Различни начини да ви помогне да изравните много извити стени

Различни начини да ви помогне да изравните много извити стени

25 май 2013 г.

Преди да започнете да изравнявате много извитите стени в стаята, те трябва да бъдат подготвени. Необходимо е да премахнете старите тапети или напуканите бои и, ако е необходимо, да отстраните подутият слой мазилка. Това трябва да се борави внимателно, за да не се повредят случайно електрическите кабели. Кодът на стената ще бъде почистена, трябва да бъдат третирани с грунд. На грундираните стени материалът за изравняване ще легне по-добре. За да стените на стените с гипсокартон, трябва да използвате специално монтирано лепило. Продаден във всеки строителен цех.

Подравняване на стените с гипсокартонНай-разпространеният метод за изравняване на стените.

  • удобен и бърз начин за изравняване на извитите стени;
  • спестяващ материал;
  • твърда, равномерна повърхност.
  • куха, куха стена;
  • дебелината на стените се увеличава.

След като стените са подготвени, че е необходимо да се знае, кривината на стените. Ако кривината е 7 mm, а след това на листа от гипсокартон могат просто да нанесете лепило и лепило. Ако кривината е на разстояние от 20 mm, листа от гипсокартон за налагане на лепилото под формата на пелети за периметъра. Ако стените са прекалено криви и кривина по-голям от 20 mm, първият в стената залепване грундирани ленти от гипсокартон, и тези ленти ще бъдат залепени себе листов материал.Обърнете внимание, че лепилото стига доста бързо, около половин час. Затова не е нужно да покривате цялата стена с нея веднага. Лигавицата трябва да бъде стена и за предпочитане устойчива на влага. След като лепилото се постави, нанесете гипсокартон върху стената, а в горната и долната част се отместваме с размери около 10-20 мм и го поставяме под листа на облицовката. Това ще позволи излишната влага да се изпари от лепилото, гипсната плоскост ще бъде залепена по този начин по-бързо. Ако има заключения в стената за комуникация, трябва предварително да изрежете дупките на гипсокартона.

Метод на телени мрежи. За изравняване самите извивките на стените, можете да използвате метода на инсталиране рамка гипсокартон. Същността на метода е да се инсталират гипсокартон лист в рамките на програмата дървени или метални профили. Ако искате да използвате дърво, както рамката, имайте предвид - той трябва да бъде възможно да изсъхне, в противен случай баровете са сухи, когато стената е подравнен, което води до нарушаване на цялата структура. Листовките могат да се разпръснат и пролука, образуван между тях, така че е добре да се използват метални профили. Метална рамка изисква инсталирането на два вида профили: багажник и ръководството. Водещите профили са необходими за определяне на контура и са разположени успоредно един спрямо друг, от първо до повърхността на тавана, и след това, с помощта на отвес определят текущата позиция за закрепване на пода. За да направите това, вземете винтовете и да се свържете направляващи профили и зъбни са вкарани в направляващите релси на стъпки от 50 см.

След това инсталирайте листовете. На този етап е важно само да се поберат на място. Те се закрепват с помощта на винтове за самозатягане и те трябва да бъдат усукани внимателно, така че гипсовата плоскост да не се повреди.

Подравняване на много извити стени с помощта на гипс

Колко бързо да изравнявате стените, без да отделяте много усилия и пари? Има опция - мазилка. Мазилката е от два вида: гипс и циментов пясък. Всяка смес ще направи, но с гипсова смес е по-удобно да се работи, а качеството е по-високо. В ъглите на стените придават маяци с маса, колкото е възможно по-близо до стената, за да се определи нивото на кривина. Също така, фаровете са инсталирани по протежение на стената. Сега разбъркайте разтвора до еднакво дебело състояние, така че да не изтича от шпатула. След това овлажняваме стените с вода и хвърляме разтвор върху нея. След това оценяваме нивото на гипсовата стена в съответствие с маяците и премахваме излишъка от разтвора. Когато се отървехте от грапавините, разтрихме грапавостта с ренде. Когато разтворът леко се втвърди, отървете се от маяците и ремонтирайте останалите канали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Сигнали за стенно изравняванеСигнали за стенно изравняване
Как да почистите стената на шпакловкаКак да почистите стената на шпакловка
Майсторски клас на изравняване на стенитеМайсторски клас на изравняване на стените
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.
Как да се изравнят стените с мазилка, смеси и гипсокартон фото и видеоКак да се изравнят стените с мазилка, смеси и гипсокартон фото и видео
Подравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартонПодравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепванеПодравняване на стените с гипсокартон чрез залепване
Подготовка на стени за плочки - енциклопедия на плочкиПодготовка на стени за плочки - енциклопедия на плочки
» » Различни начини да ви помогне да изравните много извити стени