Огледало за баня, което да изберем?

Мнението на професионалните дизайнери за банята е недвусмислено: може да няма рафтове, куки и други аксесоари, но мивка и огледало за баня с шкаф е задължително! Тези обекти създават необходимото изображение на стаята и веднага образуват целия интериор. В допълнение, важна характеристика на огледалните повърхности за разширяване на пространството не навреди на малката баня изобщо, което прави стаята лека и по-стилна. Е, много от това, което е точно огледало с рафт за банята, служи за принасяне на красота до сутринта и подготовка за вечеря за лягане.

За дълго време, часовете, когато придобиването огледала и мебели в банята превърнали се в проблем, днес производителите предлагат огромна гама от продукти за всеки вкус. И как да не се изгубим в многообразието? Това е много просто: трябва да знаете точно какво искате да купите, основните фактори, които трябва да обърнете внимание и, разбира се, да прецените вашите възможности. И така, какво предлага днес пазарът и как да изберем огледало за баня?

Какви са огледалата в банята?

баня огледало с шкаф
Монтиран и козметичен огледало за банята
  1. Стената. Както може да се види от заглавието, такъв аксесоар е монтиран на стена и обикновено е над умивалник. Често това е огледало с рафтове в банята и се счита за най-удобния вариант. Благодарение на популярността на аксесоарите, производителите предлагат широка гама от продукти и можете да изберете огледало според вашите вкусове и възможности. Аксесоарът за стена може да има различни форми: от стандартни геометрични фигури до екзотични инсталации на животни или природни обекти. Рама също остава по преценка на купувача.

Съвет! Такива огледала са подходящи за малки бани, а функционалният шелф ще включва всички хигиенни елементи.

  1. Козметичното огледало - незаменим елемент за извършване на ежедневните процедури. Преди подобен аксесоар е удобно да се обръснеш, сложиш лещи или да предизвикаш красота. С гъвкаво прикрепване, огледалото може да се наклони от двете страни и да се нагласи към всеки ъгъл на гледане. Този модел винаги има две опции: единична и двойна. И последният работи като лупа.
  2. Вградено огледало със или без шкаф. Моделът е изключително удобен за разширената му функционалност! Ако е огледало без шкаф, то е построено точно в стената, като по този начин се спести свободно пространство. И в малка баня огледалото с шкаф ще бъде ярък и елегантен акцент. Освен това няма да е необходимо да търсите конкретно място за монтиране на огледална повърхност, а в килера е удобно да премахнете всички малки неща.

Огледален избор: какво да търсите?

огледало с рафт за баня
Какво да търсите при избора на огледало за баня


Ако все още не знаете кое огледало да изберете в банята, трябва да помислите върху такива нюанси:

  1. Устойчивост на влага. Всички огледала в банята са обект на температурни промени, кондензация се утаява върху тях, а водата често пада. Ето защо е важно да изберете точно такава повърхност, която е най-малко подложена на подобни условия.
  2. Размерът. Това е важен аспект на избора. Ако вашата баня е много малка, голям шкаф с огледални врати не може да се побере там. Поради това е по-добре да обърнете внимание на вградените видове огледала за банята. Такъв аксесоар може удобно да бъде поставен на стена, където не "краде" полезно пространство или го монтира на всяка работна повърхност (врата на молив или входна врата).

Съвет! Всяко огледало е перфектно закрепено със специално водоустойчиво лепило, така че няма да има проблеми с инсталацията.

  1. Настаняване. Удобно е, ако е огледало с чекмедже или висящ шкаф. Кутията може да бъде под и стена, всичко зависи от вашия вкус.

Съвет! Ако площта на помещението е изключително малка, има отлични възможности за модели: огледало или огледало. Благодарение на сгъващата се конструкция, отразяващата повърхност ви позволява да виждате всичко, от което се нуждаете, но монтажът на стена ще запази полезния участък. Освен това аксесоарът се допълва от куки или рафтове, които само добавят функционалност.

Къде и как да организираме огледало?

огледало с рафтове в банята
Вградени огледала с осветление и отопление


Традиционното местоположение над мивката е далеч от единствения, като огледален шкаф. Това е удобно и практично, но никой не възпрепятства поставянето на огледало в банята с перваза на стената срещу купата! Огледало за стена изглежда оригинално, но това е от значение само ако не блокират мебели, друг аксесоар да играе жестока шега помещение: множествена отражение на интериора създава усещане за хаос.

Искам малко изражение, подредете огледало на тавана, варете, можете да се насладите на отражението си и в малка стая тази рецепция визуално "повдига" стените. Хубаво е да прикрепите огледало към банята с рафт на входната врата. Това пространство е винаги без мебели, а ако изберете размера "на пълна височина", няма да има нужда от монтиране на огледало в коридора.

Съвет! Не забравяйте, че огледалото в банята с рафтове или без тях има твърдо тегло. Ето защо, окачването на конструкцията на вратата е необходимо да се изчисли стабилността на пантите и силата на самата врата.

Нека да обобщим резултатите

Как да изберем огледало за баня, което познавате, но да решите какво е по-добро от огледалото в банята: тоалетка с гардероб, вградена или монтирана на стена, решавате. Основното е комфортът и комфортът в стаята, откъдето започвате и завършвате деня си и няма повече правила. Но не забравяйте, че като поставите една или повече огледални повърхности в стаята, трябва да помислите и да осветите. Ако светлината на огледалото падне отзад, не можете да видите изображението без смущения. Най-добре е, когато осветителното устройство е разположено отстрани или отпред. Оптимална опция - специално осветление за огледала. Може да се постави от двете страни на аксесоара и да получите наистина висококачествен дисплей.

Съвет! Когато избирате кое огледало да виси в банята, обърнете внимание на снимките, предложени в долната част на статията. Така че ще бъде по-лесно да се определи не само вида на аксесоарите, но и да се избере опцията за разполагане и в същото време да се търсят възможни стилистични решения, предлагани от дизайнерите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Идеи за малка баняИдеи за малка баня
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Избор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставянеИзбор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставяне
» » Огледало за баня, което да изберем?