Как да оправя огледалото на стената в банята

Авторът на статията: Иванов Иван

Съдържание на статията:

Възможно ли е да си представите живота на съвременния човек без огледало? Този атрибут е необходим навсякъде: на изхода от къщата, в банята, в асансьора, в монтажната стая, на работното място и така нататък. Огледалото не е стена - това е нещо, което изглежда естествено. Въпреки това, след покупката, като правило, ние сме изправени пред проблема как да го инсталирате. В крайна сметка, този процес изисква търпение и точност, тъй като това нещо е много крехко и не толерира разочароващо отношение. Има няколко метода за фиксиране на огледалото, ще разгледаме по-подробно.

огледало в банята

Закрепване към лепило за плочки

Алтернативно, огледалото може да бъде закрепено с лепило за плочки. За да направите това, трябва да следвате определена процедура. Първо трябва да определите мястото, където огледалото ще изглежда най-добре, и също така ще бъде удобно да се използва. Естествено, това се отнася за всеки метод на привързване.

нанасяне на лепило за фиксиране на огледалото

Тъй като огледалото ще бъде инсталирано на едно ниво с плочката, трябва да бъде избрано според дебелината на плочката. Често този диапазон е от шест до десет милиметра.

Когато направите изчислението, можете да пристъпите към подготовката на сайта. Необходимо е да разкъсате плочките на избраното място. Това трябва да се направи много внимателно и внимателно, така че съседните плочки да не бъдат засегнати. След това е необходимо да шпакловка, както и да се изравни повърхността. След това трябва да лепите долния ред на границата. За да подравните шевовете, трябва да вмъкнете кръстове в тях. Те трябва да бъдат инсталирани и оставени да позволят лепилото да изсъхне.След това трябва да поставите горния ред на бордюра, а след това страничните плочки. Не забравяйте, че излишното лепило трябва да бъде отстранено във времето от плочките.

Ако лепилото е сухо, заслужава си да преминете към инсталирането на огледалото. Трябва да се предвидят малки разстояния между нея и плочката.

След това на стената нанесете дебел слой лепило с назъбена мистрия, която трябва да е перпендикулярна на стената. След това прикрепете долния край на огледалото, след което го закачете напълно. Необходимо е да регулирате огледалото така, че да е равномерно с плочката.

След това трябва да натиснете огледалото и да го задържите за около 15 минути. Необходимо е само да се избършат шевовете, след като лепилото се изсуши напълно.

Закрепване със скоч лента

Не искате да разкъсате плочките и да се забърквате с лепилото? Тогава има алтернатива. Огледалото може да бъде прикрепено към лентата. Трябва само да изберете водоустойчив, след това той ще бъде проектиран за употреба в банята.двустранна влагоустойчива лента

Така че, лепилната лента е залепена към вътрешността на огледалото, по периметъра, а също и вертикалните ивици. Повърхността на плочките трябва да бъде предварително почистена, обезмаслена. Остава само да се отстранят защитните ивици на шотката и да се прикрепи огледало. Задръжте надолу и сте готови!

При този метод на закрепване има едно съществено ограничение. Възможно е да се монтират огледала с изключително малки размери. В края на краищата, шотът не може да устои на тежко огледало. Тя може да бъде определена по различен начин.

Метод за тежки огледала

Този метод е по-сложен, въпреки че е по-надежден. Така че, първо е приложен профил. За това се използват течни нокти. Към профила е пробит водоустойчив гипсокартон. Само след това можете да фиксирате огледалото върху гипсокартона, отново върху течни нокти. Поради силата на връзката, този метод ви позволява да прикрепите дори тежки огледала.

Инсталиране с винтове

Има огледала, които са оборудвани с дупки. Поради това те лесно могат да бъдат инсталирани. Ще бъде необходимо само пробиване на отвори в стената, в които се вкарват дюбелите. Огледалото се завинтва с винтове.

какво се е случило в края на краищата

Но не забравяйте, че с този метод трябва да използвате и гумени уплътнения. Те се нуждаят от два вида за един винт, от двете страни на огледалото.

Направете дупки в огледалото

Ако огледалото няма дупки, можете да го направите сами. Необходими са диамантени упражнения. Необходимо е да се посочат местата за дупките на огледалото. Когато правите дупки, сондата трябва да бъде постоянно охлаждана. В края на краищата огледалото може да се счупи от прегряване.

За да направите това, е възможно да направите вана от глината на места за пробиване. Те трябва да бъдат пълни с вода. След като дупките са направени, ръбовете трябва да бъдат закръглени, в противен случай пукнатината може да започне. Закрепването на огледалото се извършва с винтове.

Както можете да видите, няма нищо сложно при фиксирането на огледалото. Ние просто трябва да се наблюдава внимателно и действия, а огледалото е непокътнат сигурно виси за дълго време и ще получите удоволствие от резултата и използването на огледала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
40 Огледало в банята хармония със стилове40 Огледало в банята хармония със стилове
Осветление за баняОсветление за баня
Как да се мотае огледало без рамка на стенатаКак да се мотае огледало без рамка на стената
Огледални таваниОгледални тавани
Как да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледалоКак да се мотае и как да се почисти огледалото Изборът на баня огледало
Монтиране на огледалото на стенатаМонтиране на огледалото на стената
Как да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банятаКак да инсталираме огледало в банята - инсталиране на огледало в банята
Огледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюсОгледална стена в банята таен дизайн рецепция баня плюс
Видове ъглови огледални витрини и параметри за изборВидове ъглови огледални витрини и параметри за избор
Тест оптика Отразяване на светлинатаТест оптика Отразяване на светлината
» » Как да оправя огледалото на стената в банята