Стенно покритие с гипсокартон, рамков метод

За изравняване на стени с гипсови плоскости се използват два метода: Без рамки за стенни облицовки и рамков метод за стенни мазилки с гипсокартон.
Ако стените не са много криви и не изискват големи слоеве за подравняване, използвайте ги без рамки Начинът, по който вече съм написал. Е, сега е станало популярно рамков метод за стенни мазилки с гипсокартон. Поради скоростта на инсталиране и надеждността, този метод заема първо място, така че ще го обсъдим по-подробно.


Метод на рамката за стенни мазилки с гипсокартон.

Стенни покрития с гипсокартон.Преди това, за монтирането на рамката използвани релси и греди, но сега монтаж на рамка за гипсокартон не може да се представи без профили. За конструкцията на дървена рамка използва дървени ластици 50x30 мм, които са фиксирани към пода и тавана, подравняване ги вертикално в една равнина. Тогава вертикалните рафтове 75x25 mm бяха подсилени. с стъпка, равна на ширината на листа, а междинните стълбове са 50x25 мм. За да подобрите топло и звукоизолацията, в интервала между колоните използвайте minvat. След това цялата рамка е покрита с листове от гипска плоскост (gcl), завинтени с винтове с стъпка 250 мм. Колко правилно да се работи с гипсокартон, който вече описах.

Но, както вече стана ясно, дървото в крайна сметка се върти и рамката губи своите якостни характеристики, така че стоманата се използва за стенни мазилки с гипсокартон.
С помощта на скелетен метод за облицовка на стени с метални галванизирани профили е много лесно да се оформят комунални услуги, било то електрически кабели или водопроводни тръби. Звукоизолация е подредена, както с дървена рамка, с помощта на минерална вата.

Профилите, използвани за каркасийския метод за стенни мазилки с гипсокартон имат няколко типа и разновидности, няма смисъл да ги описваме, ще ги цитирам като таблица:

  • Насочване на профил (PN) -
  • Таван за насочване на профила (PPP) -
  • Решетка профил (PS) -
  • Профил на тавана (PP) -
  • Профилен ъгъл (PU).

Стенни покрития с гипсокартон.Стенни покрития с гипсокартон.

Стенни покрития с гипсокартон.В тавана и в пода ние фиксираме PNP, като го нагласяме в равнината по вертикала с помощта на лазерно ниво или олекотена линия. В PNP вмъкваме PP стойките и ги закрепваме заедно с винтове. Наклонът на стелажите обикновено е 600 мм. когато сте обърнати към стените с леки материали, и ако стените след това са облицовани, стъпката трябва да се намали до 400 мм.Ние проверяваме нашия скелет в самолета по правилото, основното е, че никъде няма люлки. Ако обърнете внимание на профилите на ПП, са монтирани три надлъжни жлеба, така че да виждате средата на профила при монтажа на гипсокартонени плоскости. И двата външни жлеба са предназначени да центрират винтовете, докато монтират гипсови листове.

Стенни покрития с гипсокартон.Стенни покрития с гипсокартон.

При завинтване на лист от гипсокартон е добре да обърнете внимание на факта, че винтовете трябва да се завинтват не по-малко от 15 мм. до ръба на листовата гипсова шпакловка. Всички краища, ако са подрязани, се обработват от самолет.

Когато гипсокартон стена, обхващаща метод труп, както и с рамки метод, е необходимо да се оставят празнини между чаршафите от гипскартон и етаж или таван, което впоследствие вграден пълнител. Ако гипсокартонени листове са по-малко от височината на помещението, след което затегнете чаршафите в шахматно. Външни ъгли са по-добре поставените профил PU, но това обикновено се прави с стените на художника измазана.

Уплътняването на шевовете се извършва по същия начин, както при метода без рамки за стенни мазилки с гипсокартон. След като завършите стаята, не забравяйте, че имате стени от гипсокартон и използвайте приставки за навес от уреди, които ви харесват специални. Обикновено това, т. Нар. Молец с пластмасов или метален дюбел.

потребление може да се изчисли с помощта на калкулатор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Как да направите метална или дървена рамка за сухото строителствоКак да направите метална или дървена рамка за сухото строителство
Стенни довършителни работи с гипсокартон основни проблемиСтенни довършителни работи с гипсокартон основни проблеми
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Как да се изгради дял в дървена къщаКак да се изгради дял в дървена къща
Изграждане на рамка къща - къде да започне и каква е предимството на рамката къщаИзграждане на рамка къща - къде да започне и каква е предимството на рамката къща
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, без рамкиСтенно покритие с гипсокартон, без рамки
Различни начини да ви помогне да изравните много извити стениРазлични начини да ви помогне да изравните много извити стени
Как да изравним стените в един апартамент?Как да изравним стените в един апартамент?
» » Стенно покритие с гипсокартон, рамков метод