Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс

Огледална стена в банята: "тайно" дизайнерско приемане

Има такива "тайни" техники за дизайн, които правят възможно да превърнете най-обикновената и незабележима баня в луксозно обзаведена стая. Едно от тях е компетентното използване на огледала. Например, огледалната стена в банята е модерно и стилно решение, което привлича много собственици на жилища. Но за неговото изпълнение, не всички са взети, тъй като те считат инсталирането на такава стена като трудолюбива афера.

Какво трябва да вземете предвид тези, които ще превърнат една от стените на банята в голямо огледало. Експериментите с отразяващи повърхности са любима тема на много дизайнери. Отдавна е известно, че с помощта на огледала можете да създавате допълнително осветление и визуално да променяте размера на стаята. Това е придружено от хубав бонус под формата на декоративен ефект.

Съпротивление срещу влага като основен критерий

За да се интегрира в банята, обичайното вътрешно огледало не е добро. Това изисква притежаването на такова важно качество като устойчивост на влага. В противен случай, след няколко месеца, амалгамата на обратната страна ще започне да се разпада поради специфичния микроклимат на банята или банята.На форуми, посветени на ремонта и строителството, понякога се препоръчва друга опция: редовно огледало с основа от водоустойчив картон. Плочите от гипсокартон трябва предварително да покрият стената, която ще бъде прикрепена към огледалото. Закрепването на огледални плочи или огледални плочки се прави с лепило.

Как мога да направя огледална стена в банята? За тази цел,

 • непрекъсната огледална кърпа от голям размер;
 • няколко широки огледални листа;
 • Облицовъчни плочки от огледало, имащи същите параметри като обикновените керамични плочки за бани;
 • малка огледална мозайка.

  Предимства и недостатъци на огледалните стени  За основните предимства на огледалото, действащи като довършителни материали, почти всичко е казано. Изглежда стилен и скъп, оптически разширява тясната стая и под изкуствено осветление се превръща в вид "усилвател" на светлинни потоци.

  Но това е доста капризна текстура. Не случайно стената, покрита с фрагменти от огледало, се превръща в истинско главоболие за домакините. Защо?

 • Първо, огледалото остава огледало, т.е. крехко стъкло, способно да се счупи или да се спука с механични повреди;
 • на второ място, в банята, водата постоянно се пръска във всички посоки и белезникави петна остават на повърхността на огледалото.

  Препоръчва се да има огледална стена в банята или банята, така че да е достатъчно далеч от ваната или душ. Самата дума "огледало" е свързано с блясък, блясък и безупречно излъчване, така че често ще трябва да се избърсва. В случай на пълна стена, покрита с такъв материал, този процес ще отнеме много време и усилия.

  Наскоро на пазара на строителни и довършителни материали имаше огледални блокове, от които е възможно да се построи надеждна и практична преграда или стена. За това как да направите това, прочетете в статията за използването на стъклени блокове в банята.

  Стената може да бъде облицована с отразяващ ефект, предназначен за изграждане на огледални тавани. Произвежда се не от стъкло, а от полистирол и е залепен с отразяващ винилов филм. Тази опция се счита за една от най-евтините. Това ще струва няколко пъти по-ниско от покритието на стената с "естествено" огледало, но няма да изглежда по-лошо.

  Послепис За вашия опит в проектирането на огледална стена в банята, можете да кажете в коментарите на статията.

  Също така препоръчваме да прочетете статиите:

 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
  Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
  Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
  Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
  Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
  Интериор на малка баняИнтериор на малка баня
  40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
  Осветление за баняОсветление за баня
  Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
  Баня дизайн в идеите на Хрушчов и съвети с снимкиБаня дизайн в идеите на Хрушчов и съвети с снимки
  » » Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс