Подравняване на стените с гипсокартон без рамки или скелетни

Методи за изравняване на стени с гипсокартон

За изравняване на стените могат да се използват различни материали, но гипсовите плочи са популярни сред тях. GKL е силен и равномерен материал. Използва се за различни строителни работи. Тя изпълнява ролята не само на изравняващия материал, но и на основата за довършване, тъй като повърхността на GCR е гладка и гладка. Подравняването на стените с гипсокартон е лесна за организиране. Не е нужно да имате никакъв специален опит, а начинът на инсталиране зависи от състоянието на фондацията.

Схема гипсокартон.

Подравняване на стените с гипсокартон може да бъде един от тези методи:

 1. Без рамки метод, когато се използва залепване на GCR към стената.
 2. Wireframe метод, когато за първи път е монтиран специален кадър, той е облицован с GCR.

Първият метод се използва, когато повърхността на стената е сравнително плоска, няма значителни дефекти. Този метод избягва разходите за профили. Стенното покритие се извършва бързо. Вторият метод се препоръчва, когато стената има значителни неравности. Освен това е необходимо допълнително затопляне на помещението отвътре. Като рамка се използват специални метални профили или дървени ламели, които са пришити след монтажа от GKL.

Рамково изравняванеСхемата на без рамката метод за стенни довършителни работи с гипсокартон.

Изравняването на рамката на стените с гипсокартон предполага, че GCR върху основата ще бъде залепен. Това ще спести време и пари, но този метод може да се използва само за стени с относително малки неравности.

Изравняване на кланични трупове

Диаграма от гипсокартон стенна облицовка върху метална рамка.

Изравняването на стените с гипсокартон започва с монтажа на профила. Процедурата е следната:

 1. На периметъра на цялата стая трябва да зададете началния профил. Прикрепен е към тавана и пода. На стените се поставят вертикални водачи. Закрепете профилите с дюбели, а при бетонни стени трябва да се използва перфоратор. По време на конструкцията на рамката, краищата на профилите са проектирани навън, така че джъмперите могат да бъдат фиксирани към тях.
 2. След това поставете главния профил и той ще бъде прикрепен към гипсокартона. Профилите трябва да са обърнати към основата.
 3. Размерът на профилите е 60 см. Това е достатъчно, за да се направи силна и надеждна рамка. В този случай ще бъде по-лесно да покриете стените с гипсокартон ръчно. Краищата на листовете падат върху профилната повърхност.
 4. За да се получи твърда структура, е необходимо използването на напречни профили. Те са закрепени към окачването.


Когато рамката е готова, възможно е да започнете самостоятелно да покриете стените на GKL. За тази цел се използват саморазрязващи устройства с диаметър 35 мм. Те се завинтват по такъв начин, че техните шапки се загряват в материала. Стъпалото на ключа е 10-15 cm по периметъра. Ако се изисква монтаж на контакти и превключватели, е необходимо да се използват специални пластмасови стъкла с изводи на електрически проводници. На повърхността на листовете се правят специални кръгли дупки. Необходимо е да се осигури тази работа още преди да започне инсталирането на скелета, тъй като след това ще бъде трудно да се намерят изходите.

Методът на рамката позволява допълнителна изолация на стените отвътре.

Инструменти за стенни довършителни гипсокартон.

Най-добре е да използвате минерална вата за това, тя е поставена преди обшивката. Топлоизолаторът на повърхността е поставен плътно, не трябва да има никакви пропуски.

Следните материали и инструменти ще бъдат необходими за завършване на работата:

 • гипсокартон;
 • метален профил;
 • самобръчкови винтове;
 • тапи;
 • удар;
 • електрическа бормашина;
 • нож за рязане на GCR;
 • отвертка;
 • изолация (ако е необходима допълнителна топло- и шумоизолация).

Повърхностно покритие

Последният етап на изравняване на стените е прилагането на замазка върху гипсокартон. За разлика от конвенционалните стени, няма нужда да се полага материалът върху цялата повърхност. GKL има гладкост и равномерност, поради което само ставите и точките на закрепване на винтовете са shpaklyuyut. За да изпълните работата, която трябва да подготвите:

 • шпакловка;
 • контейнер за смесване на сместа;
 • електрическа бормашина с дюза или строителна бъркалка;
 • чиста вода;
 • праймер;
 • шлифовъчна хартия;
 • метална шпатула;
 • лента-serpyanku за ставите;
 • метален перфориран ъгъл за външни и вътрешни ъгли на повърхността.

Първо, сместа се разрежда, твърде много не трябва да се готви, по-добре е да се направи на малки порции. Сместа първо се прилага върху ставите, леко пресована в повърхността. Серпийски и втори слой замазка са поставени на върха. Същата работа се извършва с ъгли, само тук е приложен перфориран ъгъл. Точките за фиксиране са покрити с подготвената смес. Тя трябва да бъде изравнена така, че да не останат изпъкнали секции.

Когато замазката изсъхне, повърхността трябва да бъде напълно грундирана. Последният етап ще бъде шлайфане на шкурка. Трябва да се направи внимателно и да се изгладят всички нередности. Сега стената е напълно готова за довършителни работи. Това може да бъде боядисване, прилагане на декоративна мазилка, залепване тапет.

За да стените стените, можете да използвате гипсокартон. Той е идеален за този вид работа. Плочите са плоски, лесно се монтират по стените.

В зависимост от общото състояние на базовата основа е възможно да се приложи методът на лепене на GCR или да се използва облицовка върху рамка от профили.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Цена за работа с гипсокартонЦена за работа с гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Подравняване на стените в апартамент във ВоронежПодравняване на стените в апартамент във Воронеж
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
Подравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартонПодравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Стенно покритие с гипсокартон, без рамкиСтенно покритие с гипсокартон, без рамки
» » Подравняване на стените с гипсокартон без рамки или скелетни