Как да направите гипсокартон правилно е възможно и дали е необходимо да се нанесе мазилка

Как да гипс гипсокартон: характеристики на този вид декорация

Понякога по време на ремонт на стая, стените на които са облицовани с гипсокартон листове, възниква въпросът - как да гипс гипсокартон?

Въпреки очевидната простота, въпросът далеч не е празен - в края на краищата самата гипсова шпакловка често се нарича "суха мазилка". Как мога да го измамвам?

Именно в тънкостите на достатъчно сложна и двусмислена връзка между гипсокартона и мазилката се опитваме да разберем този материал.

Така че, първият и основният въпрос - възможно ли е да се измаже гипсокартон?

До този момент няма консенсус по този въпрос, уви, не. Много експерти са склонни да вярват, че мазилка гипсокартон (и още повече - ако стената е направена от сравнително евтини, nevlagostoykogo гипсокартон), в никакъв случай.Те казват, че рано или късно, Papier база под влияние на влагата от състава на шпакловка и доста голямата си маса деформира сто доведе до напукване на мазилката.

Има обаче алтернативно мнение. който казва: мазилка гипсокартон може. Ако внимателно, разбира се.

В този случай "предпазлив" означава преди всичко:

  • Нанесете мазилка на стената със собствените си ръце само върху сухи стени, устойчиви на влага
  • Използване на специален грунд за проникване в сухи стени
  • Нанасяне на гипс в тънки слоеве на няколко стъпки.

Единственото изключение, по отношение на което експертите са единодушни, е прилагането на декоративни мазилки със собствените си ръце. Това не е възможно само да се приложи към гипсокартон, но е необходимо - такава мазилка е един от най-популярните материали за довършване на стени от гипсокартон.В резултат на това общата ситуация изглежда така. По-долу ще формулираме препоръки, които ще ви помогнат да решите дали да се измажат гипсокартон и, ако е необходимо, как да го направите най-ефективно?

Определете необходимостта от мазилка

Както вероятно сте разбрали, гипсокартонната мазилка е доста сложна дейност с понякога непредвидими резултати. Това са характеристиките на гипсокартон - той наистина може да се деформира под дебел слой мазилка. И може би дори в продължение на много години.

И така, кога трябва да измажете гипсокартона?

  • Ако стените от гипсокартон имат значителни извивки или премествания, мазилката не решава този проблем и в дългосрочен план може значително да я влоши. Така че, ако станете "щастлив" собственик на такава стена - по-добре е да не се борите с последиците, а да премахнете причината. Сериозните изкривявания на гипсокартоните могат да се коригират само чрез повторно сглобяване, евентуално с подмяна на гипсокартонени плоскости с устойчиви на влага.
  • Но незначителни нередности в гипсокартон мазилка все още можете. Също така има смисъл да се нанася мазилка над вдлъбнатини в гипсокартона и на върха на предварително заземените стави.
  • Е, и единственият случай (вече споменахме по-горе) е прилагането на декоративна мазилка към гипсокартона. На практика няма ограничения, тъй като обикновено декоративната мазилка се нанася с доста тънък слой и нейният състав осигурява достатъчно бърза полимеризация и сушене.

Така че, при правилната подготовка на стените за декоративна мазилка и спазването на технологията на нейното приложение върху гипсовата плоскост не води до негативни последици.

Така че, предположите, че вече сте решили дали е необходимо да направите гипс, дали е възможно да се направи с шпакловка или дали е необходимо отново да бъде инсталирана. И ако всички мазилки са неизбежни - съветваме ви да разгледате много внимателно препоръките, дадени по-долу.

Технология на мазилките върху гипсокартон

При нанасянето на гипс върху гипсокартон трябва да се спазва технологията на работа, тъй като най-малкото смущение може да доведе до нежелани последствия. Подготовката на стените от гипсокартон за окончателно завършване с гипс се извършва по следния начин.

А именно:

  • За начало - почистваме гипсокартона от прах, който неизбежно се случва по време на монтажа. Индустриалната прахосмукачка е най-подходяща за това, но в отсъствието му е възможно да се отстрани прахта с импровизирани средства.
  • Следващият етап от подготвителната работа е поставянето на ставите, ставите и неравностите. За замазка могат да се използват както готови смеси, така и сухи смеси. Ако се използват сухи смеси, те се приготвят непосредствено преди нанасяне върху субстрата.

Първият пълнеж запълва съвместната кухина и големите неравности. След като замазката се втвърди - нанесете изравняващ слой.

маджун

  • След това трябва да преминете към ключовия етап от подготовката на гипсокартон за нанасяне на гипс - грунд.

За субстрати от гипсокартон се използват специални минерални смеси (като Tiefgrund LF или подобни характеристики). Тези грундове проникват дълбоко в дебелината на основата от гипсокартон и я подсилват, като осигуряват адхезия на гипсокартон към материалите от шпакловъчни и гипсови смеси.

За най-добър ефект на този етап е по-добре да се използват акрилатни грундове, които имат пропускливи за парите свойства (т.е. не изолирайте водните пари

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на гипсокартон с изолацияМонтаж на гипсокартон с изолация
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Извършване на гипсокартонИзвършване на гипсокартон
Как да ремонтираме една стара дървена къща, облицована с тухлиКак да ремонтираме една стара дървена къща, облицована с тухли
Ремонт на стара дървена къщаРемонт на стара дървена къща
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Мазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипсМазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипс
» » Как да направите гипсокартон правилно е възможно и дали е необходимо да се нанесе мазилка