Стикер за гипсокартон на стената

Стикер за гипсокартон на стената

Стикер за гипсокартон е чудесен начин да скриете дефектите на стените. Стикерът на гипсокартон по стените ще спести при подготовката за довършителни работи. Има две опции за кожата: върху лепилото и върху профила. Технологията на издърпване на профила, който вече сме включили в друга статия на сайта. Лепене листа от гипсокартон (наричан GCR) също е много бърз и лесен начин и не се възползвам от тази част на стаята, тъй като облицовка върху рамката. Основата може да бъде тухлена, бетонна или измазана. Ако стаята е планирано да се извърши строителни работи, свързани с увеличаването на влажността (замазка), които могат да се деформират от GCR, работата по листовете с етикети трябва да се извършва в края на тази работа. Сместа, на която се прави залепване, е Knauf "Perlfix" ("Knauf" Perlfix "). По време на работа, температурата в помещението и температурата на субстрата, на която се прилага Perlix, не трябва да бъдат под +5 градуса. Консумацията на лепило е приблизително 3-5 кг / м2 в зависимост от състоянието на стените. Важно е да се запомни, че сместа след готвене хвана на 15-20 минути, така че всички подготвителни процеси (измервателни рязане и т.н.) преди готвене. Е важно да се подготви основния етикет: тя може да бъде груб, но тя трябва да бъде суха, без прах, мръсотия, остатъци от стари мазилка или боя, която е подута, не притежава, и т.н. Ако повърхността, върху която се нанася лепилото са хигроскопичен (силикат тухли, бетон, мазилка), за да се подобри сцеплението и за укрепване на базата на грунд база "Кнауф" Tifengrundom »(« Кнауф »Tiefengrund»). За бетон, пенобетонни основи - грунд "Knauf" Betokontakt "(" Knauf "Betokontakt") е необходим.

Преди сместа се прилага за гипсокартон, е необходимо да се подреден листа в желаната форма и размер: отгоре, отдолу, страни, изрязани отвори за контакти и ключове, тръби и след това се прилага към сместа. Когато етикет лист върху стените на GCR не трябва да достига pola10 мм и 5 мм до тавана (за ventiyaltsii когато лепило изсъхва). Ето защо, вземаме предвид това при резитба. Необходимо е също така да се провери вертикалността на стените, ако грапавина не повече от 2 см - може да направи инсталация лепило, ако повече - тя е по-добре с рамката. Използвайки овес на пода, маркирайте маркера, на който ще поставим листа.

Лепилото се нанася с назъбена мистрия или мистрия. При подготовката на лепилото е важно да се спазват всички пропорции, определени от производителя. Смесете лепилото, така че да няма бучки и сместа да не се оттича от шпатула.За да се опрости процеса на пресоване на листа до стената, сложи tolschinoy1 см подовата облицовка (за 2 броя 1-лист GKL) - те могат да бъдат направени на сухото строителство, както и когато се вдигне и натиснете лист към стената, да го инсталирате на тях да останат необходимо разрешение от под и таван. След като лепилото се втвърди, облицовката може да се отстрани.

За етикети гипсокартон върху гладки повърхности (монолитни стени, стенни панели и т.н.), без да се изисква лепило подравняване смес се прилага към три или четири паралелни линии по протежение на целия лист през същото разстояние един от друг. След това натиснете листа към стената. Добър съвет е да натиснем листа с халки - да се приведете в съответствие с други листове и леко да почукате с гумен чук или ръка за по-добро фиксиране.При неравномерни повърхности (тухли, тухли и др.) Е необходим по-голям слой лепило. В тези случаи на лепилото се прилагат "кейкове" в 30 см. Периметър и 2 реда в средата на листа.

За повърхности с големи нередности, първоначално препоръчва да се "светофара" ивици гипсокартон ширина 10 сантиметра, да ги придържа към стената по периметъра на предстоящия място GCR и 40-60 smna вертикално през цялата височина на листа. Използвайки лепкава смес, приведете ги на едно ниво. След това на тези маяци, за да залепвате GKL. Фаровете са прикрепени към Knauf Perlix, а самият гипсокартон вече може да бъде залепен за Knauf Fugenfüller.

На участъците на стените, където ще бъдат фиксирани мебели или водопроводни системи, е необходимо да се нанесе непрекъсната лепилна смес.

Ако стените са дълги и има много листове, така че всички листове да бъдат залепени точно, да се монтират първи и последен, а после и всички останали.

Това е целият ред на работа по залепване на гипсокартонени плоскости по стените. Обикновено и много ефективно! Така че вземи го и го направи!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за инсталиране на гипсокартонТехнология за инсталиране на гипсокартон
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Как да направите склонове за врата от гипсокартонКак да направите склонове за врата от гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Технологията на монтаж на таван от гипскартонТехнологията на монтаж на таван от гипскартон
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартон чрез залепванеПодравняване на стените с гипсокартон чрез залепване
Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…
» » Стикер за гипсокартон на стената