Стенни довършителни работи със суха мазилка

Стенни довършителни работи със суха мазилка

Стенни довършителни работи със суха мазилка

Завършването със суха мазилка е най-чистият и лесен начин да се отървете от неравномерни стени. Този процес се състои в залепване на гипсокартон или гипсокартон на стени с гипсово лепило.

Плюсове и минуси на суха мазилка

Извършване на изравняване на стени с прилагането на традиционните мазилка е възможно само за професионални, и паста гипсокартон листа може всеки. Освен това по време на мазилката в стаята има много прах и мръсотия.

Традиционно гипсокартонът е фиксиран върху рамката. Но в този случай значителна част от стаята е "изядена" и само майстор с опит може да изпълни тази работа. При залепване gipsokartonnyh листове площта на стаята не се променя, инсталирането е лесно и бързо без много отломки.Но лепило GKL е възможно само на повърхността със силна основа. Мазилка с лоша адхезия към основата трябва да се счупи. И на основата на глинени мазилки, гипсокартон обикновено е забранено да лепило. Ако дефектите на стените са повече от 2-3 см, те не могат да бъдат скрити под сухата мазилка. Този метод не е подходящ за влажни и интензивно поддържани помещения. Тъй като плочите не са устойчиви на влага и механични повреди. Решете проблема с влага може да бъде, ако използвате влагоустойчиви плочи (GKLV).

Характеристики на залепване гипсокартон към стената

Първо, стената е почистена от прах и отлепена мазилка. За да подобрите адхезията на лепилото към основата на стената, нанесете грунд. От нивото на чиста подова мярка 1.5 см, нарисувайте линия. Фокусирайки се върху него, фиксирайте временни опори, които ще предотвратят плъзгането на залепените дъски.

След това измерете GCR и отрязайте желаната дължина, като вземете предвид разстоянието под 1,5 cm и в горната му част 0,5 cm. Подготвеният лист е поставен върху пода, перпендикулярен на стената, върху която ще бъде залепена.Преди това, разреден в съответствие с инструкциите, лепилото се нанася с мистрия. По краищата лепилото се полага с непрекъсната лента, а в центъра се поставя в малки отделни "плоски торти".

Приготвеният лист първо се поставя върху стената отдолу. Изравнява се върху долните подпори, притиснат към цялата повърхност. Използвайки нивелир и гумен чук, се извършва окончателното изравняване на GCR.

Тънкостта на присъединяването

За да се избегне образуването на пукнатини върху фугите на плочите, между стените и тавана, трябва да се обърне специално внимание на уплътняващите шевове.

След като лепилото се изсуши. Поставете пълнителя върху фугите на плочите и незабавно поставете подсилващата лента в нея. Когато се залепват шевовете в ъглите, подсилващата лента със шпатула се вгражда в шева. На върха на подсилващата лента се нанася покриващ слой от шпакловка. След изсушаване се шлайфа с шкурка. Някои производители препоръчват на ставите да бъдат третирани с грунд преди замазката.

Особено внимание заслужава докингът на суха мазилка с тавана. Беше казано по-горе, че трябва да остане празно пространство между тавана и гипсовата плоскост. Тази празнина трябва да бъде напълнена с еластичен уплътнител или еластичен замазка. И на тавана за лепене на лентата от хлъзгав материал. Идеален за лента за картон. И едва след това започват да се шпакловат. Поставянето на слой от шпакловъчна подсилваща лента, важно е на тавана да се закрепи с лепяща лента. По този начин се получава "плаваща връзка", което минимизира образуването на пукнатини. По подобен начин стените се обличат с фалшив таван. Окачен таван се прави след монтаж на суха мазилка по стените.

Замазката на външните ъгли се извършва с фиксиране на металния ъгъл, който предпазва ъглите от повреда.

Преди да поставите тапет или боя, повърхността трябва да бъде грундирана или покрита с тънък слой покритие от шпакловка.

Други свързани новини:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Цената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метърЦената на мазилка на стените на m2, цените на гипсовите стени на квадратен метър
Подготовка за тапетиране Правила и технологии за тапетиранеПодготовка за тапетиране Правила и технологии за тапетиране
Мазилка за стениМазилка за стени
Мазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипсМазилка, шпакловка и замазка на стени, цената на гипс и гипс
Подравняване на стените в апартамент във ВоронежПодравняване на стените в апартамент във Воронеж
Как да изравняваме стените с ръцете си със суха мазилкаКак да изравняваме стените с ръцете си със суха мазилка
Стенно покритие с гипсокартон, без рамкиСтенно покритие с гипсокартон, без рамки
Има ли всички плюсове и минуси на гипсокартон мазилка?Има ли всички плюсове и минуси на гипсокартон мазилка?
» » Стенни довършителни работи със суха мазилка