Как да се мотае огледало в банята - ние висяме огледало

Как да висим огледало в банята

Вероятно няма баня, която няма огледало над мивката.

В този случай огледалото може да бъде там не само по себе си, но и като основен елемент на окачващия шкаф. Втората възможност, разбира се, е за предпочитане, тъй като позволява да се използва допълнително пространство за съхраняване на всякакви малки неща на височина, която не е достъпна за малки деца.

Но колко правилно да се мотае огледало в банята, така че в процеса на работа керамичните плочки да не се разцепват. а самата огледало се оказа на правилното място?

Окачваме огледало

Окачваме огледало

Огледалото, което сте купили в магазина, обикновено вече разполага с най-малко два закопчалки, монтирани на задната му стена (това значително улеснява работата). Най-често като елементи са два метални бримки, в които е необходимо да преминат куките за дюбели. При това закрепване, огледалото може лесно да се отстрани, ако е необходимо, и да се смени с друго.

Има обаче опция, когато собствениците на апартамента (или дома) предпочитат да отразяват банята в банята, но да се залепят между керамичните плочки (в този случай трябва да се свалят закрепващите елементи от огледалото).Етапи на работа

Сега как да се мотае огледало в банята на куките, по-подробно:

 1. Прикрепете огледалото към стената. Молив около горните два ъгъла на огледалото за точно открояване на местоположението му.
 2. Отстранете огледалото, измерете разстоянието до крепежните елементи и го прехвърлете на стената.
 3. С помощта на чук и дюбел направете малки вдлъбнатини на мястото на бъдещите отвори (това ще попречи на по-нататъшното подхлъзване на свредлото).
 4. С помощта на бормашина със специална бормашина за керамични плочки пробийте дупки на маркираните места.
 5. Чукнете внимателно в отворите пластмасови дюбели.
 6. Затегнете куките в дюбелите.
 7. Закачете огледалото на куките.

Баня с огледала за багаж

Приблизително, трябва да действате, ако производителят на огледалото за закрепването му на стената не осигурява куки, а дупки в огледалото платно, покрити с декоративни капаци. В този случай процесът на прехвърляне на дупките към стената на бъдещите отвори е улеснен и всички останали действия остават същите (с изключение на завинтване на приложените винтове вместо куките).

Мрежово огледалоМрежово огледало

Друг вариант, не по-рядко в баните - огледало, поставен между редовете на керамични плочки и представляваща с тях на един плосък самолет. Тази опция обикновено се използва в случаите, когато ремонта и оригинален завършването на залата по стените, предвидени нови плочки, за да се мотае едно огледало в банята на този метод в стаята, където стената е вече облицовани с изцяло с теракота, не се окаже, (за да се отстрани внимателно старата плочка не винаги е възможно ).

Обърнете внимание! Желателно е дебелината на огледалото да съответства на дебелината на плочката, в противен случай ще е грозно да изпъкнем от равнината на стената краищата на огледалото.

Ще кажем веднага, че огледалото, залепено на стената, може да изиграе лоша шега. Факт е, че когато се опитате да го премахнете от стената за замяна, вероятно ще се счупи. В допълнение, намирането на точно същото огледало в размера ще бъде много проблематично (като опция можете да го поръчате точно за вашите измервания). Следователно, ново огледало (малко по-голямо от предишното) е по-добре просто да се мотае върху това, което е поставено на стената. Въпреки това, ако все пак предпочитате версията с лепени огледало, не забравяйте, между него и плочките, за да оставите малка разлика след това се пълни с лепило.

Схема за нанасяне на лепило

За да прикрепите огледало върху стена, е по-добре да използвате специално лепило (с помощта на лепило). Лепило се нанася върху обратната страна на огледалото малки, но чести инсулти (или зиг-заг линия), а след това след около 8-10 минути (време по-добре изяснени в инструкциите) огледало силно притиснати към стената, докато лепилото е поставил.

За да направите огледалната повърхност да изпъкне малко над стената, направете рамка от керамични бордюри.

Tesa монтажни ленти

Tesa монтажни ленти

Малко популярно е опцията за залепване на огледало върху специална огледална лента (устойчива на влага монтажна лента) "Tesa". Използвайте позволено само тези ленти, които са сертифицирани за монтаж на огледала - TESA 4952, TESA 4957 и TESA 4952. Като основа за най-добрите си годни плочки, а не мазилка, бетон или тухла.

Обърнете внимание! За закрепване на гърба на огледалото може да се поставят няколко размазани уплътнения.

Процесът на залепване на огледалото е както следва:

 • Намерете нещо, което може да се използва като временна стойка под огледалото (например парче от подходящ размер), поставете го в мивката, над която искате да окачите огледало.
 • Прикрепете монтажната лента на TESA към задната част на огледалото.
 • Поставете долния ръб на огледалото върху поставената опора, като я плъзнете плътно към стената.
 • Леко натиснете всички огледала отдолу нагоре.

Ако се окаже криволичещо, бързо извадете огледалото от стената и поставете лепенката (тъй като можете да окачите огледало в банята само върху чист, неизползван шотт).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Тест оптика Отразяване на светлинатаТест оптика Отразяване на светлината
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Фън Шуй огледала Как да ги прилагате правилноФън Шуй огледала Как да ги прилагате правилно
» » Как да се мотае огледало в банята - ние висяме огледало