Затягане на стени с гипсокартон

Основните методи на стените от гипсокартон

 • Материали за различни начини за фиксиране на гипсокартон за стени
 • Възможностите и правилата за закрепване без рамки
 • Видове закрепване на гипсокартон за стени

Гипсокартон днес е една от най-популярните строителни и ремонтни материали, в обхвата на приложение е наистина невероятно. Той се използва за организиране на таваните и облицованите стени, за да създадете маскиране структури, предназначени да се скрие батерията на радиатори, тръби и други елементи инженерни мрежи за комуникация. Днес има дори водоустойчиви видове панели от гипсокартон, които могат да бъдат използвани в ремонта на бани, тоалетни, бани и др. Г. Популярността на гипсокартон, като за ремонт и довършителни материали се дължи и на възможността за прилагане на различни методи за инсталация. Помислете, например, това, което просто методи можете да използвате гипсокартон облицовки, ремонт на стената в собствената си резиденция.

Инструменти за работа с гипсокартон.

Материали за различни начини за фиксиране на гипсокартон за стениЗа да покриете стените с този листов материал, не се нуждаете от специални инструменти или оборудване. Стандарт за различни манипулации с gipsokartonovymi панели се използват:

 • за рязане: нож за канцеларски принадлежности или нож за строителството, плоска лента и папка за скосяване на периметъра на листа;
 • маркери, измервателна лента за различни измервания;
 • Ниво, правило, Ниво на духа за внимателно подравняване на листовете по време на тяхната инсталация;
 • замазки, шпатули, фуги, полу-холката, лепилни разтвори, специални залепващи ленти за украса на фуги между монтираните панели.

Като правило са идентифицирани два начина на гипсокартонни шевове: без рамки и скелет. Тези методи изискват използването на различни материали за закрепване.

Маркиране на гипсова картонена облицовка.Без рамки метод включва използването на специални лепилни състави, основата, за която можете да си купите в железария заедно с гипсокартон. За стенни облицовки в скелета ще са необходими следните материали:

 1. За формирането на структурата на каркаса: таван и направляващи профили, конектори на едно ниво, като "раци", а в някои случаи преките суспензии за профили (опции метал фабричните са доста взаимозаменяеми рамка на дървени дъски).
 2. Пробивни винтоверти, метални винтове и обикновени дюбели и други крепежни елементи, които може да са необходими за нестандартни тела, ако стената има къдрави елементи.

Връщане към съдържанието

Възможностите и правилата за закрепване без рамки

Гипсокартонът е добър, защото не изисква задълбочена подготовка на повърхността на стената. Въпреки това, ако корпусът позволява да се оставят видими недостатъци по стените, тогава с помощта на безклетъчно закрепване все пак трябва да подготвите стените по-внимателно.

Схема безстепенно закрепване на гипсокартон.

Необходимо е да се премахнат всички изпъкнали елементи и също така да се обработва повърхността, към която ще бъдат залепени листовете. Какви са опциите и методите за подготовка на стени за поставяне с гипсокартон?

 1. Тухла е много добър вариант. Тук, преди да използвате безклетъчно закрепване, просто трябва да щапете екструдирания хоросан и да третирате стените със септични разтвори.
 2. Старата мазилка е опция, при която опцията за монтаж без рамки не е много успешна, тъй като мазилният материал може евентуално да се раздробява и да се отстрани, като деформира гипсовия гипсокартон. В този случай, преди залепване на панелите, старата мазилка трябва да бъде грундирана, особено разрушените площи, изхвърлени и измазани отново.
 3. Пряката черна мазилка е много добра опция, която обаче изисква допълнително усилие и разходи за материали за смесване на хоросан.

След успешното подготовка на повърхността на стените, лепенето на листове е много проста. Необходимо е само да нанесете лепилна маса върху грубата страна на панелите с малки масиви, стъпалата между тях трябва да са около 40 см. Като прикрепите листа към стената, трябва да я нагласите на нивото. За изравняването на листовете е желателно да се използва гумен чук, който да не се удря върху самия лист, а върху дървената лента, прикрепена към него. Този метод на монтаж на гипсокартон по стените е много бърз и удобен, но, разбира се, не е подходящ за скриване под гипсокартон слой от тръби или други инженерни съоръжения. Поради това много често се избира рамковият метод за монтиране на този ремонтно-довършителен материал.

Видове закрепване на гипсокартон за стени

Можете да използвате два вида монтаж рамка стена от гипсокартон: с помощта на стандартни метални елементи или образуването на касетки с дървени дъски. И метал и дървен скелет на гипсокартон се закрепва с помощта на винтове, между които стъпка трябва да бъде 40-50 см. Тази стъпка е достатъчна за траен фиксиране гипскартон на вертикалната рамка. Създайте самата рамка трябва да бъде много внимателно:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в коридораТаван в коридора
Монтаж на гипсокартон с изолацияМонтаж на гипсокартон с изолация
Технология за инсталиране на гипсокартонТехнология за инсталиране на гипсокартон
Как да се мотае батерията на гипсокартон, характеристики, методи, съвети, инсталация, инструкции,…Как да се мотае батерията на гипсокартон, характеристики, методи, съвети, инсталация, инструкции,…
В банята в ъгъла има тръба с тръби, които излизат от стената. Помислете за какво е по-добре да ги…В банята в ъгъла има тръба с тръби, които излизат от стената. Помислете за какво е по-добре да ги…
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…
Видове гипсокартонВидове гипсокартон
Видове и видове окачени таваниВидове и видове окачени тавани
» » Затягане на стени с гипсокартон