Как да направите метална или дървена рамка за сухото строителство

Рамка за гипсокартон

Искате ли красиво да стените на стената или тавана без да прилагате специални умения? Тогава гипсокартонът ще направи най-доброто. В допълнение към функцията за изравняване на повърхността, гипсовата плоскост също има топло- и звукоизолационни свойства. Можете да фиксирате гипсокартона директно към стените, но усложнявате качествения ремонт на възможната кривина на повърхността и липсата на място за комуникация, така че е по-добре да използвате рамката. Нека да разбера как да направите рамка за сухото строителство.

Има два вида материали, от които се прави рамка за гипсокартон: дърво и метални профили.

Дървена рамка за гипскартон

За дървена рамка, използвайки релси 2,5 до 4 см в размер, които се поставят върху повърхността на стената на разстояние около 40 см. Широки ламели (8 см) за получаване на ставите гипсокартон листа. Не забравяйте да маркирате маркера по стените, преди да започнете работата. Закрепването на скелет към бетонни и тухлени стени се извършва с помощта на дюбели и на дървена повърхност саморемими. Самата гипска плоскост е закрепена с помощта на пирони или самонарезни винтове. Ноктите е по-добре преди работата да се вари в сушене масло няколко часа, за да ги спаси от ръжда.Монтажът на дървената рамка върху тавана се извършва с помощта на метал, върху който е закрепено дървото. Монтажът на гипсокартон се извършва с помощта на пирони и винтове и е желателно шевовете да стоят перпендикулярно на прозореца, така че те да са по-малко забележими. Само сухи стаи са подходящи за този тип рамки, освен това не пречи на лечението с антисептик.

Няма да се впуснем в подробности за тънкостите на закрепването на рамката от дърво, защото инсталирането му изисква много усилия и много време. Нека да преминем към по-проста.

Метална рамка за гипсокартон

Монтажът на гипсокартон върху метални профили е много по-лесен, отколкото върху дървена рамка. В продажба има профили, които вече са специално проектирани за това, в допълнение, рамката от него има свойствата на трайност, якост и пожарна безопасност.Работата по монтирането на рамката започва с отстраняването на размерите на стените и последващата маркировка. Определете линията за водещите профили. За да направите това, направете права линия, успоредна на стената на пода. Разстоянието от стената до тази линия се изчислява, като се добавят дебелината на листа от гипсокартон, дебелината на водещия профил и мястото, което трябва да се скрият в комуникациите. Внимание, не забравяйте да приемете възможни неравности на самите стени. На теория това разстояние е направено малко, за да не се намали жизненото пространство.

След това проектирайте тази права линия до тавана с вертикална линия. Спуснете линията на оловото, докато централната точка и линията на пода съвпадат, маркирайте. След това свързваме тези етикети към тавана, като получаваме граница за горния направляващ профил.

Продължаваме да фиксираме водещите профили (PN) според създадените граници. Когато монтираме мониторите на стената, използваме винтове за самозатягане, дюбелите на тавана и разстоянието между крепежите не трябва да надвишава 90 см, а на тавана е по-добре да не надвишава 50 см.

След монтирането на водещите профили ние продължаваме да фиксираме профилите за монтаж на решетка. При поставянето на профилите на закачалките правим стъпка между тях, равна на около 85 см, но за по-добра надеждност е по-добре да намалим разстоянието до 70 см. На тавана разстоянията се вземат наполовина.

След монтирането на профилите за монтиране на решетката е необходимо да ги вмъкнете в водачите, като огънете перпендикулярно ъглите на окачванията. При излагане на стелажите в една равнина ги фиксирайте с винтове.

Профилите са изрязани със специални ножици или български. Препоръчва се връзката на трупа с лепило да се третира, за да се избегне скърцането между металните конструкции.

Закрепване на гипсокартон

Преди директното монтиране на гипсокартон към рамката е необходимо да се позволи тя да лежи в стаята в продължение на няколко дни. Гипсовата стена се закрепва към трупа със специални винтове за самозатягане, чиито глави се натискат в материала за около милиметър. Монтажът започва с твърди листове, които сами по себе си са доста тежки, така че може да се нуждаете от помощник. Рязане на гипсокартон е проста и има достатъчно остър нож.

Подравнете стените с видео от гипсокартон

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декориране на стени и тавани с пластмасаДекориране на стени и тавани с пластмаса
Избор на метод за изравняване на тавана, стените и подаИзбор на метод за изравняване на тавана, стените и пода
Как да завършим гипсокартон в инструкция за дървена дървесина и видеоКак да завършим гипсокартон в инструкция за дървена дървесина и видео
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
Как да монтирате гипсокартон със собствените си ръце към стената, като фиксирате гипсокартон -…Как да монтирате гипсокартон със собствените си ръце към стената, като фиксирате гипсокартон -…
Различни начини да ви помогне да изравните много извити стениРазлични начини да ви помогне да изравните много извити стени
Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…
Рамка за собствените ръце на гипсокартонаРамка за собствените ръце на гипсокартона
Закрепване на водачи за гипска картонена рамка за гипсокартонени конструкцииЗакрепване на водачи за гипска картонена рамка за гипсокартонени конструкции
Гипсокартон със собствени ръце в къщата и във вилатаГипсокартон със собствени ръце в къщата и във вилата
» » Как да направите метална или дървена рамка за сухото строителство