Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало

Как да се мотаеш и как да почистиш огледалото. Избор на баня огледало

Как да окача огледало

Как правилно да виси огледало на стената? По-долу ще опишем как да се монтират и почистват три различни версии на огледалата: в рамка, без рамка и огледало с резбовани отвори.

Как да висим огледало в рамката

Големите огледала в рамката са доста тежки, така че те трябва да се окачват на стелажи. За да окачите огледало, направете летви с ключалка от дъска от 5 см х 2 см малко по-къса от широчината на огледалото. Рейки трябва да се мача един с друг, затова ги нарязва по дължина под ъгъл, както е показано на илюстрацията. Прикрепете една релса към стената, а другата към задната част на огледалото, така че да се свързват един към друг, когато огледалото е спряно.Как да се мотае огледало без рамка

За закрепване на огледалото без рамки се използват плъзгащи скоби. На дъното използвайте стационарни скоби и над тях - две подвижни. Ако огледалото е голямо, към всяка страна са прикрепени и подвижни скоби. Монтирайте скобите, така че винтовете да са скрити и конзолите да могат да се поставят и свалят, когато трябва да виси или да махнете огледалото.Как да се мотае огледало с резбовани отвори

За да фиксирате огледалото с резбовани отвори, използвайте специални винтове. За да предотвратите напукване на огледалото при завинтване на винтове и за циркулация на въздуха, използвайте пластмасови уплътнения между задната част на огледалото и стената. Не се опитвайте да пробивате дупки в огледалото: това е работата на стъклера.

Как да почистите огледалото

За да почистите огледалото, трябва да следвате няколко прости правила. Не работете с огледалото като прост стъклопакет. Закупени в магазина течност за промиване стъклария, изобилно прилага към огледалото, може да изтече по ръбовете и да повреди основата, да предизвика окисляване на среброто и да го черно, трошлива и люспест. Освен това може да повреди рамката. За да почистите огледалата по-добре да забавят течност салфетка кърпа без избършете и полира повърхността му огледало. Също така можете да следвате съветите, дадени тук.

  • Вземете парче велур, потопете се в разтвор на супена лъжица бял оцет на 2,5 литра топла вода и стиснете.
  • Ако на огледалото има следи от спрей за коса, ги избършете с мека кърпа, напоена с медицински алкохол.
  • Избягвайте да използвате абразивни и киселинносъдържащи почистващи препарати, които могат да надраскат обединената обратно на огледалото.

Избор на баня огледало

Покритието на обратната страна, през което обикновено стъкло става огледало, може да бъде алуминий или сребро. Огледалата с алуминиев алуминиев материал са по-евтини, но не могат да се използват в помещения с висока влажност, тъй като бързо потъмняват и се влошават от влага. Огледалото за банята трябва да бъде покрито със сребърна амалгама. Това ще го направи устойчива на влага, ще предпази от въздействието на водната пара и няма да позволи влошаване на външния вид с течение на времето.

За да не замъглявате огледалото - най-лесният начин да се справите с огледалото в банята е да подредите малко течение или да разпръснете огледало с аерозолна анти-мъгла за автомобилното стъкло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Монтиране на огледалото на стенатаМонтиране на огледалото на стената
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледала за баня 45 снимкиОгледала за баня 45 снимки
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Тест оптика Отразяване на светлинатаТест оптика Отразяване на светлината
Козметично огледало за баняКозметично огледало за баня
Как да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледалоКак да лепи огледалото в банята на стената как да изберем лепило за огледало
» » Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало