Огледало с отопление за баня Причините за появата на конденз и инсталиране на система против облака

Представете си, че сте оставили душовете и сте отишли ​​до огледалото. Каква реакция? Правилно леко изтрийте повърхността, за да видите себе си. Но, като правило, огледалната плоскост е незабавно затегнала отново и е необходимо да се включи вентилацията, да се отворят вратите и да се правят други движения, за да се проветри банята. Ако сте уморени от натрупването на кондензат, е време да поставите огледало с отопление за банята! Аксесоарът ще реши проблема с мъглата веднъж завинаги.

Защо огледалото заглъхва?

отопляемо огледало за баня
Причините за замъгляване на огледалата в банята

За да разберем по-добре устройството на отопляемото огледало, трябва да разберем какво се случва на повърхността. Потоки от студен въздух се срещат с горещи джетове, а в същото време кондензира форми, уреждащи всички и всички равнини. Всичко това са законите на физиката, в резултат на което всички потребители наблюдават върху огледалата под формата на малки капки вода и ивици, оставяйки следи след изсушаване.

Да разберете защо се изпотява Огледало за баня, е необходимо да се разработи система за противодействие, т.е. за леко нагряване на огледалото. Този дизайн е оборудван с огледала против мъгла, които се намират в магазините.

Важно! Когато гледате отопляемото огледало, обърнете внимание на пълния стъпков трансформатор. Устройството не трябва да влиза в продуктовата верига. В смисъл, че трябва да бъде фиксиран или в стената, или извън банята.

Как огледалото работи?

Баня огледало отопление
Схема на монтиране на нагревателя върху огледалото


Отопляемото огледало в банята работи като система "топъл под". Тези дизайни са не само идентични, но в много случаи са взаимозаменяеми. Необходимо е да върнете аксесоара обратно, можете да видите филма с вени от жици - това са отоплителните елементи. Токът преминава през тях и създава нагряване на определена температура, предавана в равнината на огледалото.

Важно! Уверете се, че сте проверили огледалната отоплителна система. Напрежението не трябва да надвишава 12V, само това ниво гарантира безопасността ви при условия на висока влажност на банята.

Как да направите отоплителна система за огледало?

отопляемо огледало за баня
Подготовка на основата и полагане на кабели

Ако наистина искате да имате огледало за мъгла в банята, има два начина: да отидете и да купите или да направите себе си. Освен това, това е доста просто и изисква минимални усилия, умения и знания. Така че има три много прости опции:

  1. Купете в магазина електрическо отопление (това е евтино) и поставете върху стената. Системата се продава под формата на тънки подложки с всякаква дължина. Трябва да купите поне 1 метър, така че разговорът за малки огледала дори не отива. Това е опция за големи или средни форми. Преди залепването на матката стената се почиства, изравнява и е възможно да се постави системата с лепило за плочки! След това трябва да замажете целия участък от стената (също и с лепило) и да изчакате да изсъхне. След залепването на огледалото.


Съвет! Внимавайте предварително да свържете структурата. По-добре е да използвате термостат.

  1. Филтърът електрически под е идеален вариант за изграждане на конструкция. Разликата с първата опция е, че филмът може да бъде залепен в задната част на огледалото, а не в стената. По този начин, отоплението на огледалото в банята ще бъде направено още по-бързо и с по-малко загуби.

С връзката може да се справи просто: два проводника се оставят като очертание на огледалото, а останалата част от дизайна трябва да премине извън банята.

огледало за мъгла в банята
Монтиране на отоплителния панел и огледалото на стената

Съвет! Не забравяйте, че крайните нагревателни елементи на филма са голи, което означава, че е необходима допълнителна изолация.

  1. Инфрачервен филм етаж, въпреки че в търсенето, но с отворена инсталация на огледалото има известна опасност. Ето защо е най-добре да направите това в къща, където няма малки деца. Принципът на инсталиране е идентичен с предишния.

Сега можете да сравните цената на отоплителното огледало в банята и готовия аксесоар с отопление. Добавете сумата към лепилото и се уверете, че е по-изгодно за вас: направете го сами или го купете.

Съвет! Продават се специални отоплителни системи за огледала. Инсталацията е много проста, както и връзката. Високата цена на продукта се компенсира от издръжливостта и лекотата на използване.

В заключение

Задавайки си въпроса, защо огледалото в банята се изпотява, мисля, че днес системата за кабелно електрическо отопление е евтина. Можете да го монтирате сами в стената, както и да водите окабеляването. Поради неговата "секретност" дизайнът се счита за един от най-безопасните. Не искам да дрънкам дълго, купувам специална система. Предимствата на отопляемото огледало се оценяват от първия ден на употреба.

Съвет! Всяка електрическа система изисква инсталиране на защитно устройство за изключване и правилно заземяване на конструкциите. Това не бива да се забравя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Фън Шуй огледала Как да ги прилагате правилноФън Шуй огледала Как да ги прилагате правилно
Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…Ролята на огледалото в живота на хората Къде мога да окача огледало на Фън Шуй? Огледало в…
Избор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставянеИзбор на големи огледала за банята Плюсове, минуси и поставяне
» » Огледало с отопление за баня Причините за появата на конденз и инсталиране на система против облака