Стенно покритие с гипсокартон, без рамки

Има два начина стенни мазилки с гипсокартон - рамка и без рамки. Рамковият метод за стенни мазилки с гипсови плоскости придоби голяма популярност поради своята надеждност, но забравяме и за втория метод също не си заслужава. Нека разгледаме всеки от тях отделно.


Без рамки за стенни мазилки с гипсокартон.

В този процес, листовете от гипсокартон залепени на стената от специални адхезивни състави, височината на тавана, трябва да не надвишават височината на листа от гипсокартон, т.е. 3 м. И с метода на скелета за облицоване на стените с гипсокартон, височината е ограничена до 10 м.
Цялата работа трябва да се извършва след завършване на всички мокри процеси (например замазка или мазилка), за да се избегне излагане на листа гипсокартон по време на деформация абсорбира излишната влага в стаята.

С този метод, гипсокартон листове са залепени директно към стената. От вида на стените, които ще зависят от начина, по който лепилото се прилага върху листа. И така, ние приемаме, че стената е плоска (много рядко), а след това лепило смес се нанася по периметъра на един лист от гипсокартон, и една или две ленти в средата на листа. Лепилото обикновено се използва лепило "Perlifax" или гипсова мазилка "Fugenfüller". Обикновено това е Perflex, защото е по-евтино. Такива стени обикновено се изработват от стоманобетон и след това, ако производителят е обърнал много внимание на този проблем, което е много рядко.

Стенни покрития с гипсокартон.

Но ако стените са изработени от тухли или друг вид камък, такива стени, като правило, имат разлика и неравности до 20 мм. В този случай, ние прилагаме решение на "Perflicks" с петна по цялата площ на гипсокартон лист, с помощта на шпакла или мистрия. Стените на тези кремове трябва да бъдат приблизително 250-300 мм. Залепваме листа към стената и я изравняваме на нивото.Стенни покрития с гипсокартон.

Но има стени, където разликата е повече от 20 мм. След това можете да ги подредите с гипсови картонени подложки. Гипсокартонът се нарязва на ивици с широчина 100 mm. и се залепват един към друг, докато се получи равномерна равнина. По този начин ние организираме така наречените маяци, които са в една равнина.Стенни покрития с гипсокартон.
Когато извършвате описаната по-горе работа, стените трябва да бъдат почистени от прах и мръсотия, а след това да бъдат грундирани. Като грунд трябва да използвате грунд, който е подходящ за материала на стената. Най-универсалният и обичаен е грунд "Aquastop", концентрат, разреден 1:10 с вода. Преди да инсталирате листовете на стената по някакъв начин, трябва да подравните равнината.


Стенни покрития с гипсокартон.Той се проверява по правило, оребрена линия и подплатена корда. Започваме от ъглите. В ъглите, граничещи с стените един към друг, е необходимо да маркирате стените по отношение на себе си, така че да се окаже, че са на 90 градуса. Оставете празнина за дебелината на лепилото смес или облицовки и трансфер, като се използва подплатена кабел, ни самолета на пода и тавана. После поставяме лист от гипсокартон в самолета, който проверихме.

Но не забравяйте, че трябва да оставите празнини между тавана и пода. Ние правим това с помощта на нарязани ленти от гипсокартон. Тези пропуски допринасят за вентилацията на нашите листове и бързото изсушаване на лепилната смес, съответно. По-късно, след като цялата структура е изсъхнала, тези празнини се пълнят с пълнител при запълване на шевовете.

потребление можете да изчислите стенните конструкции, като използвате калкулатора на страницата.

Без рамки за стенни мазилки с гипсокартон привлекателен за неговата стойност, но това, както разбирате, води до увеличаване на условията на производство на строителни и ремонтни работи. Ето защо има метод на wireframe стенни мазилки с гипсокартон. Но вече ще говорим за този метод в следващата статия, скъпи читатели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за инсталиране на гипсокартонТехнология за инсталиране на гипсокартон
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Видове гипсокартонВидове гипсокартон
Подготовка на гипсокартон за боядисванеПодготовка на гипсокартон за боядисване
Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направяТаванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя
Подравняване на стените с гипсокартонПодравняване на стените с гипсокартон
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Стенни довършителни работи със суха мазилкаСтенни довършителни работи със суха мазилка
» » Стенно покритие с гипсокартон, без рамки