Стенни довършителни работи с гипсокартон основни проблеми

Стенни довършителни работи с гипсокартон: основните проблеми на процеса

Декорация на стените на гипсокартон довършителни техники гипсокартон стени на всеки експерт, са доста различни, но тъй като днес отговори на редица уточняващи въпроси и помислете колко добре се случва финала на гипсокартон стена.

И наистина, има не само различни характеристики на гипсокартона, методи за фиксиране на стените, но и различни повърхности и следователно някои промени са възможни в края и алгоритъма на процеса. Нека поговорим по тази тема по-подробно.

Завършване на дървени стени с гипсокартон

Този вид вътрешна работа се извършва чрез рамковия метод за монтиране на GKL по стените и можете да изберете както дървена, така и метална рамка. Тук всичко зависи от сложността на дизайна на неговите характеристики и личните предпочитания на капитана. След монтажа на рамката от дървени монтажни релси или метален галванизиран профил, върху нея се монтират листове от гипсокартон с помощта на стандартни винтове.

Предимството на това покритие може да се счита познат ни списък - перфектно подравняване на стените, прост и бърз монтаж, възможност за отметки комуникации в дебелината на стената, с изключение на комплекс подготвителна работа, относително ниската себестойност на процеса, е съвсем реална, а себе си инсталацията.

Декориране на тухлени стени с гипсокартонВ този процес, няма трудности, а дори и за начинаещи, които са инсталирали стените на гипс няколко пъти. Всичко, което е необходимо за стартиране на работата, така че е да изберете метод за инсталиране на гипсокартон, инструменти и материали, правилните размери и маркировката на стените.

В този случай е възможно стените да бъдат завършени с гипсокартон без рамка, ако разликата в равнината е малка и е възможно да се използва методът на лепило. Ако спадът е малко по-различен от приемливо, винаги може да се премине към приведе специални маяци на GCR парчета, така да се каже, да мамят технология, но ако разликата е голяма, или стена с големи дефекти, а след това използвайте по-добра рамка. Знаете много добре как да залепите гипсокартон към стена или как да инсталирате GCR върху рамка, дърво и метал и следователно ние не виждаме отново въпроса в повдигането на тази тема. Просто се опитайте да следвате алгоритъма, точно да заснемете размерите и да маркирате стената под рамката и листовете от гипсокартон, инсталирайте конструкцията качествено и не забравяйте за окончателното завършване.

Завършване на тухлени и дървени стени с гипсокартон: характеристиките на процеса

Вътрешни стени с гипсокартонАко се интересувате от вътрешна декорация на стени с гипсокартон, тя е почти 90% от всички покрития, които познаваме, а дори и малко повече, тъй като никой не прави екстериора на стените на GKL. Този материал се използва за строителство и ремонт, но само в рамките на къщата или сградата, тъй като има специални изисквания за монтаж.

Много е лесно да се направи вътрешен интериор от гипсокартон, особено ако преминава през първите етапи на строителството. Вие знаете точно по време на общуване, квадратура повърхности, стени характеристики и изисквания на бъдещата стена, и по тази причина, ако говорим за целия комплекс от работи, можете да спестите не само десетки часа време, но също така значителен брой парични единици. Представете си само, че с общо вътрешно покритие не е нужно да обработвате стената, купувате специални скрепителни елементи и отделни кутии за комуникации, прекарвате времето си върху мазилки и т.н. Да изброите предимствата на такова предприятие, особено ако сте изпълнител, може да бъде много дълго. Но клиентът ще получи много предимства, които всички ние отлично познаваме и най-важното - идеално плоска повърхност, готова за всякакви завършвания. Единственият недостатък в този случай ще бъде само загуба на вътрешната площ на помещението.

Декориране на тавани и стени с гипсокартон

Можем да кажем, че тук системата е единна, както и общите параметри на работата, се различава само в технологията на гипсокартон. Основната разлика в поставянето на листа, натоварването на профила, избора на профила за работата. Но като цяло, ако шиете комуникации в стена от ГКК и изравнявате повърхността или формирате таван на много нива от гипсокартон. Няма особени различия в работата.

Завършване на стените в банята с гипсокартон

И тук съветваме да бъдем малко по-внимателни. Ние вече имаме тематичен материал за довършителни баня гипсокартон, но ние решихме да ви напомня, че този процес е необходимо с помощта на водоустойчив гипсокартон. Въпреки това, водоустойчив материал, не означава, че то не е напълно защитен от влага и пряка проникване на вода и поради това трябва да се извършва и допълнителна хидроизолация на стени и защитно третиране на материала преди и след завършване, за които има специални форми на пазара.

Декоративна стенна довършителна обработка с гипсокартон

Често това е просто една гипскартова кутия с ниши и первази, рафтове и покрития, различни комбинации от GKL, които можете да измислите и сами. Тук, без да се провалят, има и двата вида инсталация на гипсокартон - довършването на стените върху рамката и довършването на стените с гипсокартон върху лепилото. Сега ще обясним защо това е така.

Например, просто сте на стената, но искате да създадете ниша и няколко декоративни елементи на стената, така да се каже, модел. След това трябва да поставите близо до стената скелет със същата дълбочина, която искате да построите, и ниша. След това облистете стената и нишата от металния профил с гипс и направете готовия проект. В този случай сте използвали метода на wireframe за инсталиране на GCR на стената. Но в дъното на нишата, както и лигавицата на гипса, например, кантиране ниша или външни рафтове, ще бъдат инсталирани на лепилото и лепилото вече е определянето на GCR.

Декоративен гипсокартон: трудна работа и отличен резултат

Ако имате нужда от инструкция за завършване на стените с гипсокартон, за всеки вид работа можете да ги намерите на нашия уебсайт под формата на тематични материали.

Стените могат да бъдат украсени с гипсокартон ръчно. и вече сме доказали това няколко пъти. Основното е да се изготви проект, да се избере правилният и най-удобен начин на работа и също така да се купят всички материали и липсващите инструменти едновременно. След това, само бавно и внимателно работи върху резултата, и вие непременно ще успее.

Гипсокартон върху стени и преградни стени

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешно довършване на дървена къща с гипсокартонВътрешно довършване на дървена къща с гипсокартон
Монтиране на гипсова картонена вратаМонтиране на гипсова картонена врата
Завършване на стенитеЗавършване на стените
Завършване на дървена къща с гипсокартон от собствените си ръцеЗавършване на дървена къща с гипсокартон от собствените си ръце
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…
Чертежи и схеми на тавани от гипсокартон - монтаж, монтаж, снимки, видео, инструкцииЧертежи и схеми на тавани от гипсокартон - монтаж, монтаж, снимки, видео, инструкции
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…
» » Стенни довършителни работи с гипсокартон основни проблеми