Огледална баня Преглед на решения и препоръки за избор на огледала

Баня - стая, където има място за огледало. Преди него, пениране, миене, и просто хубаво след душ отново погледнете себе си. Но понякога не искам да се огранича само до малък аксесоар над мивката, а да добавя декор, светлина и блясък на други повърхности. В допълнение, дори малка огледална баня се трансформира и визуално става все по-голяма.

Баня с огледала: характеристики на покритието

огледална баня снимка
Огледални повърхности в интериора на банята

Всички дизайнери обичат да включват огледала в интериора, който създават. И размерите и формите на стаята изобщо не са важни. Баня с огледални повърхности има много предимства, например, огледала позволяват:

 • зониране на стаята;
 • "Повдигнете" таваните и "разширете / увеличите" стените;
 • скриване на недостатъците на крайните и повърхностните неравности;
 • добавете светлина в тъмна стая;
 • украсяват интериора;
 • създайте свой собствен уникален стил.

Наличието на огледала не винаги е прищявка, често този аксесоар подчертава предимствата на стаята и ви позволява дори леко да промените формата на банята. Освен това, с огледални плочки или мозайка, можете да украсите красиво всяка повърхност.

Съвет! Внимателно проектираното осветление ще покаже всички възможности на огледалата. Ето защо е необходимо да се мисли не само за облицовката, но и за осветлението на стаята.

Огледала за баня: правила за подбор

баня с огледало
Как да изберем подходящите огледала за баня

Като всяка мебел, огледала в банята Стаята трябва да бъде избрана особено внимателно. Високата влажност и възможното удавяне на пряка струя вода са фатални за обикновените повърхности, поради което са необходими специални огледала за защита от влага. Те се отличават със следните качества:

 • устойчивост на корозия;
 • непридържане към потъмняване;
 • сила;
 • устойчивост на абразия;
 • съпротивление срещу случайни механични въздействия;
 • поносимостта на химикалите.


Съвет! При избора на огледално покритие е важно да се обърне внимание на етикетите: те посочват за кои стаи е предназначена плочката или покритието. В допълнение, наличието на сертификати за съответствие гарантира високо качество на стоките.

Можете да поръчате водоустойчиво покритие и индивидуален дизайн, но производителите предлагат широка гама от продукти, от които можете да изберете какво имате нужда!

 • Размерите са ограничени само от зоната на банята.
 • Формата може да бъде абсолютно всяка: под формата на цветя, животни или други странни очертания.
 • Цветовата палитра впечатлява въображението, производителите днес дават огледала на всеки тон и сянка.

Повърхности от различни цветове могат да се поставят в шарка или да се подчертае печелившо осветление в ъгъла на банята.

Съвет! Монтирането на огледалните плочки е изключително просто. Течните нокти и двустранният шотче са всичко, което може да се използва за създаване на интериор. Някои видове покрития са направени от метализиран материал и са чувствителни на рязане с нож, като картон. Основното правило е, че монтажната повърхност трябва да е равна.

Огледален таван и стени

огледало за баня
Огледалното покритие на стените и таваните визуално увеличава стаята


Съвсем наскоро модата за огледала е почти повсеместна. Ако обаче в кухните и хола интериорът се промени доста бързо, огледалната баня е най-оправданата и продължителна версия. Завършването на тавана с огледало е още по-полезно, за да се подчертаят изящните плочки по стените и целия интериор на стаята. Е, като "издигнат" височината, която можете да видите, като разгледате снимките, предложени по-долу: най-тъмните малки бани стават просторни и красиви.

Стените в огледалата също са заслужено популярни. Можете да плочки само една равнина, и можете да изберете всички четири - изберете себе си. Също така има възможност за монтиране на индивидуални малки плочки или масивни панели.

Съвет! Дизайнерите не препоръчват да направите баня изцяло от огледало. Това може да изкриви всички пропорции на помещението и е невъзможно от хигиенни причини: не бихте искали постоянно да измивате плочките от варовик и следи от капки.

Мебели с огледала

баня с огледало
Характеристики на мебели за баня с огледални повърхности

Традиционните шкафчета с огледала са малко изненадани. Но каменните плочи, моливките, стелажите или колоните с колони - това е новост! Освен това, производителите предлагат на своите клиенти аксесоари, направени изцяло от огледало, например огледална баня: това е доста практично и много естетическо. Грижата за такъв обект е проста (не по-трудна от обичайната акрилна купа), но удоволствията са много по-големи!

Какви са опциите за използване на огледала в интериора днес:

 • Възможно е да украсите мебелите с огледални повърхности и себе си. За това ви трябва само парчета огледало и лепило на водонепропусклива основа. Старият скучен шкаф ще стане съвсем нов, ако вземете огледала с различни нюанси.
 • Декорирането на мебели с мозайка е идеалното докосване, което ще се побере във всяка посока на стила. Разглобете една керемида от обикновена мозайка на фрагменти и направете уникален модел на всяка повърхност: мивка, вана, водопровод - всичко може да бъде украсено.

Приемането на точково покритие на огледалата за баня се счита за най-проста и широко разпространена. Вертикална лента на стената или няколко обикновени огледала допълват всеки интериор. Прескочете огледалната лента на плочките във всяка посока, направете рамка за ниша, изберете панели - такива възможности са толкова прости, колкото грандиозни.

Когато избирате дизайн от отражателни повърхности, не забравяйте: огледалната баня изисква внимателна грижа и правилно подравнено осветление. Решихме да поставим огледален образ или панел, но не забравяйте да използвате задно осветяване, особено ако чертежът е многофункционален и сложен.

Съвет! Осветлението, разположено до огледалото, ще увеличи силата на звука без допълнително осветление. Тази техника е известна на дизайнерите, а сега и на вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да оборудваме баняКак да оборудваме баня
Интериор на малка баняИнтериор на малка баня
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Баня в черни тонове 30 снимкиБаня в черни тонове 30 снимки
Баня дизайн в идеите на Хрушчов и съвети с снимкиБаня дизайн в идеите на Хрушчов и съвети с снимки
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове фитинги за баня и особености при избора на аксесоари за стаятаВидове фитинги за баня и особености при избора на аксесоари за стаята
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
» » Огледална баня Преглед на решения и препоръки за избор на огледала