Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята

Как да инсталираме огледало в банята

Най-крехката тема на околната среда в банята, която изисква особено внимание при инсталирането, е разбира се огледало. От правилността на инсталацията зависи, в крайна сметка, живота на този задължителен атрибут на банята, която, ако не е подходящо обезопасена, може просто да падне и да се счупи.

Тази статия обсъжда как да инсталирате огледало в банята по такъв начин, че ви е служил в продължение на много години.

Подготовка за инсталиране

Огледайте се над мивката

На първо място, ще трябва да решите къде се намира този елемент на ситуацията и заеманата от нея област. В този случай най-оптималната опция ще бъде ситуацията, когато дизайна на банята вече се обмисля до подробности, а видът на огледалото (както и местоположението на неговия прикачен инвентар) се избират според принципа на съответствие с основните елементи на интериора.Обърнете внимание! Като се има предвид високата влажност в помещението и близостта на огледалото до мивката, е необходимо да се предпази мястото на инсталацията от разрушителните ефекти на гъбичките и влагата. За да направите това, повърхността на предполагаемата шарнирна част на огледалото и всички елементи на неговото прикрепване трябва да бъдат третирани със специални противогъбични средства и агенти за защита от влага.

Огледало на огледалото

След това можете да пристъпите към директно прикрепване на огледалото към избраното и подготвено място на стената и за да го инсталирате, може да се наложи да използвате следния инструмент:

  • електрическа тренировка с набор от свредла (перфоратор);
  • отвертка;
  • владетел (gon);
  • оловна линия.


Обърнете внимание! Наличието на най-малкото изкривяване нарушава общата картина на възприемането на пространството, което се проектира.

Опции за монтиране на огледала

Декоративни държачи Има няколко опции за окачване на огледала в банята, а най-надеждният е получаването на фиксирането на основата им върху декоративни винтове, които обикновено се доставят заедно със самия продукт и съответстват на цялостния му дизайн.

При изпълнението на тази опция, веднага след маркирането на точките за фиксиране на новия продукт, пробийте дупките за дюбелите и фиксирайте огледалото с декоративни винтове. Имайте предвид, че дори малки винтове могат да нарушат възприемането на помещението като цяло, така че трябва да обмислите тази опция предварително.

В допълнение към метода, който разгледахме, фиксирането на огледалото на стената може да се извърши, като се използват следните методи:

  • залепване към стената с използването на специален лепилен състав;
  • използване на специални закрепващи плочи.

Огледало на огледалото

За да фиксирате огледалото на стената, е необходимо специално лепило, което се поставя директно върху избраната повърхност на повърхността. Равнината на фиксиране на самата огледало също се обработва с лепило и се притиска към предварително приготвената част от стената, върху която огледалото е напълно фиксирано след изсушаване.

Външно, това залепено огледало изглежда, разбира се, много по-добре, отколкото в предишния случай, въпреки че при тази версия на фиксирането има някои трудности, тъй като често е възможно един специалист да инсталира огледало в банята с помощта на лепило.

Вариантът на закрепване с използване на специални закрепващи плочи е лишен от всички горепосочени недостатъци. Състои се от факта, че в избраното място на стената са монтирани специални фиксиращи планки с куки, върху които е окачено огледало (посредством отвори, разположени на задната стена). За да се получи надеждно прикрепване на продукта към стената, маркировката на мястото за монтаж на плочите трябва да бъде направена с максимална точност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Как да украсим огледалотоКак да украсим огледалото
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
20 Снимки на дизайна на банята в Хрушчов20 Снимки на дизайна на банята в Хрушчов
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Осветление на банятаОсветление на банята
» » Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята