Стенни покрития с гипсокартон

Преградни стени с гипсокартон.

Не мина много време, тъй като сградата на рафтовете на пазарите и магазините около сухото строителство, която вече е успяла да спечели популярност сред много клиенти прочете заявлението и свойствата на сухото строителство. И този факт, като цяло, е естествен. Тази уникална по своя вид строителен материал може да се използва в почти всяка работа, строителство и ремонт, тъй като тя е достъпна, лесни за употреба, надеждни и оптимални звукоизолационни свойства. Използва се за довършване на отделения за врати и прозорци, за изравняване на стените при монтаж на окачен таван. както и в подреждането на различни декоративни елементи от интериора. За ремонт в банята използвайте специална водоустойчива гипскартон. Това означава, че всеки човек може да намери този материал правилното приложение. Това допълнително се улеснява от факта, че производителите предлагат няколко материални параметъра, от които да избирате.

Размери на гипсокартона.

Стандартната ширина на листа е 1,2 м, височината е 2 - 4 м. Дебелината също е различна: 6.5 мм - за производство на различни декоративни елементи, 9.5 мм - за монтаж на таван и 12 мм - за изравняване и изграждане на стени.

Видове настилки с гипсокартон.

Други положителни свойства на материала може да се дължи на факта, че могат да бъдат направени стените на гипсокартон облицовка и рамки начин и с помощта на метал или дървена конструкция. Трудно е да се отговори кой от тези методи е по-добър, тъй като всичко зависи от конкретни цели и условия. Например безцветен метод е подходящ само ако мазилката на повърхността на стената е в много добро състояние. В противен случай, след известно време цялата конструкция може да се срути заедно със старата мазилка. Методът, използващ рамката, е по-надежден, но ще изисква допълнително време, необходимо за инсталирането на рамката. Ето защо, кой предпочитате, зависи от вас.

Как да направите стена от гипсокартон.

Без рамки.

За безстепенния начин на стенно покритие се използва дебела гипскарка с дебелина 12 мм. За начало повърхността на стената е добре подготвена, т.е. всички елипсовидни пластири са елиминирани и тези места са измазани.Премахване на тапети, боядисване и почистване на стените от мръсотия и прах. Слаби области от гипс могат да бъдат открити от наличието на пукнатини, както и тромава повърхност. Освен това, преди да стените стената се препоръчва да бъде третирана с грунд.

Тогава се подготвя необходимия брой листове от гипсокартон. За рязане на материал с помощта на ножица за канцеларски материали или специални ножове, плоска рейка, повече в изделието - работа с гипсокартон със собствените си ръце. За маркировката прикрепете релсата и направете плитък разрез с нож. Листът се обръща и се счупва по линията на разреза.

След това изрежете свързващия картон и около периметъра на листа, скосете голяма част от плочата или грубо нанасяне. Съставът на лепилото се нанася върху повърхността на листа. Препоръчително е да се използва разстоянието между големите туберкули на 40 см. Стената преди това е shpaklyuyut същата композиция. Листът се поставя върху стената и се изравнява, използвайки нивото и правилото.Също така можете да почувствате малко стени от гипсокартон през дървена бара с гумен чук. Лепилото се зарежда за около 30 минути. След като всички листове са инсталирани, трябва да обработите ставите. Те са залепени върху сърп и нанесено лепило. След това шевовете са измазани и обработени с грунд, подробно в изделието, запечатване на фуги от гипсокартон. Новата стена е почти готова за довършване.

Метод на телени мрежи.

Облицовка на стени с гипсокартон. Първо трябва да монтирате рамката. Рамката може да бъде изработена от равномерно сухо дърво, с размери 30x30 мм, и може да се използва и метална рамка. Трябва обаче да вземете под внимание някои нюанси. След монтажа, дървената рамка трябва задължително да бъде обработена със специална импрегнация, която я предпазва от плесен, гниене и бъгове. В допълнение, дървена рамка е строго не се препоръчва да се използват за изравняване на стените в банята, в противен случай може да има тъжни последици.

За да монтирате една и съща метална рамка, използвайте водач и профил на решетката с размери 27x28 и 60x27 мм. Препоръчва се да се използва 12 мм гипскартон, е желателно височината на листа да бъде равна на височината на помещението. Монтирането на рамката започва с фиксиране към тавана и пода на направляващия профил. Не забравяйте да вземете предвид състоянието на стените, а именно отклонението от равнината, кривината и т.н.

Профил закрепени с винтове, със стъпка на до 40 cm. В случай, че профилът ръководство е по-къс от стената, трябва тавана покрай стената, за да отбележат права линия, като се използва тапицерия мозък. По-доброто фиксиране и маркирането на профилите започват от тавана: затова ще бъде по-удобно да намерите местоположението на долния профил. След като поставите горния профил с олово и нивото на сградата с правилото, обърнете внимание на разположението на направляващия профил на пода. За целта отбележете двете крайни точки и приложете права линия, като отново използвате кабела за тапицерия. След правилното място е проверен от нивото на горните и долните профили сграда, можем да започнем определяне зъбни профили ясно се придържат към разстоянието между съседните профили 60 см. За съставките с профили посредством винтове или presshayboy Prosekatel. За да предаде структурата на твърдостта, профилите към стената трябва да бъдат закрепени с прави закачалки. Окачването е инсталирано на стъпки от 40 см.

В случая, ако гипсокартон ще бъдат поставени инженерни комуникации, тел трябва да бъдат скрити в гофрирана ръкав. На този етап, ако е необходимо, е необходимо да се поставят топлинни или звукоизолирани материали. След това листовете за гипсокартон се подготвят за облицовка на стени. Технологията за рязане на листове е същата, както описаната по-горе. Ако се окаже, че дължината на гипсовата плоскост е по-малка от височината на помещението, тогава се използват междинни профили за закрепване на краищата на листа. Индивидуалните листове са разделени: целият лист на първия ред е прикрепен отгоре, а допълнителен отдолу, във втория ред цял лист отдолу и допълнителен лист отгоре и т.н.

След като цялата повърхност е затворена, покритието за стени от гипсокартон може да се счита за завършено.

Стенна облицовка със видео от гипсокартон

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Как да направите метална или дървена рамка за сухото строителствоКак да направите метална или дървена рамка за сухото строителство
Как да се мотае рафт на стената от гипсокартон намерите профил, определят тежък рафт, методи,…Как да се мотае рафт на стената от гипсокартон намерите профил, определят тежък рафт, методи,…
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Окачен таван за баняОкачен таван за баня
Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…
Видове гипсокартонВидове гипсокартон
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Гипсокартон таван в банятаГипсокартон таван в банята
Как да се мотае телевизия на гипсокартон - строителство от един доКак да се мотае телевизия на гипсокартон - строителство от един до
» » Стенни покрития с гипсокартон