Как да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледало

Какво лепило да използвате за огледала: фиксиращи върхове

Огледалото е полезно и многофункционално нещо, тъй като е необходимо не само всички домакинства да се възхищават на собственото си отражение, но и да визуално преместват стените, правят помещенията по-големи и по-леки.

В почти всяка стая са необходими огледала, разбирайте всичко това, но не всеки знае как правилно да прикрепи огледалото към стената. По-рано, когато химическата промишленост не беше толкова развита, имаше само един изход - майсторите пробиха стените и закрепиха огледалата към винтовете. Но днес ситуацията е по-проста, защото те могат просто да бъдат залепени - към стената, килера, плочки в банята!

Много господари рискуват и използват за тази цел двустранен скънч. Скочът обаче не е толкова надежден, колкото специален, висококачествен състав, така че е по-разумно да се използват течни нокти или лепило за огледала.

Изберете лепило за огледала

Качествени критерии за лепилоВсички професионалисти единодушно препоръчват да се използват само специални композиции, на които са написани огледала, т.е. "за огледала". Универсалното вземане определено не си заслужава. Качествено, професионално лепило за огледало има следните свойства:

  • Продуктът не трябва да съдържа алкали и киселини;
  • тя трябва да бъде безвредна за амалгама (дори и да е боядисана), защото често огледалото трябва да бъде залепено без подложка под формата на шперплат или ПДЧ;
  • съставът трябва да има рН подходящо за очила;

Лепило за огледала

  • не изпускайте твърде много химическа миризма;
  • имат висока адхезия към амалгама;
  • желателно е съставът да бъде бял или прозрачен.

технологияПреди да се придвижите директно към приставката, е необходимо да подготвите повърхностите. На стената е необходимо да се почистят всички съществуващи неравности и удари, след което е желателно да се обработва с дълбоко импрегниран грунд - това ще даде добър привкус в бъдеще.

Следващата стъпка е процесът на залепване на огледалото. За работа ще ви трябват: гъста двустранна лента (15 см панделки), специален състав. Залепващата лента трябва да бъде прикрепена към задната част на огледалото, ивици след около 50 см. Тя ще държи доста тежък предмет, докато композицията се грабне. След това трябва да премахнете защитната част от него. След това цялата повърхност трябва да бъде нанесена с лепилни точки, което я прави по-удобно с пистолет. Съставът трябва да се нанася около ръбовете и по цялата повърхност, след прилагане на 10-15 см, между ивици с Scotch. Всичко, сега огледалото трябва да се приложи бързо към стената и силно натиснато.

В този момент трябва да се уверите, че има периметър около обекта, който ще бъде прикрепен. Натискайте цялата повърхност равномерно, внимателно, но внимателно. Съставът ще вземе за около половин час, и напълно сухи след един ден. За да бъдете сигурни в резултата със сто процента, желателно е да поставите прикрепения обект. Можете да го смажете с опакован плат с тежък предмет и да го подкрепите отдолу с маса или стол.

Качествени инструменти, препоръчани от професионалисти

Монтажното съединение TITAN 930 е предназначено за закрепване на огледала към дърво, бетон, керамични плочки, камък, метал, врата на шкафа. Оказа се доста добре - не уврежда амалгама, е водоустойчив (подходящ за работа в банята), дава еластичен, но силен шев. Потреблението на ТИТАН е доста умерено - приблизително 300-500 гр. На 1 квадратен метър.

Композиция Ottoseal S16 силикон, неутрален, еднокомпонентен, на база алуминиев оксид. Отлично залепва огледалните покрития, не ги уврежда, е подходящ за пластмаси, керамика, стъкло, стомана, дърво, бетон. Можете да работите с продукти, изработени от плексиглас. Подобен инструмент е по-подходящ за работа с огледала със защитно покритие, трябва да отговаря на DIN 1238 5.1 и DIN EN 1036.

Работи добре и лепило Dr.Schenk - не уврежда амалгамата на огледалата, е устойчива на вода, алкохоли, сол. С него можете да се прикрепите към всяка повърхност, можете да работите със състава дори в банята.

Огледалото е крехка и доста скъпа, затова трябва да бъде залепено само с качествено и изпитано лепило. Като се спазва технологията, е възможно да се получи гарантирано надеждно захващане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Монтиране на огледалото на стенатаМонтиране на огледалото на стената
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Фън Шуй огледала Как да ги прилагате правилноФън Шуй огледала Как да ги прилагате правилно
Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…
» » Как да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледало