И ти реши какво да завърши стени, гипсокартон или гипс?

Гипсокартон или мазилка

Съдържание

гипсокартон или гипс

Здравейте приятели, че е по-добре да ги направите на гипсокартон или гипс. За да завършите стената, е необходимо да вземете предвид голям брой фактори, които влияят върху избора на материал.

Тези фактори включват: материалът, от който е направена стената, старата покриваща стена, необходимия резултат, който трябва да се получи. След като анализираме всички тези въпроси, ще бъде възможно да се реши кой метод за стенна обработка на гипсокартон или мазилка е за предпочитане.

гипс

Този метод е традиционен начин за декорация на стени. При изграждането на голям брой различни смеси и формулировки, които позволяват да се нанесе мазилка върху различни стени. За да изпълнявам мазилката със собствените си ръце, трябва да работя повече от един ден с мазилка, знам от собствения си опит.

За панелните къщи този метод е един от най-добрите начини за довършителни работи, което ви позволява перфектно да подготвите стените за довършителни работи. Прилагането на мазилки за дървени стени носи допълнителна сложност.За дървени стени първо трябва да извършите предварителна работа по нанасянето на метална мрежа или херпес зостер на стената. Това увеличава цената и времето на работа.

Ако стените са стари или податливи на влага, тогава за мазилката е необходимо да се проведе обучение, за да се създадат маяци. Такива творби носят доста голяма сложност. Стените трябва да се почистват, да се отърват от влагата и само тогава да се извършва мазилка.

Плюсове мазилка не е намалена площ в сравнение с гипсокартон, можете да декорирате стените в помещения с висока влажност, с използването на мазилка етажност свойства като звукоизолация и пожароустойчивост, то е по-евтино за производство на гипсокартон и дълготрайност.

гипскартон

Прилагането на този метод стана възможно благодарение на разработването на технологии за производство на строителни материали. Гипсокартонът е уникален материал, с който можете бързо и точно да изравнявате абсолютно всяка стена.Работата в сухи гипсокартонени плоскости е по-чиста в сравнение с мокри мазилки на стени. Таваните за гипсокартон могат да се използват в помещения с различни условия за влажност, пожароустойчивост, но за това трябва да обърнете внимание на техническите свойства на листовете. Разходите за работа на квадратен метър от гипсокартон е по-евтино от квадратен метър за довършителни работи с мазилки.

Особено внимание заслужава гипсокартон, когато работите в къщата на старата сграда. В този случай не можете да обърнете внимание на материала, от който е направена стената.

Гипсокартон, който се предлага под формата на листове с различни размери, напълно покрива всички дефекти на стената и ви позволява да правите разнообразие от довършителни работи. Но това е доста силен аргумент в полза на сухото строителство.

Но дори и такъв добър материал има своите недостатъци. Гипсокартонът има по-малко стабилна структура и това не прави възможно използването му при същите условия като гипс.

Не можете да окачите рафт или телевизор на стената на гипсокартон. Под такава стена могат да се скрият гризачи и хлебарки. Тази възможност трябва да се обмисли и приложи, за да се предотврати.

Когато се оценява цената на един или друг метод за довършване на стените, трябва да се вземе предвид факторът, че ако е грешно да се направи избор, тогава могат да възникнат много големи разходи.

Например, ако се занимавате с мазилката на дървени стени, които също са податливи на влага, лесно можете лесно да паднете от мазилката. Но в панел къща инсталация на листове от гипсокартон носи допълнителна сложност и разходи.

Как правилно да измаза стената от гипсокартон може да се намери в статията "Как да шпакловка на шпакловка".

Направете правилния избор на стени от гипсокартон или гипс. което ще ви позволи да постигнете резултата при по-ниски разходи. Но не забравяйте, че качеството и дълготрайността не бива да страдат.

Абонирайте се, за да получавате нови статии по пощата. И вие, че сте избрали гипс и гипс? Напишете в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Как да направите гипсокартон правилно е възможно и дали е необходимо да се нанесе мазилкаКак да направите гипсокартон правилно е възможно и дали е необходимо да се нанесе мазилка
Как да ремонтираме една стара дървена къща, облицована с тухлиКак да ремонтираме една стара дървена къща, облицована с тухли
Ремонт на стара дървена къщаРемонт на стара дървена къща
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Цената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метърЦената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метър
Замазка на стени от гипсокартон със собствени ръцеЗамазка на стени от гипсокартон със собствени ръце
Мазилка, механизирана мазилка - стени и таваниМазилка, механизирана мазилка - стени и тавани
Мазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипсМазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипс
» » И ти реши какво да завърши стени, гипсокартон или гипс?