Избор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставяне

На въпроса къде са поставени големите огледала, много купувачи ще отговорят: в коридора, спалнята, хола. Това е мястото, където е необходимо да се виждате в пълен растеж, да се уверите, че дрехите се носят правилно и вида е в ред. Но днес малко хора ще се съгласят, че големите огледала в банята

стая не е по-малко необходимо! И напразно, защото подобен аксесоар изглежда идеален в стая от всякакъв размер. Освен това голямо огледало в банята може да бъде прикрепено както към стената, така и към входната врата, като по този начин се освобождава полезното пространство в останалите помещения на апартамента!

Голямо огледало: плюсовете и минусите

големи огледала в банята
Пример за използване на голямо огледало в банята

Банята има почти всяка форма на огледала: от малки мозаечни елементи до гигантски на стената или тавана. Но си струва да разберете какви заслуги и недостатъци имат голямо огледало в банята.

Плюсите са:

  1. Визуален ефект. Аксесоар с големи размери увеличава цялото пространство в помещението, но дизайнерите силно препоръчват да се поставят такива модели в малки форми.
  2. Опции за монтаж. Големите огледала в банята могат да се монтират вертикално, хоризонтално или дори да се поставят под ъгъл, отразявайки светлината от прозореца. Във всеки случай подобно аксесоар ще изглежда перфектно.
  3. Възможността да се изследвате във всички подробности. Неприятно е, ако огледалото в банята "вижда" само до талията или само в една глава, за това има козметични огледала.
  4. Разнообразие от форми. Производителите предлагат огромен асортимент от огледала: обикновените геометрични, фантастични и дори екзотични (под формата на растения или животни) огледални повърхности ще допълнят само стила на стаята.
  5. Големи огледала за баня са идеални за скриване на недостатъците на стенните панели.

На практика няма недостатъци в големите огледала. Големият размер в случай на огледало в банята винаги е добродетел. Спестете място и ще помогнете за други дизайнерски и стилистични решения, като ъглов шкаф или молив.Съвет! Ако искате нещо по-нестандартно, струва си да разгледате по-отблизо увеличаващите се огледала за банята. Но е важно да се разбере, че подобно приспособление значително ще увеличи всяко отражение, така че не можем да се надяваме на точността на картината.

Поставяне на големи огледала в банята: съвети от професионалисти

голямо огледало в банята
Съвети за инсталиране на големи огледала в банята

Някои есттести предполагат монтирането на огледало близо до стената, съседна на банята. Това е много зрелищен, но непрактичен ход. Защо?

  1. Ставите между стената и банята остават отворени, тъй като огледалото не е пластмасов панел или плочки;
  2. четкане на зъбите и бръснене над банята, никой не е свикнал, особено ако тоалетната е инсталирана в стаята;
  3. големи огледала в банята, разположени над самата чаша, са постоянно изложени на вода, което означава, че почистването става ежедневен ритуал. И за да се мие всяка вечер огледалото от капки и капки не е най-приятното занимание.


Заключение: По-добре е да изберете място за голямо огледало, малко по-защитено от водни струи.

Модерна баня с голямо огледало е практична и красива. Важно е само да изберете аксесоар, направен от водоустойчиви материали. Повечето производители предлагат големи платна без рамка, но с обработени ръбове. Такъв аксесоар е бързо и удобно прикрепен към всяка повърхност. Но ако искате висяща версия, по-добре е да изберете рамка, изработена от материал, който не е подложен на корозия и подуване. Например, тя може да бъде стомана, пластмаса или стъкло. Добри рамки, имитиращи позлатяване, реколта елементи.

голямо огледало в банята
Вградено голямо огледало с осветление и отопление

Съвет! Много хубав изглежда баня дизайн с голямо огледало, където самият лист е вграден в стената, и ръба е направена с рамка, която симулира антикварна багета. Но тази опция е по-предпочитана за стаи с достатъчен размер.

И накрая, трябва да се отбележи, че баните с голямо огледало не трябва да се изработват от мебели. Особено, ако банята не е различна по размер. Отражението на огледалото ще увеличи броя на обектите наполовина и стаята ще изглежда като мебелен магазин. Във всички останали случаи няма ограничения!

За да видите всички опции за използване на големи огледала, да определите стила и да изберете най-добрата опция и формата на платното, обърнете внимание на снимките, представени в долната част на статията.

Важно! Избирайки голямо огледало за банята, не забравяйте, че масата на подобен аксесоар е достатъчно голяма. Ето защо такива листове са за предпочитане да бъдат монтирани на стената и да не се използват в окачена версия!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Как да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледалоКак да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледало
Фън Шуй огледала Как да ги прилагате правилноФън Шуй огледала Как да ги прилагате правилно
Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…
» » Избор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставяне