Огледало за баня с подсветка Предимства и опции

Днес огледалото за баня с осветление е влязло в интериора на помещенията. Ако по-рано този метод бе използван главно за декоративни цели, сега купувачите оценяват цялата функционалност на този дизайн. Разбира се, всичко зависи от вида, местоположението и вида на осветителното оборудване. LED лентата, вградена в огледалото, не дава достатъчно светлина - това е декоративен елемент, добре, и ако има лампа над огледалото за баня, тогава има пряка цел - да осигури най-добра видимост.

Как да изберем огледало, възможно ли е да се направи себе си дизайн и какво трябва да имате предвид, когато поставяте този аксесоар - отговорите на въпросите е, просто трябва малко повече да се разбере по темата.

Огледало със светлина: видове аксесоари и нюанси по избор

баня огледало със светлина
Огледало с външно осветление

Има три варианта на огледала с осветление за банята:

 1. За осветление се използват устройства на открито, насочващи гредите на правилното място;
 2. Дизайнът с вътрешно осветление осигурява пълно осветяване и добро показване;
 3. осветление огледала в банята се извършва чрез поставяне на устройството (лампата) зад огледалото.

Важно! Последният вариант се препоръчва само за декоративни цели.

Сега трябва да разберем кое огледало в банята със задно осветление не само ще бъде приятно стилно докосване, но и ще вземе функционалното натоварване.

 1. Огледалната стена с външно осветление има много опции. Лампата за огледалото може да бъде прикрепена към шкафа, монтирана на стената (над повърхността на огледалото или отстрани) и също така просто да се окачи на повърхността на огледалото.

Съвет! За този вариант на поставяне на осветителното тяло можете да използвате прожектори, петна, свещи. Това решение е идеално за хора, които предпочитат да използват задното осветление, вместо дневни лампи. Светлинните лъчи, отразени в огледалото, не само дават качествена картина, но и осветяват определена част от банята.

 1. Огледало, оборудвано с вътрешно осветление - дизайн, който използва LED ленти, хармонично вградени в повърхността. Осветлението се омекотява от огледална повърхност, не отрязва очите и отразяването се получава като цяло и точно. Като правило, такива огледала се продават вградени окачени шкафове, но днес има и отделно висящи композиции.


Важно! Цената за такова огледало е доста висока, което се дължи на сложността на технологичния процес.

лампа над огледалото в банята
Огледало за баня с вградено осветление
 1. Декоративно осветление. Осветлението изобщо не носи функционален товар, това е само декорация! В този случай лампите за огледалото в банята могат да бъдат поставени на гърба на аксесоара или вградени. В последния случай огледалната повърхност се осветява отвътре.

В допълнение към разнообразието от осветителни тела, всички огледала могат да имат различни форми, които също трябва да се имат предвид при закупуване на аксесоар. Основното нещо е да разберете кое огледало ви е нужно. Ако банята е с голяма флуоресцентна светлина, избор на опции е по-голяма в случай на предпочитание нежна, но ясно светлина, ще приемете вариант 1 или 2, за да помогне да се определи избора на снимки, разположен в долната част на статията. Галерията представя всички възможности и възможности на огледалата с осветление.

Ако стаята ви вече е снабдена с огледало и не искате да го промените, възможно е сами да направите осветлението. Процесът не съдържа много сложност, просто трябва да разберете всички етапи на работата и да вземете предвид нюансите.

Осветление за огледало със собствени ръце: какво е полезно да знаете?

баня огледало със светлина
Използване на LED лента за създаване на фоново осветление

създавам осветление за огледало за баня стаята е проста, за това е достатъчно да поставите свещите на краищата на огледалната повърхност и тук имате отличен аксесоар за лична хигиена. Трябва само да се обмисли връзката на осветителните устройства. Опцията е проста и сравнително стандартна. Но не подценявайте красотата на пътя: огледалото в рамката ще изглежда само най-печелившата опция. Освен това е по-лесно да се разбере процесът на включване / изключване на осветлението и не е необходимо да се харчат пари за скъпо оборудване.Огледалото с лампа може да бъде оборудвано с LED осветление и прожектори, но в зависимост от броя и вида на осветлението е необходимо да направите дупки в огледалния панел. Още по-лесно е да създадете светлина в банята над огледалото с лампа върху ключалката. Аксесоарите не изискват никаква допълнителна работа, просто намирайте подходящо осветително тяло, окачете огледало и фиксирайте лампата от двете страни - огледалото със задно осветление е готово.

Важно! Във всеки случай е необходимо да се осигури окабеляване на осветителното тяло. Не забравяйте, че кабелът трябва да е изолиран и защитен от влага и водни пари.

лампи за огледалото в банята
Опцията за създаване на рамка с точка светлини за огледало

Това просто осветяване на огледалото в банята не е подходящо за всички потребители. Но ако искате нещо изящно, трябва да се обърнете към стъкларска работилница, преди да сте очертали формата на бъдещото ви огледало. Е, приятно е да имаш парче огледало, така че майсторите да имат нещо, от което да се измъкнеш. Между другото, в една и съща работилница в огледалото ще бъде отрязан необходимия брой отвори.

Така че вариантът с огледална стена и фоново осветление. Възможно е да се покрият както цялата повърхност на стената, така и част от нея. Между другото, тази декоративна рецепция ще ви помогне да организирате зона за почистване на зъбите с комфорт и визуално да разширите пространството на малка стая. Нюанси на произведения:

 1. Огледалото може да се монтира дори ако ремонтът е завършен и стената е покрита с плочки. Необходимо е само да се премахнат плочките с изчисляването на площта на огледалото.
 2. Необходимо е да се отстранят само цели парчета в сечение с височина 100-200 см над пода и ширината на цялата стена.
 3. За да монтирате огледалото, имате нужда от абсолютно равна повърхност, затова е добре да почистите плочката заедно с лепилото.
 4. За да измерите още веднъж зоната на освободената стена и да поправите огледалото с този размер.

Съвет! Повърхността на огледалото с големи повърхности е трудно да се транспортира и инсталира. Поради това е по-лесно да изрежете всички огледала на парчета, а връзките / шевовете украсяват с корнизи или бижута.

осветление за огледало за баня
Вариант на шарнирно огледало с обратно фоново осветление
 1. Важна част е огледалното осветление в банята, което трябва да се направи преди инсталирането на повърхността.
 2. Подсветката може да се извърши както с помощта на петна (да се инсталира лампа за огледалото над горния панел), така и да се оборудва равнината с LED лента.
 3. За да монтирате LED лентата, трябва да закупите профил от алуминий (специален за рафтове с осветление), заредете лентата с необходимата дължина и поставете рамката върху долната и горната страна на огледалото.

Важно! Свързването на огледалото става чрез окабеляване към захранването и превключвателя.

Сега трябва да лепирате огледалото върху чиста и обезмаслена повърхност със специално лепило или течни нокти. Ако имате нужда от превключвател за огледалото, то той също трябва да бъде интегриран в електрическата верига. Но в случай, когато знанията ви не са достатъчни, по-добре е да поверите цялата работа с електротехниците на професионалисти, особено ако схемата на свързване на огледалото в банята има своите трудности и нюанси.

Монтирането на повърхността и свързването на огледалото към електрозахранването бяха последните етапи на работа. Остава само да отразявате огледалото с плочки или мозайка и да се наслаждавате на работата си! Повярвайте ми, всички огледала в банята с лампите няма да се сравняват с вашите, това за пари, които не можете да купите.

Съвет! Ако оборудвате голямо огледало с отопляемо осветление, повърхността на аксесоара никога няма да се поти, което само ще придаде приятна атмосфера на помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Осветление за баняОсветление за баня
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Осветление на банятаОсветление на банята
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
» » Огледало за баня с подсветка Предимства и опции