Подравняване на стените с гипсокартон

Ремонт на апартаменти

Подравняване на стените с гипсокартон

12 юли 2011 |

Изравняването на стените с гипсови плоскости се извършва в случаите, когато във връзка с големите неравности на стените е икономически целесъобразно да не се харчат пари за гипс и шпакловки

Подравняването на стените с гипсокартон включва два метода: рамка и без рамки.

Методът на wireframe включва първо изваждане на рамка и след това фиксиране на листове от гипсокартон върху него. Безцветен метод е лепенето на гипсокартонени плоскости със специално лепило, което се прилага върху равномерни стени.

Дървеният или метален профил е идеален за монтаж на гипсокартон. Дървената рамка има много недостатъци: сглобяването на такава конструкция е технически по-сложно от сглобяването от метален профил. Ако внезапно дървените пръчки не са добре изсушени, тогава такава рамка ще "води" с течение на времето. тогава ще има пукнатини на повърхността, която е боядисана или покрита с тапет. Ето защо, ако сте решили да ремонтирате себе си, тогава определено трябва да използвате надеждни довършителни материали. Един такъв материал е метален профил. Рамката от металния профил ще направи възможно изравняването на стените с гипсокартон във всяка стая.След избора на метода за фиксиране на гипсокартона ще определим максималното натоварване, което стената ви ще пренася след ремонт. Ако нещо тежко виси на стената, тогава гипсова стена просто не може да издържи на товара. Ето защо е необходимо предварително да го подсилите с ипотеки от дъски или шперплат. Вие също трябва да се знае, че гипсокартон ламперия в мокри помещения (баня, кухня) се произвежда с помощта на специален влагоустойчив гипсокартон, хидроизолация мастик лекува и залепени в ставите водоустойчива лента.

След това определяме колко материал трябва да покрием в стаята. Стандартният размер на листа за сухото строителство е 2500x1200 - 12,5 см. Въз основа на тези размери направете покупка на материала. За монтаж се изискват само два вида профили: това е направляващ профил или релсова релса, освен това - метални винтове, пробиване, ниво на конструкцията и олово.

За начало водещите профили се завинтват към пода и тавана, така че те да са успоредни един на друг. След това профилите на шкафовете се вкарват във водачите на всеки 40-60 сантиметра. Не забравяйте да вземете предвид, че ширината на гипсовата стена 120 см, без да забравяте, че ръбовете на два съседни листа със сигурност трябва да бъдат прикрепени към един метален профил на рафтове.Рамката е готова. Ако искаме да изолираме и шумоизолираме стените, а след това между стълбовете, организирайте стъклена вата или коркови подложки.

Закрепването на листове от гипсокартон до стената, това е, за да новопостроения рамка, закрепена с винтове за метал за всеки багажник на стъпки от 30-40 см. Винтове главата леко вдлъбнати в сухото строителство. Струва си да се отбележи, че гипсовата плоскост е много лесно изрязана с обикновен официален служител. Просто изтеглете линия на рязане по владетеля и разчучете листа.

Последният етап от работата по изравняване на стените с използването на гипсови плоскости е shpaklevanie. Първо, замазване на местата, където се намират винтовете, след това започнете да замазвате ставите между листата, като използвате самозалепваща се мрежа, която има друго име - змия. След като замазката е изсъхнала, ще бъде възможно да започнете директно да ги нанесете върху гипсовите плоскости.

И сега - боядисване, тапетиране или облицовка - зависи от вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Завършване на стенитеЗавършване на стените
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Стенно покритие с гипсокартон, без рамкиСтенно покритие с гипсокартон, без рамки
Как да монтирате гипсокартон със собствените си ръце към стената, като фиксирате гипсокартон -…Как да монтирате гипсокартон със собствените си ръце към стената, като фиксирате гипсокартон -…
Как правилно стена гипсокартон видео и фото инструкцииКак правилно стена гипсокартон видео и фото инструкции
Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…
Има ли всички плюсове и минуси на гипсокартон мазилка?Има ли всички плюсове и минуси на гипсокартон мазилка?
» » Подравняване на стените с гипсокартон