Монтаж на огледалото в банята Методи на монтаж и видове монтаж

монтаж огледала в банята

със собствените си ръце е доста сложен и отговорен процес за тези, които никога не са се сблъскали с инсталирането на огледални повърхности. Уязвимостта на субекта изисква внимателно отношение и точност в работата. Добре подготвеното и оборудвано работно място, както и съответствието с всички условия на монтаж гарантират създаването на красив и изискан интериор в банята. Има много различни начини как да оправите огледалото в банята. Разнообразието от опции дава възможност за поставяне на огледало в съответствие с всички проектни решения, декориране на пространството хармонично и в комбинация с елементите на интериора, подчертавайки индивидуалността и стила на оборудването в стаята.

Окачваме огледало

инсталиране на огледало в банята
Как да висим огледало в банята

Преди да окачите огледало в банята, трябва внимателно да подготвите местоположението на обекта. Помислете как бихме искали да видим отразяването на светлината в завършената форма, е възможно да има допълнително осветление около периметъра или в отделни части. Смята се, че най-добрият отговор на въпроса "как да се залепи огледалото в банята?" Не съществува, но след определени правила и техники, можете да направите инсталация дизайн със собствените си ръце, без помощта на професионалисти.

Когато инсталирате огледало за вашата баня, се препоръчва бавно да следвате всички стъпки и ясно да планирате последователността на действията. Всички нередности, грешки и изкривявания се забелязват при гледане на собствения ви образ.

Видове крепежни елементи

как да поправите огледалото в банята
Видове закрепване: метални скоби или течни нокти

Майсторите разграничават два основни типа закопчалки:

  • Монтиране на огледалото в банята с помощта на специални монтажни елементи. Смята се за надежден, но по-сложен метод, тъй като изисква сондиране на допълнителни отвори в стената;
  • Огледална инсталация с лепило. Предполага допълнителна покупка и прилагане на лепилото директно върху повърхността.

Важно! При използването на който и да е от предложените методи е необходимо най-напред да се почисти и подготви повърхността за монтиране. Важно е правилно и точно да маркирате планираните отвори и да определите местоположението на лепилото.

Поставяме огледалото с помощта на лепила

как да се мотае огледало в банята
Монтиране на огледалото върху монтажното лепило


Как най-добре да оправим огледалото в банята? Ако плочката е изцяло положена върху цялото пространство и не е предвидено отделно място предварително, се препоръчва използването на течни нокти.

Експертите съветват, че е по-добре да се приложи лепило за огледало в неразредена форма, като се вземат предвид правилата за прилагане и времето за задържане на повърхността, необходимо за фиксиране на мрежата. Работете внимателно, като се уверите, че лепилната паста не пада върху отразяващата повърхност. Ако това се случи, е необходимо да го избършете с мека суха кърпа и допълнително да избършете областта със специален почистващ препарат.

Преди да инсталирате огледалото, внимателно проверявайте областта за целостта. Грешки при транспортиране или неправилно съхранение могат да доведат до пукнатини или малки парчета.

С текстурирани елементи или сложни форми лепираме огледалото в банята, като предварително изчисляваме областта на нанасяне на лепилото. Силно закрепване се осигурява в случай на еднообразно залепено пространство без празнини и кухини. Препоръчително е също така да използвате фиксираща лента, която е в състояние да задържа значителни товари и плътно да фиксира обекта.Залепващата лента има двустранна основа, която е залепена наклонена или под формата на ленти на стената, след което тя е плътно задържана. Предварително обезмаслете повърхността на плочките или плочките. Преди да окачите огледалото в банята, трябва да извадите защитното фолио от втората страна на самозалепващата лента, да прикрепите огледалото и да го натиснете здраво за няколко минути.

Ако основният материал на банята не е плочки, но влагоустойчив гипсокартон, огледалото се различава леко. Освен това е необходимо да се полага допълнителен слой шпакловъчен материал, предпазващ тъканта от влага и осигуряващ идеално прилягане и равномерност.

Закрепване на ножа със скоби

как да залепите огледало в банята
Монтиране на огледалото с метални елементи

Понастоящем моделите, които осигуряват здраво закрепване с помощта на монтажни елементи, са много популярни. Инсталирането им е достатъчно просто. Необходимо е да пробиете дупките и да поставите в тях държачи за огледалата, които се доставят заедно с продукта. От външната страна, за естетичен външен вид, са осигурени специални фиксиращи скоби, които придават естетически вид на завършеното платно.

Монтирането на огледало в банята обикновено не отнема много време, ако поредицата от действия е била предварително обмислена.

Ако се избере методът за закрепване със скоби, е необходимо:

  • Маркирайте местата за планирани дупки;
  • Пробийте дупка с диамантена бормашина;
  • Почистете повърхността на дупките, за да предотвратите разкъсвания и обриви с обриви;
  • Поставете галванизирани фиксиращи пръчки за огледала в банята;
  • Дръж огледало;
  • Проверете силата на закрепване на елементите;

Инструкция как да фиксирайте огледалото в банята и кой метод е по-подходящ за използване, обикновено се включва в пакета за покупка. Стъпка по стъпка, следвайки инструкциите за закрепване, ви гарантираме коректността на работата и красивото огледало във вътрешността на стаята.

заключение

как да поправите огледалото в банята
Монтиране на огледалото върху измазаната стена с лепило

Разгледахме как да висим сами огледалото в банята без помощта на господар. Ако огледалото има необичайна форма или повърхността е твърде голяма, по-добре е да потърсите професионален съвет.

С въпроса как да прикрепите огледало и да го украсите със собствените си ръце, като създавате свой собствен обект в интериора, капитанът се адресира достатъчно често. След консултация всеки може да преведе творческите си идеи и да създаде необикновено огледало. Опитен специалист знае как да оправи огледалото в банята и умело използва в работата си няколко надеждни и доказани методи! След като сте проучили този материал, като сте разбрали всички възможности за себе си, препоръчваме да се свържете с специалист с готово решение, за да може той да го приложи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Осветление за баняОсветление за баня
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Как да оправя огледалото на стената в банятаКак да оправя огледалото на стената в банята
» » Монтаж на огледалото в банята Методи на монтаж и видове монтаж