Гипсокартон под гипсокартон метални и дървени, монтаж

Характеристики на рамковата конструкция за гипсокартон

Плочки от гипсокартон (GKL) са просто незаменими за създаване на идеално еднакви повърхности на стени и тавани, както и за изграждане на нови прегради. По-често GKL предполага прикрепването към специална рамка. Метална или дървена каса под гипсокартона - това е основата за бъдещата стена или таван. Устройството му е сравнително прост процес, достатъчно е да обърнем внимание на избора на подходящи материали и да направим точна маркировка.

При монтажа на гипсокартонени конструкции е задължително да се използва гипсокартон под гипсокартона.

Методът на монтаж на телена решетка има много предимства. Първо, продължителността на живота на рамките е доста голяма. Те не са по-малко от самия капак. На второ място, самият процес на монтаж е много технологичен и безпроблемен, независимо от това дали се използват метални профили или дървени пръти, се прави каса за стени или тавани. Въпреки това, когато се сблъскват с необходимостта от извършване на ремонти, може да възникне въпрос: направете рамка от дърво или метал?

Дърво или метал?

Всякакви рамки за гипсокартонени конструкции могат да бъдат дървени или стоманени. Стоманени конструкции са изработени от поцинковани профили, а дървените - от иглолистна дървесина.Дървените рамки могат да бъдат направени само за сухи и топло помещения, в които няма значителни температурни разлики.

Устройството на дървена рамка под гипсокартон.

В противен случай ще има влага в стаята, което ще съкрати живота на дървесните продукти. Металната основа като щайга за гипсокартон е по-надеждна. Но това има още едно важно предимство: всички профили имат прецизни геометрични размери и са лесни за работа. Ето защо, сравнявайки тези две системи, предимството е ясно на металната страна. Инсталирането на метална рамка ще изисква следните инструменти:

 • ножици за метал (като опция, подходящ е ъглошлайф с режещ кръг или метален прът за метал);
 • отвертка или електрическа отвертка;
 • ниво на сградата (не по-малко от 1 м);
 • удар;
 • молив.

За да инсталирате дървена конструкция, трябва:

 • рамо на дърво;
 • нокти или винтове;
 • чук;
 • отвертка;
 • ниво на строителство;
 • удар;
 • молив.


В зависимост от рамката, която трябва да се направи, се изискват следните метални профили:

Видове метални профили.

 • PN - подреждане на профила (наподобява буквата "P" и служи за фиксиране на профилите на стълба или тавана);
 • PS - стоящ профил (в средата има усилващ елемент за укрепване на товароносимостта, предназначен за устройството на прегради);
 • PP - профил на тавана (в профил прилича на буквата "С" и служи за изграждането на скелет върху тавана или стените).

За конструкцията на рамки, освен самите профили, ще са необходими и следните компоненти:

 • скоби от типа ЕС (или, както се наричат ​​и директни суспендирания);
 • окачване на прътите;
 • дюбел-пирони;
 • самозаряди от тип "бълха";
 • самонарезни винтове L = 19-25 мм.

Инсталация на стенни рамки

Стените са измазани с гипсови плоскости, за да се изгладят. За тази цел се нуждаете от скобите на ЕС, PN профилите, PP профилите и скрепителните елементи. Първо трябва да направите маркера. Редът за изпълнението му е както следва:

 1. Отдръпване от стената 50-150 мм (стъпалото зависи от степента на неравности на стената) и държите права линия на тавана. Това ще бъде етикетът за горния профил на водача.
 2. Преместете маркировката от тавана към пода. Това може да бъде направено с олово или лазерно ниво. Това ще бъде етикетът на долната част на ръководството.

На този етап е важно да проверим всичко правилно, защото вертикалността на бъдещата стена зависи от това. Горните и долните маркировки трябва да са стриктно успоредни един на друг. Маркировката за дървената рамка може да се направи по същия принцип.

Инсталация на стенни рамки

Диаграма за монтаж на гипсокартон на стената с помощта на рамка

След като приложите маркировката, можете да започнете инсталирането на рамката. Първо, направляващите релси се завинтват към тавана и пода. Стъпалата между дюбелите не трябва да надвишават 600 мм. Тази операция трябва да се извършва за целия периметър на стените. След това можете да продължите с инсталирането на стелажи, които ще бъдат директно прикрепени към GKL (gipsokartonny sheet). ПП профилът е прикрепен към горната и долната PN и към стената чрез директно окачване, разстоянието между които е 1000 мм. Броят на окачването се изчислява по формулата: К = (L: 1000) - 1, където L - височината на помещението (mm). Например, ако височината на тавана на апартамента е 2800 мм, след това правилно монтирайте водача към стената с две окачвания.

Важна точка! Мястото на монтаж на PP профила се определя от размера на листа от гипсокартон. Като се има предвид, че стандартният размер на GCR е 2500 мм при 1250 мм, го фиксирайте правилно с три направляващи, чиято стъпка е точно половината от ширината на листа, т.е. 625 мм.

След като скелетът на цялата стая или стая е написан, е възможно да се предприеме инсталацията на гипсокартон. Монтирането на рамката за преградата трябва да се извърши по подобен начин, само за тази цел се използват PS и PN профили с по-голям размер. Това се прави, за да се осигури по-голяма здравина, като се вземе предвид фактът, че рамката ще поеме товари и от двете страни.

Монтиране на рамката на тавана

За да направите това, ви трябват профилите на PN и PP, директни окачвания (окачващи пръти) и крепежни елементи. Обикновено това се прави, както следва:

 1. Правилно маркирайте под PN профилите. За тази цел от тавана се прави вдлъбнатина от 150 мм (вътрешното таванно пространство е оставено за поставяне на комуникации), а по целия периметър на стаята е фиксиран PN.
 2. В местата на носещи профили (ПП) се закрепват окачвания към тавана. Всяко направляващо устройство трябва да бъде закрепено с разстояние 600 mm.
 3. След като подстригнете водачите (ПП) до желания размер, те трябва да бъдат поставени в профила на PN и фиксирани към ръбовете и окачването.
 4. Остава да се фиксират напречните профили с помощта на специални свързващи елементи и е възможно монтирането на гипсовата кора.

Както можете да видите, лесно е да се монтира летва под гипсокартон. С прости инструменти, които са в повечето домове, както и да са наясно с последователността от действия, които можете да изпълните, описана работата с ръцете си правилно, което ще ви донесе не само значителни икономии на разходите, но и удовлетворението от свършената работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за инсталиране на гипсокартонТехнология за инсталиране на гипсокартон
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Мултифункционални тавани от гипсокартон за монтаж на многослойни гипсови гипсови тавани, видео,…Мултифункционални тавани от гипсокартон за монтаж на многослойни гипсови гипсови тавани, видео,…
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Производство от ръце на тавани от гипсокартон във всекидневната - снимка, видео, преглед, ревюта,…Производство от ръце на тавани от гипсокартон във всекидневната - снимка, видео, преглед, ревюта,…
Таванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направяТаванът на гипсокартон в кухнята със собствените ми ръце как да го направя
Чертежи и схеми на тавани от гипсокартон - монтаж, монтаж, снимки, видео, инструкцииЧертежи и схеми на тавани от гипсокартон - монтаж, монтаж, снимки, видео, инструкции
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Многопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръцеМногопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръце
» » Гипсокартон под гипсокартон метални и дървени, монтаж