Подготовка на гипсокартон за боядисване

Гипсокартонът е един от най-търсените материали, от които не само много къдрави елементи за стени, арки и различни конструкции са направени, но този материал се използва и за довършване на тавана. Вече много се говори за производството на конструкции и елементи от гипсокартон, но няма много информация за това как да се подготви гипсокартон за боядисване, така че сега това ще бъде за това.

След като инсталацията на гипсокартон завърши към рамката, е необходимо да се провери надеждността на фиксирането на листовия материал към конструкцията. Самонарязващите се винтове не трябва да изпъкват над повърхността на листа, но трябва да бъдат леко погребани в нея, в противен случай, когато се извършват тавани на тавани или стени, неравните места просто могат да се счупят. Проверете дали винтовете могат да бъдат обикновена шпатула, просто ги държите на дупките. Ако в движение няма препятствия, винтовете се завинтват правилно и здраво. Ако все още съществуват препятствия, винтовете трябва да се завинят към желания брой завои. Ако има повредена зона на листа, тя трябва допълнително да се укрепи с отвертка.

На следващия етап завършването на тавана и стените с гипсокартон включва грундирането на повърхността. Това се прави, за да се подобри устойчивостта към влага на материала. В края на краищата, ако влагата прониква в листа, на нея може да се появят вдлъбнатини и могили, тя може напълно да се деформира и след оцветяването може да се появи петна, която се различава значително от основния цвят на боята. Следователно, преди да се използва подовият и стенен пълнител, грундирането е задължително. При подготовката на гипсокартон за боядисване, липсват течения и температурни разлики.След като грундът изсъхне, замазката от гипсокартон се извършва. С цел по-нататъшно предотвратяване на напукване на шпакловка, всички фуги на гипсокартон са залепени със специална лента. Вътрешните ъгли също са залепени с лента и укрепващият ъгъл е прикрепен към външните ъгли чрез самобръчкови винтове.

Ако има радиусни ъгли в дизайна, тогава се използва ъглов ъгъл, който има специални прорези и може да му бъде даден радиус. Само след като тези мерки са замазка гипсокартон. Използвайте за приготвяне на най-добрата мазилка за замазка, след което повърхността се смила и обработва с грунд.След изсъхване на боядисаните гипсокартонени плоскости се нанася финиш замазка. Ако листът има грапавост и грапавост, е необходимо повърхността да се напълни на няколко слоя и всеки слой трябва да се изсуши добре. Желателно е и залепване на всеки слой.

Повърхностното шлайфане е един от важните моменти при подготовката на гипсокартон за боядисване. Разтрийте повърхността със специални инструменти. По-специално, равнина или ренде, на чиято повърхност мрежата за смилане е здраво фиксирана. Не използвайте шкурка за смилане на повърхността, тя много бързо става неизползваема, тъй като е запушена от частици шпакловка. Тъй като по време на смилането се образува голямо количество прах, работата трябва да се извършва с помощта на предпазни средства като очила, респиратор и други.

По този начин завършването на тавана и стените с гипсови плоскости се състои от няколко етапа, от шпакловка до шлайфане. В този случай, след всеки слой от шпакловка, повърхността трябва да бъде грундирана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравняване на стените с гипсокартон без рамкаПодравняване на стените с гипсокартон без рамка
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Как да направите таван от гипсокартон?Как да направите таван от гипсокартон?
Многопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръцеМногопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръце
Фази на инсталацията на гипсокартонФази на инсталацията на гипсокартон
Как да захванете гипсокартон - 3 доказани начинаКак да захванете гипсокартон - 3 доказани начина
Пълнеж на стени и тавани от гипсокартон със собствени ръцеПълнеж на стени и тавани от гипсокартон със собствени ръце
Как правилно да се подготви гипсокартон за боядисванеКак правилно да се подготви гипсокартон за боядисване
» » Подготовка на гипсокартон за боядисване