталацията, е равна.

Ако е неравномерно, трябва да се изгладят с шпакловка или лепило, което може да увеличи времето за поставяне на гипсокартон.

Харесва ли ви статията? Споделете го в социалното. мрежи!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Завършване на стенитеЗавършване на стените
Довършителни работи на балкони и лоджии с гипсокартон върху снимки и видеоДовършителни работи на балкони и лоджии с гипсокартон върху снимки и видео
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Видове гипсокартонВидове гипсокартон
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направяТаванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя
Монтаж на склонове на пластмасови прозорци монтаж на hkl и пластмасаМонтаж на склонове на пластмасови прозорци монтаж на hkl и пластмаса
Стенно покритие с гипсокартон, без рамкиСтенно покритие с гипсокартон, без рамки
» » Стенни довършителни работи с гипсокартон